3 moduri în care yoga te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

  • Publicat:
3 moduri în care yoga te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Jumătate de oră de yoga practicată zilnic te poate ajuta să dormi mai bine, să te simți mai puțin stresat și să te menții în formă. Majoritatea dintre noi nu se gândesc la yoga atunci când își doresc să slăbească. Cardio intens și ridicarea greutăților sunt considerate cele mai importante pentru arderea caloriilor și construirea mușchilor. Yoga, pe de altă parte, este percepută, pe bună dreptate, ca o practică mai puțin intensă și mai meditativă. Dar poți să slăbești făcând yoga?

Yoga poate contribui la reducerea poftelor alimentare

Da, efectele practicării constante de yoga ar putea însemna că scapi de câteva kilograme. Dar yoga are și alte beneficii care, deși nu sunt direct legate de pierderea în greutate, pot avea un efect semnificativ asupra sănătății tale fizice și emoționale în ansamblu. Yoga poate ajuta la reducerea poftelor alimentare, spre exemplu.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale yoga este că devii mai conștient de corpul tău. Pe măsură ce devenim mai obișnuiți să ne ascultăm respirația și corpul, câștigăm mai mult control asupra a ceea ce se întâmplă în mintea noastră, devenim mai puțin reactivi și mai prezenți, deci, mai puțin predispuși să folosim mâncarea pe post de rezolvare pentru orice problemă.

Yoga poate chiar să îți îmbunătățească somnul

Un somn prost poate sabota eforturile de pierdere în greutate, spun cercetătorii. Știi cum e: când ești obosit, este posibil să nu mai poți face exerciții fizice eficient și să cedezi mai ușor poftelor alimentare nesănătoase. Metabolismul tău poate fi chiar afectat. Sportul în general este recunoscut pentru contribuția sa la îmbunătățirea somnului, așa că încearcă să faci câteva exerciții de yoga înainte de culcare pentru a obosi și a adormi mai repede.

Yoga poate ajuta digestia și metabolismul

În lumea agitată de azi, mulți dintre noi respirăm superficial, crescând astfel nivelurile de stres și anxietate. Când suntem în acea stare, glandele noastre suprarenale eliberează mai mult cortizol. Nivelurile ridicate ale acestui hormon pot duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge, îngrășare și probleme digestive. Practicarea respirației profunde poate ajuta la reducerea stresului și, ca rezultat, la scăderea nivelului de cortizol din corp. Unele cercetări sugerează chiar că anumite tehnici de respirație pot îmbunătăți metabolismul. Un studiu din 2014 a dezvăluit că majoritatea pierderii în greutate apare când respirăm. Când descompunem trigliceridele sau grăsimile, le eliminăm sub formă de dioxid de carbon (CO2). De la acea descoperire, în 2018, un grup de cercetători a descoperit că anumite tehnici de respirație ar putea crește potențial metabolismul, dar sunt necesare mai multe studii privind modul în care respirația afectează pierderea în greutate.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân