Cât de indicat este să bei apă în timpul antrenamentului

Este important să bei suficientă apă pentru sănătatea ta și pentru a te menține hidratat în timpul exercițiilor fizice.
  • Publicat:
Cât de indicat este să bei apă în timpul antrenamentului
Cât de indicat este să bei apă în timpul antrenamentului sursa foto: shutterstock

Apa este deosebit de importantă pentru pasionații de exerciții fizice și sportivi, deoarece atunci când transpiri pierzi apă, iar apa trebuie înlocuita. Dar cât de bine este oare să bei apă în timp ce te antrenezi?

În timpul exercițiilor fizice intense, oamenii pot transpira excesiv, eliminând până la câțiva litri de apă. Transpirația este un proces natural pentru corpul tău. Este foarte important să completezi cantitatea de apă eliminată prin transpirație de către corpul tău printr-un consum mai mare de apă, deoarece deshidratarea este destul de gravă. Descoperă momentul potrivit în care ar trebui să bei apă!

Câtă apă ar trebui să bei în fiecare zi?

În ceea ce privește cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumi zilnic, specialiștii sunt de părere că aceasta nu ar trebui să scadă sub 2 litri. Cu toate acestea, reține că idealul cantității de apă va crește în funcție de nivelul de activitate pe care îl incluzi în rutină.

O modalitate bună de a-ți da seama dacă îți hidratezi corpul cu suficientă apă este să ții cont de urină. Dacă urina este fie incoloră, fie galben pal/deschis, înseamnă că ești hidratat corespunzător. Pe de altă parte, dacă culoarea acesteia este mai închisă și urinezi destul de rar, acesta poate fi un impuls spre a te face să bei mai multă apă.

Este indicat să bei apă în timpul antrenamentelor fizice?

Consumul de apă în timpul antrenamentelor fizice este absolut normal. Corpul uman este format dintr-un procent de peste 70% apă și nu va putea niciodată să funcționeze sănătos fără o hidratare adecvată în fiecare zi. O persoană bine hidratată va avea performanțe mai bune la sală, comparativ cu o persoană deshidratată.

Consumul insuficient de apă poate duce la o multitudine de probleme de sănătate, cum ar fi supraîncălzirea, deshidratarea, pietrele la rinichi și constipația. Apa este de mare ajutor în a oferi protecție articulațiilor, în a menține o temperatură normală a corpului, în a oferi protecție coloanei vertebrale și țesuturilor. În plus, buna hidratare te ajută să menții sănătatea tractului urinar și a intestinelor.

Este important să consumi apă înainte, în timpul antrenamentului și după terminarea acestuia. O alimentație și o hidratare adecvată ar trebui incorporate în rutină înainte, în timpul antrenamentului și după terminarea acestuia, pentru a ajuta la menținerea concentrației de glucoză din sânge în timpul efortului, pentru a maximiza performanța la exercițiu și pentru a îmbunătăți timpul de recuperare. Sportivii ar trebui să se hidrateze intens înainte de fiecare antrenament și să consume destule lichide în timpul antremanetului și după terminarea acestuia pentru a compensa acea pierdere de apă prin transpirație.

5 sfaturi pentru a te menține hidratat tot timpul

Uite câteva sfaturi care ar putea fi de ajutor în menținerea unui nivel optim de hidratare pe tot parcursul zilei:

  1. Setează-ți remindere despre menținerea hidratării. Poți seta o alarmă pe telefon la fiecare 3 ore, amintindu-ți să bei puțină apă. Șansele să te menții mai hidratat pe tot parcursul zilei vor fi mai mari dacă ți se aduce aminte din când în când.
  2. Ține o sticlă de apă la tine tot timpul. Astfel, șansele de a rămâne însetat se vor diminua considerabil.
  3. Bea un pahar cu apa înainte de fiecare masă pe care o mănânci. Acest lucru îți va permite să rămâi hidratat și corpul tău va absorbi, de asemenea, mai bine nutrienții care se află în alimentele pe care le consumi.
  4. Consumă cafea sau băuturi acidulate cu limita. Ambele tipuri de băuturi au proprietăți diuretice.
  5. Ține o sticlă de apă cu tine în timp ce te antrenezi. Va trebui să bei apă suplimentară în timpul antrenamentului fizic, așa că asigură-te că înainte de a pleca la sală ai cu tine o sticlă de apă.

Surse: eatthis.com, fit19.com, healthshots.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân