3 mituri sportive

Aproape orice activitate umană este înzestrată cu ceea ce numim mit sau fantastic, fabulos... Chiar şi atunci când vine vorba de obiceiul de a practica sport, trăim cu cel puţin 3 mituri care ne controlează deciziile nu tocmai în mod favorabil.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 mituri sportive

Aproape orice activitate umană este înzestrată cu ceea ce numim mit sau fantastic, fabulos… Chiar şi atunci când vine vorba de obiceiul de a practica sport, trăim cu cel puţin 3 mituri care ne controlează deciziile nu tocmai în mod favorabil.

Primul ar fi: poţi să-ţi tonifici o parte a corpului lucrând doar acea parte a corpului. Puţine mituri sunt la fel de nocive şi de durată ca acesta.

Gândiţi-vă numai la toate echipamentele de fitness care au fost vândute pe baza acestei premise care este imposibilă din punct de vedere ştiinţific.

Apoi, mitul 2 – încălzirea înainte de antrenamentele fizice este esenţială. Există dovezi că stretchingul clasic poate chiar înrăutăţi prestaţia atletică.

Şi mitul 3 – yoga este un mod bun de a te menţine în formă. Are multe beneficii, poate reduce stresul şi tensiunea arterială, durerile de spate, dar nu este cel mai eficient mod de a te menţine în formă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân