9 simptome ale infecției cu tulpina Omicron la persoanele vaccinate

  • Publicat:

Persoanele vaccinate anti-COVID cu schema completă (adică inclusiv cu booster – doza a treia de vaccin) care se infectează cu tulpina Omicron prezintă simptome specifice răcelii sau gripei, arată un studiu realizat online.

„Sunt 9 simptome comune raportate de majoritatea celor infectați cu tulpina Omicron, dar vaccinați”, spune profesorul Tim Spector.

Potrivit specialiștilor, noua tulpină este extrem de contagioasă, dar mai puțin periculoasă, cel puțin pentru persoanele vaccinate cu schema completă. Manifestările infecției sunt mai ușoare decât cele raportate în cazul infecției cu tulpina Delta sau alte variante precedente ale virusului SARS-CoV-2.

Aplicația Zoe Symptom Study App a relevat că persoanele care au schema completă de vaccinare (inclusiv booster) și se infectează cu tulpina Omicron prezintă aceste simptome:

  1. rinoree (secreții nazale)
  2. durere în gât
  3. strănut
  4. durere de cap
  5. tuse
  6. greață
  7. dureri musculare
  8. diaree
  9. erupții cutanate

Totuși, având în vedere că în România avem doar puțin peste 40% din populație vaccinată anti-COVID și multe persoane au afecțiuni cronice, medicii sunt precauți și recomandă în continuare respectarea măsurilor de protecție.

Pacienții care nu sunt vaccinați și nici trecuți prin boală și care prezintă diverse comorbidități sunt expuși riscului de complicații respiratorii.

Cea mai bună modalitate de protecție în fața COVID, inclusiv a noii tulpini, este vaccinarea cu doza booster, care ar putea oferi o protecție de 75% în fața Omicron, potrivit unor noi studii.

Sursa: dailyrecord.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân