Sulful

Sulful este un mineral cu rol important în dezvoltarea cartilagiilor, tendoanelor şi ligamentelor, care ajută la încetinirea impulsurilor nervoase care transmit durerea, reducând astfel această senzaţie. De asemenea, compuşii pe bază de sulf sunt anticoagulanţi naturali, scad nivelul de colesterol din sânge, întăresc sistemul imunitar şi grăbeşte porcesul de eliminare a toxinelor din ficat.
Sulful

Sulful este un mineral cu rol important în dezvoltarea cartilagiilor, tendoanelor şi ligamentelor, care ajută la încetinirea impulsurilor nervoase care transmit durerea, reducând astfel această senzaţie.
De asemenea, compuşii pe bază de sulf sunt anticoagulanţi naturali, scad nivelul de colesterol din sânge, întăresc sistemul imunitar şi grăbeşte porcesul de eliminare a toxinelor din ficat.

Deficitul de sulf este destul de rar, persoanele vegetariene fiind cel mai predispuse să dezvolte aceadetă problemă, din cauza lipsei produselor de origine animală în regimul alimentar. Simptomele în cazul carenţei de sulf pot include senzaţii de oboseală şi diminuarea masei musculare.

Excesul de sulf apare, de regulă, în rândul persoanelor care urmează o dietă bogată în proteine şi alimente de origine animală, şi se poate manifesta prin ameţei, greţuri, vomă, diaree, constipaţie şi dureri de cap.

Doza zilnică recomandată de sulf este de  0,7- 1,5 grame.

Cele mai bune surse naturale de sulf sunt: carnea, ouăle, laptele, mazărea, fasolea, ceapa, usturoiul, spanacul, germenii de grâu, sparanghelul.

Siliciul
Siliciul