Ce se întâmplă dacă mănânci doar în intervalul 9 dimineața – 7 seara?

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă mănânci doar în intervalul 9 dimineața - 7 seara?
Foto: Shutterstock

Vrei să fii mai energic, mai fericit și mai slab? Mănâncă doar în intervalul 9 dimineața – 7 seara, arată un studiu realizat de o echipă de cercetători de la King’s College London, prezentat recent în cadrul Conferinței Europene de Nutriție din Belgrad, Serbia.

Potrivit savanților, postul intermitent de 14 ore, care presupune să mănânci doar într-o fereastră de timp de 10 ore, are numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și psihică.

Pentru a evalua aceste efecte benefice ale postului intermitent, cercetătorii au folosit aplicația ZOE, care permite participanților să introducă informații privind starea de sănătate. Peste 37.000 de persoane au făcut acest lucru timp de o săptămână, interval în care au mâncat ca de obicei. Ulterior, au ținut post intermitent de 14 ore timp de 2 săptămâni, completând în aplicație modul în care s-au simțit.

Mai exact, li s-a cerut să răspundă cât de tare resimt senzația de foame, dacă au energie și cum stau cu dispoziția.

Analizând răspunsurile, cercetătorii au descoperit că, atunci când participanții au ținut post de 14 ore, au raportat un nivel mai crescut de energie, o stare mai bună din punct de vedere psihic, dar și o senzație redusă de foame.

„Ce este cu adevărat interesant este că descoperirile arată că nu trebuie să fii foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive. O fereastră de alimentație de 10 ore, care a fost ușor de respectat pentru cei mai mulți oameni, a îmbunătățit dispoziția, nivelurile de energie și senzația de foame, ajutând totodată la scăderea sănătoasă în greutate”, a declarat dr. Sarah Berry, cercetător la King’s College London.

De asemenea, spun experții, acest studiu subliniază nu doar importanța alimentelor pe care le consumăm, ci și momentul în care alegem să mâncăm.

Un alt studiu a arătat că „ronțăiala” după ora 9 seara poate avea un impact major asupra sănătăți, contribuind la creșterea colesterolului, apariția diabetului, infarctului și accidentului vascular cerebral.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân