10 remedii accesibile care funcționează cu adevărat

Descoperă câteva dintre cele mai cunoscute remedii, de mare ajutor în ceea ce privește menținerea sănătății fizice și psihice la un nivel optim!
  • Publicat:
10 remedii accesibile care funcționează cu adevărat
10 remedii casnice și de încredere care funcționează cu adevărat sursa foto: Shutterstock

Cei mai mulți dintre noi am crescut cu remediile lăudate de rude, dar o parte din acestea se dovedesc a fi, de cele mai multe ori, doar povești. Însă există o mulțime de substanțe și remedii naturale care s-au dovedit a fi funcționale.  

Descoperă 10 dintre cele mai utile remedii care nu te vor dezamăgii odată ce ajungi să le încerci!

  1. Folosește ulei de gătit pentru a hidrata cuticulele, părul și pielea ta

Uleiul de măsline, uleiul de cocos și cel de floarea soarelui sunt substanțe versatile, utile în hidratarea pielii uscate sau a buzelor crăpate. Încorporează uleiul tău preferat în sticluțe mici și aplică câteva picături pe suprafața uscată de piele pentru rezultate imediate și de încredere.

  1. Prepară ceai de ghimbir pentru a calma stomacul deranjat

Ghimbirul are proprietăți anti-greață bine stabilite și este deosebit de benefic în calmarea stomacului atunci când este preparat într-un ceai. Curăță și feliază ghimbirul, apoi pune-l în apa clocotită timp de aproximativ cinci minute. Adaugă miere pentru un plus de putere antibacteriană.

  1. Folosește sulfat de magneziu pentru a calma mușchii suprasolicitați

Dacă te doare spatele din cauza timpului îndelungat petrecut pe scaun, la serviciu sau ai depus prea mult efort la sală, o pungă de sare Epsom îți poate aduce ușurarea dorită. Toarnă o ceașcă sau două în cada plină cu apă fierbinte, relaxează-te și lasă-ți corpul să se relaxeze timp de 20-30 de minute pentru a calma mușchii obosiți.

  1. Cumpără o plantă de aloe vera pentru un remediu instant împotriva arsurilor

Aloe vera este ideală pentru tratarea arsurilor minore, zgârieturilor și mușcăturilor de insecte. Taie o frunză, apoi feliaz-o, scoate gelului din interior și aplică-l pe zona afectată.

  1. Mănâncă miere pentru a combate alergiile

S-a demonstrat că mierea locală și polenul de albine pot combate alergiile sezoniere. Acest lucru este valabil mai ales pentru soiurile crude, organice și hiper-locale care sunt pline de polen. Adaugă o lingură în ceai sau în bolul cu fulgi de ovăz dimineața, pentru o ameliorare a semnelor alergiilor, precum senzației de strănut.

  1. Utilizează ulei de arbore de ceai pentru a combate infecțiile bacteriene și fungice

Cunoscut pentru proprietățile sale antifungice și de combatere a bacteriilor, uleiul de arbore de ceai poate fi folosit drept stimulent antibacterian în tratarea ciupercilor unghiilor. Când este încorporat în creme, poate fi folosit în erupțiile ușoare de acnee.

  1. Amestecă mierea cu piperul negru pentru a opri tusea

Datorită texturii sale groase și proprietăților antibacteriene, mierea este un remediu excelent pentru calmarea tusei. Adăugă puțin piper negru pentru a intensifica cu adevărat efectele vindecătoare.

  1. Folosește bicarbonat de sodiu pentru a-ți albi dinții

Deși nu ar trebui să-l folosești în fiecare zi, textura granuloasă a bicarbonatului de sodiu este o opțiune benefică pentru îndepărtarea petelor de pe dinți. Udă-ți periuța de dinți, aplică puțin bicarbonat de sodiu, apoi periază dinții prin mișcări circulare pentru ca aceștia să devină mai albi și mai strălucitori.

  1. Difuzează ulei esențial pentru a reduce starea de anxietate

Uleiurile esențiale precum cele de lavandă sau mentă pot reduce anxietatea și a starea de greață. Achiziționează un aparat care pulverizează uleiul esențial de lavandă și depozitează o sticlă de ulei de mentă în preajmă pentru a scăpa de grețuri.

  1. Bea suc de merișoare pentru a diminua din apariția infecțiilor tractului urinar

Datorită compușilor care împiedică bacteriile să se lipească de pereții vezicii urinare, sucul de merișoare poate fi o armă formidabilă în lupta împotriva infecțiilor tractului urinar. Ia în considerare suplimentele de merișoare sau consumă suc 100% natural de merișoare.

Surse: msn.com, webmd.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan