Nivelul crescut al trigliceridelor tulbură și dispoziţia, nu doar inima!

Nivelul crescut al trigliceridelor este foarte periculos pentru inimă. Dar nu toată lumea ştie că aceste grăsimi pot fi nocive şi pentru creier.
01.03.2021
Nivelul crescut al trigliceridelor tulbură și dispoziţia, nu doar inima!

Nivelul crescut al trigliceridelor poate afecta dispoziția, arată un nou studiu al oamenilor de știință americani.

În urma cercetărilor realizate de experții de la Jewish Hospital Cholesterol Center din Cincinnati, nivelul peste limită al trigliceridelor este strâns legat de depresie, ostilitate, agresiune și chiar hiperactivitate la copii.

Excesul de trigliceride provoacă în creier un deficit de oxigen care poate produce mini-leziuni şi cheaguri de sânge, semne ale sindromului cerebral organic, spune dr. Charles Glueck, medic endocrinolog și autorul principal al studiului.

Nivelul crescut al trigliceridelor, o caracteristică a persoanelor cu depresie

Experții au ajuns la această concluzie monitorizând un grup de 23 de bărbați și femei cu niveluri ridicate ale trigliceridelor. Dintre aceștia, aproape 40% sufereau de depresie ușoară sau moderată, conform criteriilor standard.

După o perioadă de un an în care au urmat un regim alimentar și un tratament medicamentos pentru scăderea nivelului trigliceridelor, participanții au sesizat o îmbunătățire semnificativă a dispoziției. Nivelul trigliceridelor s-a redus aproape la jumătate, iar stările anxioase, depresia au dispărut pur și simplu în cazul a peste 90% dintre persoanele anterior deprimate, în doar 6 săptămâni de tratament, adaugă dr. Glueck.

Așadar, pentru o inimă sănătoasă și o minte limpede, mențineți valorile trigliceridelor în limitele normale!

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești