Lucrul simplu pe care să începi să îl faci chiar acum pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

  • Publicat:
Lucrul simplu pe care să începi să îl faci chiar acum pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

Indiferent ce vârstă ai, cel mai bun moment să începi să faci exerciții fizice pentru a îmbătrâni cu grație este chiar acum. Și nu ai nevoie de sală de sport pentru asta, conform unui antrenor specializat în fitness pentru o viață lungă și sănătoasă.

Andi Kwapien, care are mai bine de două decenii ca instructor pentru SilverSneakers, un program de exerciții pentru adulți cu vârsta de 65 de ani și peste, a spus pentru Business Insider că vede în mod direct beneficiile exercițiilor pentru persoanele în vârstă de 60, 70, 80 și 90 de ani, chiar dacă abia începuseră o rutină de fitness.

„Nu este niciodată prea târziu”, a spus ea. „Chiar și persoanele foarte în vârstă observă îmbunătățiri în rezistența și forța musculară, chiar și un pic de dezvoltare a masei musculare, care ajută la combaterea fragilității.”

Cele mai bune exerciții pentru longevitate

Una dintre cele mai importante rutine de exerciții pentru longevitate este una pe care poți să o începi chiar acum fără să mergi la sală.

Kwapien spune că exercițiile de stabilitate pot ajuta pe oricine să se miște și să se simtă mai bine în activitățile zilnice și pot întări corpul și-l pot proteja împotriva uzurii naturale a îmbătrânirii.

Încearcă mișcări precum ridicarea rapidă a genunchilor sau exercițiile de echilibru pe un singur picior, pentru a te asigura că rămâi în formă mulți ani de acum înainte. Antrenamentul de stabilitate te poate ajuta să rămâi puternic și să previi accidentările pe măsură ce îmbătrânești.

Cercetările arată că un echilibru bun este legat de o viață mai lungă, pe baza unui simplu test de echilibru pe un singură picior. Dar Kwapien merge chiar mai departe și învață oamenii cum să aplice echilibrul în activitățile zilnice pentru a se simți și a se mișca mai bine. „Noi vorbim în termeni reali. Nu stai în echilibru pe un picior în bucătăria ta, te miști și pui lucruri pe rafturi înalte și te împiedici de pisica ta, genul acela de lucruri.”

Una dintre rutinele preferate de exerciții ale lui Kwapien antrenează echilibrul, timpul de reacție și stabilitatea în același timp cu o serie de pași rapizi într-o poziție de ridicare a genunchiului. Pentru a face acest lucru, efectuează câțiva pași rapizi înainte și ridică un genunchi, menținând echilibrul în acea poziție. Poți să te miști și lateral sau să adaugi un sfert de o rotație pentru a face exercițiul mai provocator.

Ce beneficii au antrenamentele de stabilitate

Kwapien spune că a văzut clienți care au experimentat beneficii majore pentru sănătate de la acest tip de antrenament — o femeie a spus că efectuarea exercițiilor a ajutat-o să evite o accidentare gravă atunci când câinele ei a tras-o pentru a alerga după un iepure.

Antrenamentul de stabilitate este, de asemenea, excelent pentru construirea mușchilor și protejarea articulațiilor, cu mișcări funcționale precum urcările pe trepte și alte exerciții pe un singur picior.

Exercițiile de stabilitate pot oferi, de asemenea, antrenamente mai intense. Acestea  includ mișcări precum genuflexiunile pe un singur picior, care pot lucra șoldurile și mobilitatea, precum și întărirea picioarelor.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan