Aloe vera, secretul pentru sănătatea pielii tale

Acneea, efectele îmbătrânirii, hidratarea sunt doar câteva dintre afecțiunile asupra cărora acționează aloe vera. Iată de ce să o folosești.
  • Publicat:
Aloe vera, secretul pentru sănătatea pielii tale
Aloe vera, secretul pentru sănătatea pielii

Aloe vera este cunoscută pentru ameliorarea arsurilor solare, dar și pentru alte aspecte datorită compușilor pe care această plantă suculentă le are, benefici pentru îngrijirea pielii. Acneea, efectele îmbătrânirii, hidratarea sunt doar câteva dintre afecțiunile asupra cărora acționează.

Aloe vera: beneficii pentru piele

Hidratează și ameliorează roșeața pielii

Pentru că are un conținut crescut de apă, aloe vera hidratează pielea rapid și eficient. Un studiu din 2014 arată că gelul de aloe îmbunătățește hidratarea pielii după o singură aplicare, iar după șase zile de utlizare, gelul reduce roșeața pielii. Pentru o piele intens hidratată se recomandă folosirea acestui ingredient de două ori pe zi.

Calmează pielea și reduce inflamațiile

Un alt motiv pentru care aloe vera este ideal de aplicat după o zi petrecută în soare este pentru că reduce inflamațiile produse de dermatită, arsuri solare sau alte afecțiuni inflamatorii și are proprietăți de calmare. Planta conține compuși antiinflamatori numiți aloini, care încurajează vindecarea pielii cu arsuri.

Aloe vera tratează acneea

Dacă ai nevoie de un tratament local, acest ingredient este potrivit pentru nevoile pielii. Conține șase agenți antiseptici, inclusiv acid salicilic, care ajută la reducerea aparițiilor fungilor, virusurilor și bacteriilor.

Exfoliază delicat pielea

Datorită acidului salicilic pe care-l conține este ideală ca tratament de exfoliere, atât pentru ten, cât și pentru scalp, iar asta pentru că îndepărtează celulele moarte. Aplică aloe vera pe scalp și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Menține pielea fermă și sănătoasă

Similar serumurilor anti-aging, această plantă suculentă conține vitamina C și vitamina E, antioxidanți care protejează pielea împotriva radicalilor liberi cauzați de poluanții de mediu și radiațiile ultraviolete. De asemenea, vitamina C accelerează producția de colagen, o proteină esențială pentru a menține pielea fermă și puternică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”