Factori surprinzători care pot prezice longevitatea. Află cât poți trăi în plus dacă îi urmezi

Studiul a fost realizat pentru a determina ce prezice longevitatea, dar și pentru a afla cu câți ani se poate prelungi durata vieții.
  • Publicat:
Factori surprinzători care pot prezice longevitatea. Află cât poți trăi în plus dacă îi urmezi
Foto: shutterstock

Există câțiva factori care pot prezice dacă o persoană va trăi cu doi, cinci sau 10 ani mai mult după vârsta de 70 de ani. În urma unui studiu s-a demonstrat că longevitatea poate fi prezisă de factori precum capacitatea de a urca scările, nivelul colesterolului, fumatul și realizarea cumpărăturilor sau a treburilor casnice grele.

Acesta vine în contrast cu modelul tradițional care depinde de afecțiunile medicale precum bolile cardiovasculare și cancer pentru prezicerea longevității. Acest model poate ajuta specialiștii să observe dacă pacienții trecuți de 70 de ani au o șansă să trăiască cu doi, cinci sau 10 ani mai mult.

„Studiul a fost realizat pentru a determina cauzele longevității, mai exact factorii care pot arăta dacă o persoană este predispusă să trăiască cu doi sau 10 ani mai mult. Aplicate corect, aceste măsurători ar putea ajuta la determinarea beneficiilor testelor de screening și a tratamentelor pentru pacienții vârstnici”, a spus Profesor Virginia Byers Kraus.

Echipa de cercetători a analizat 1,500 de mostre de sânge ale adulților în vârstă, alături de chestionare și interviuri având în vedere istoricul medical al pacienților și obiceiurile precum funcția cognitivă, depresia, somnul, consumul de alcool, fumatul și activitatea fizică.

În urma studiului s-au identificat 17 variabile care pot prezice longevitatea unei persoane. Funcția fizică a fost principalul indicator pentru longevitate, urmată de funcția cognitivă și vârsta.

În mod neașteptat, afecțiunile medicale precum bolile cardiovasculare sau cancerul nu au fost detectate ca fiind predictori principali pentru longevitate. Nivelul crescut de colesterol HDL este un factor dominant pentru longevitate cu doi ani mai mult.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân