Două alimente delicioase care te ajută să slăbești. Doar 10 grame te ajută să scapi de burtă

O dietă bogată în leguminoase precum fasole și mazăre poate duce la o reducere în greutate sustenabilă, arată studiile.
  • Publicat:
Două alimente delicioase care te ajută să slăbești. Doar 10 grame te ajută să scapi de burtă
Foto: shutterstock

Sunt unele schimbări alimentare care pot duce la scăderea în greutate pe termen lung. O dietă bogată în leguminoase, precum fasole și mazăre, poate duce la o reducere în greutate sustenabilă, arată un nou studiu. Toate astea pentru că leguminoasele sunt o sursă de proteină mult mai sățioasă față de sursele animale.

Dacă introduci fasole, linte și năut în dietă sunt șanse mari să observi rezultate mai bune în procesul de slăbire, fără să fie nevoie să faci schimbări prea mari în stilul de viață. În general, leguminoasele cresc senzația de sațietate cu până la 31%.

La acest studiu au luat parte 43 de bărbați care au fost serviți fie cu fasole, fie cu mazăre ca ingredient principal sau porc și carne de vițel. Ambele variante conțineau același număr de calorii. Rezultatele arată că au mâncat cu 12% mai puțin la următoarea masă dacă înainte au consumat leguminoase.

Cu alte cuvinte, leguminoasele sunt mult mai sățioase și reduc cantitatea de mâncare pe care o consumăm.

„Mesele bogate în proteine compuse din leguminoase conțin mai multe fibre și mai multe proteine decât carnea de porc sau vițel, ceea ce a contribuit la creșterea senzației de sațietate”, spune Anne Raben, profesor și co-autor al studiului.

Participanții la studiu au raportat că mazărea și fasolea erau la fel de gustoase precum carnea de porc și vițel.

Pentru a definitiva aceste descoperiri sunt necesare mai multe studii, dar până acum rezultatele arată că mesele care au la bază consumul de legume, în special fasole și mazăre, servite pe termen lung, ajută în procesul de slăbire. Fibrele solubile sunt și ele asociate slăbirii, iar 10 grame de fibre solubile consumate zilnic reduc grăsimea de pe abdomen cu până la 7%.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân