De ce femeile fac faţă stresului mai bine decât bărbaţii?

Pentru că sunt purtătoare de estrogen, hormon feminin cae se pare că împiedică efectele negative ale stresului asupra creierului, ne răspund oamenii de ştiinţă americani.
15.07.2013
De ce femeile fac faţă stresului mai bine decât bărbaţii?

Pentru că sunt purtătoare de estrogen, hormon feminin care se pare că împiedică efectele negative ale stresului asupra creierului, ne răspund oamenii de ştiinţă americani.

Într-un studiu realizat pe şoareci de laborator, cercetătorii au descoperit că femelele nu au fost afectate de activităţile multiple care li s-au atribuit, însă, în schimb, masculii au arătat o oarecare pierdere a funcţiilor de recunoaştere şi pierdere a memoriei de scurtă durată.

Acest lucru poate fi explicat prin prezenţa hormonilor estrogeni la femele, care au rol de a bloca într-o anumită măsură efectele negative ale stresului asupra capacităţilor cognitive.

În sfârşit avem, iată, şi explicaţia pentru care femeile pot fi şi mame, şi soţii, şi femei de carieră în acelaşi timp.

Experţii speră să descopere în viitor un compus similar estrogenului, care să nu aibă efecte hormonale adverse şi care să servească drept un tratament eficient împotriva problemelor asociate cu nivelul crescut de stres în rândul bărbaţilor.
 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea