4 lucruri extraordinare care se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic exerciții de stretching

  • Publicat:
4 lucruri extraordinare care se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic exerciții de stretching

De când ai avut prima ta lecție de educație fizică în școala primară, ai aflat că exercițiile de stretching sunt important pentru a îmbunătăți circulația și a preveni accidentările.

Dar când timpul îți este limitat, s-ar putea să fii tentat să sari peste încălzire pentru a câștiga câteva minute în plus de cardio sau pentru a merge la sala de forță.

Indiferent dacă te pregătești să alergi sau ai stat pe scaun toată ziua și ai nevoie de o pauză, să îți întinzi mușchii reprezintă un obicei sănătos care merită cultivat. Iată câteva dintre beneficiile pe care ți le poate aduce.

Vei fi mai puțin predispus să te împiedici și să cazi 

Un studiu a testat 42 de studenți pentru a vedea dacă exercițiile de stretching ar putea avea un impact asupra timpului în care ar putea să stea pe un dispozitiv numit stabilometru. Studenții care au făcut întinderi timp de 30 de minute înainte au putut să își mențină echilibrul mai mult decât cei care au stat liniștiți înainte de a sări pe dispozitiv. Cercetătorii cred că stretchingul ar putea ajuta la coordonarea fină a mușchilor – ceea ce înseamnă că cei care au făcut exerciții de întindere mai întâi ar fi putut evita să cadă făcând mici ajustări ale echilibrului.

Scade riscul de a te accidenta

Integrarea întinderii în încălzirea ta – niciodată nu încerca să faci efort fizic dacă ai mușchii reci – ajută corpul să se pregătească pentru exerciții, precum și să-ți activeze creierul pentru „modul antrenament”. Întinderea nu poate elimina complet accidentările, dar cu siguranță ar putea ajuta din perspectiva mentalității. De asemenea, te ajută să te concentrezi astfel încât să fii mai puțin predispus să faci o mișcare greșită care te-ar putea răni. Încearcă și câteva poziții de yoga pentru șolduri pentru a ameliora durerile de spate și pentru a preveni rigiditatea musculară.

Ai putea să îți reduci nivelul de zahăr din sânge 

Sportul este bine cunoscut pentru faptul că ajută la menținerea nivelurilor de glucoză sub control, iar acest beneficiu ar putea interveni chiar înainte să îți legi șireturile la adidași: un studiu din 2011 pe adulți care aveau diabet de tip 2 sau erau în stadiul de prediabet a arătat că cei care au făcut stretching timp de 40 de minute după ce au băut o băutură dulce aveau niveluri mai scăzute de zahăr din sânge decât cei care au făcut „întindere simulată” – cu alte cuvinte, au stat în aceleași poziții, dar nu și-au întins efectiv mușchii.

Vei fi mai puțin stresat 

Umerii tăi sunt practic lipiți de urechi? Spatele tău este cocoșat? Întinderea poate ajuta să domolești tensiunea atât fizic, cât și mental, deoarece eliberează mușchii tensionați și te face să te simți mai relaxat. Doar nu exagera, mai ales dacă ești foarte tensionat: stretchingul nu ar trebui să fie niciodată forțat, ci ar trebui să poți să te relaxezi într-o întindere. Dacă simți durere, faci ceva greșit.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân