De ce femeile fac faţă stresului mai bine decât bărbaţii?

Pentru că sunt purtătoare de estrogen, hormon feminin cae se pare că împiedică efectele negative ale stresului asupra creierului, ne răspund oamenii de ştiinţă americani.
  • Publicat:
De ce femeile fac faţă stresului mai bine decât bărbaţii?

Pentru că sunt purtătoare de estrogen, hormon feminin care se pare că împiedică efectele negative ale stresului asupra creierului, ne răspund oamenii de ştiinţă americani.

Într-un studiu realizat pe şoareci de laborator, cercetătorii au descoperit că femelele nu au fost afectate de activităţile multiple care li s-au atribuit, însă, în schimb, masculii au arătat o oarecare pierdere a funcţiilor de recunoaştere şi pierdere a memoriei de scurtă durată.

Acest lucru poate fi explicat prin prezenţa hormonilor estrogeni la femele, care au rol de a bloca într-o anumită măsură efectele negative ale stresului asupra capacităţilor cognitive.

În sfârşit avem, iată, şi explicaţia pentru care femeile pot fi şi mame, şi soţii, şi femei de carieră în acelaşi timp.

Experţii speră să descopere în viitor un compus similar estrogenului, care să nu aibă efecte hormonale adverse şi care să servească drept un tratament eficient împotriva problemelor asociate cu nivelul crescut de stres în rândul bărbaţilor.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”