Ce probleme de sănătate apar când e frig în casă și care e temperatura optimă pentru somn

  • Publicat:

Locuințele în care temperatura este prea scăzută sau, din contră, prea crescută sunt un pericol pentru sănătate. Mai expuși sunt cei care au probleme cu circulația, persoanele diabetice și cele care suferă de artrită, depresie sau anxietate, dar și copiii. Consecințele temperaturilor scăzute din locuință pot consta în viroze frecvente, dar și creșterea tensiunii arteriale și riscul mai mare de pneumonie, infarct sau accident vascular cerebral.

Află care sunt riscurile temperaturilor nepotrivite din locuință asupra sănătății și cât ar trebui să indice termometrul în case în sezonul rece.

Temperatura optimă în locuință: între 18 și 21 de grade Celsius

Nici prea frig, nici prea cald! În casă, temperatura nu ar trebui să scadă sub 18 grade Celsius dacă vrem să fim feriți de probleme, mai ales dacă în locuință sunt copii mici și persoane care suferă de afecțiuni circulatorii, diabet, artrită, insomnie, depresie sau anxietate.

Același lucru este valabil în cazul temperaturilor peste 24 de grade Celsius, care pun în pericol în special sănătatea bebelușilor.

Iată care sunt intervalele de temperatură considerate optime și cele periculoase pentru sănătate:

  • 13-17 grade Celsius

Vasele de sânge se îngustează, crește tensiunea arterială, sângele devine mai gros și riscul de boli cardiovasculare este mai mare (atac de cord, accident vascular). De asemenea, corpul este mai puțin rezistent și există pericolul apariției sau agravării bolilor respiratorii (răceală, astm, pneumonie etc.) pe fondul umezelii și mucegaiului.

  • 18 grade Celsius

Aceasta este considerată temperatura optimă pentru dormitor, în timpul somnului, pentru adulți. În cazul copiilor, temperatura ideală în timpul nopții este cea cuprinsă între 17 și 20 de grade Celsius.

  • 19- 21 de grade Celsius

Este intervalul de temperatură recomandat în timpul zilei în locuință, pentru adulți. Pentru copii, între 22 și 24 grade Celsius.

  • 24-27 de grade Celsius

Temperaturile prea mari pun în pericol sănătatea copiilor și bebelușilor. Supraîncălzirea poate determina o mulțime de efecte secundare: insomnii, agitație, deshidratare, febră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”