3 metode eficiente (DOVEDITE) prin care îți poți întări sistemul imunitar

  • Publicat:
3 metode eficiente (DOVEDITE) prin care îți poți întări sistemul imunitar
Sursa foto: shutterstock

Dacă de-a lungul timpului au apărut o mulțime de sfaturi și recomandări cu privire la creșterea imunității, ei bine nu toate au fost și demonstrate științific. Iată care au fost considerate sigure și în acord cu nevoile noastre.

Metode dovedite pentru întărirea imunității

Adoptă un stil de viață sănătos

Cu toate că acest sfat poate părea unul general, el este, totuși, extrem de important și constituie fundamentul de bază al unei vieți sănătoase.

Ce înseamnă un stil de viață sănătos? Ei bine:

  1. dietă
  2. vitamine pentru imunitate
  3. antrenament sau activități sportive (cu sau fără ajutorul unui specialist)

Menține o igienă corespunzătoare

Oricât de mult ai lucra la dietă, la antrenament periodic, dacă nu vei lupta și împotriva agresorilor (bacterii, viruși) prin menținerea unei igiene optime, va fi în zadar.

Măsurile de igienă nu constau numai în spaltul mâinilor ori de câte ori este necesar, ci și a alimentelor consumate, dar și a gatirii lor corecte.

De multe ori, anumite afecțiuni sau boli sunt cauzate de igienă precară și de neglijență. Pentru a evita acest lucru, încearcă să ții cont permanent de acest factor și îngrijește-te!

Odihnește-te suficient

Stresul și oboseala sunt doi factori dăunători organismului ce pot nu numai să îți afecteze calitatea vieții și activitățile cotidiene, ci și rezistența la factorii agresori de care vorbeam și mai sus. Deci, SĂ  ÎȚI SLĂBEASCĂ SISTEMUL IMUNITAR.

Asigură-te, așadar, că îți prioritizezi sănătatea și starea de bine printr-un program adecvat de odihnă și redu pe cât posibil stresul profesional și cel de zi cu zi.

CONLUZIE

Aplicând aceste trei metode simple și eficace, specialiștii promit o îmbunătățire simțitoare a sistemului tău imunitar fără un efort special dedicat.

Citește și: Somnul și legătura cu sistemul imunitar. Cum ne ține departe de gripă, răceală și alte boli

Surse: Harvard, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân