Cel mai ieftin implant dentar – cât costă și cât de sigur este?

07.07.2021
Cel mai ieftin implant dentar – cât costă și cât de sigur este?
Sursa foto: Shutterstock

Trebuie să înlocuiești unul sau mai mulți dinți? În această situație, cu siguranță ai nevoie de unul sau mai multe implanturi dentare. Ce este, de fapt, un implant dentar?

Un implant dentar este o componentă din titan în formă de șurub care înlocuiește rădăcina unui dinte natural. Pe implantul dentar, coroana sau protezele trebuie să fie fizic identice cu dintele natural și apoi trebuie introduse corespunzător.

Implanturile dentare sunt funcționale și estetice, egale sau mai bune decât un dinte natural și pot dura o viață dacă sunt îngrijite corespunzător.

Care este cel mai ieftin implant dentar?

O întrebare des pusă, nu doar de pacienții limitați de buget, ci chiar de aproape toată lumea.

Atunci când îți propui să vizitezi un cabinet stomatologic, fie pentru un control de rutină, fie pentru o problemă mai serioasă, primul lucru la care te gândești de cele mai multe ori este costul intervenției.

E și firesc, trebuie să-ți stabilești și verifici bugetul pentru o astfel de intervenție. Trebuie spus că prețurile unui implant dentar variază în funcție de tratamentul de care are nevoie fiecare pacient.

Primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este că un tratament de acest tip este un tratament complex, în care sunt utilizate materiale specifice care nu sunt în mod normal ieftine. Prin urmare, costul tratamentului cu implant dentar va fi mai mare. De asemenea, trebuie să luăm în calcul că vorbim despre o procedură care are un anumit nivel de complexitate și trebuie să încercăm să obținem cei mai buni stomatologi care să se ocupe de operație, astfel încât totul să meargă așa cum ar trebui, ne informează dr. Lorelei Nassar, specialist în implantologie.

Pentru a te lămuri mai bine asupra situației, îți oferim câteva exemple de costuri pentru edentații multiple și totale.

Cel mai ieftin implant pentru 1 dinte

Cel mai ieftin implant dentar se realizează atunci când osul maxilar este sănătos și nu necesită alte operații precum adiția osoasă sau liftingul de sinus. În același timp, dacă ne referim la raportul calitate/ preț, cea mai ieftină coroniță dentară este cea din ceramică, spune dr. Nassar.

Exemplul de calcul poate funcționa pe următoarele coordonate: un implant dentar – 530 de euro, un bont protetic – 120 de euro, o coroană ceramică – 320 de euro și ajungem la un total de 970 de euro.

 Ne confruntăm cu multe situații în care pacienții întârzie să vină la dentist imediat ce le-a căzut un dinte. Cu cât se întârzie vizita, cu atât osul se resoarbe (topește) și astfel crește posibilitatea de apariție a operațiilor conexe: adiție osoasă și sinus lift, explică dr. Lorelei Nassar.

Cea mai ieftină variantă de înlocuire pentru toți dinții

Din fericire, există și alte soluții moderne de reabilitare a întregii danturi. Aceste variante permit înlocuirea dinților cu numai 2, 4 sau 6 implanturi dentare, pe care ulterior se încarcă puntea dentară din ceramică: Proteză mobilă pe 2 sau 4 implanturi (cea mai ieftină variantă); Sistemul All on 4 – proteză fixă pe 4 implanturi și Sistemul All on 6 – proteză fixă pe 6 implanturi.

All-on-4:

Implantologia All-on-4 este o tehnică minim invazivă și permite fixarea unei arcade dentare întregi prin introducerea a patru pini de fixare în mandibulă, pentru a face implantul absolut minim invaziv.

Astfel că în doar o zi este posibil să se efectueze intervenția chirurgicală, să se repare un prim implant și să se permită pacientului să-și folosească dinții noi așa cum preferă: fără durere; fără exces de substanțe și medicamente și fără anestezie generală sau intervenții chirurgicale lungi.

Urmând ca apoi, în câteva săptămâni, pacientul să beneficieze de implantul final.

Implant dentar rapid (în 7 minute) sau cu încărcare imediată

Acest tip de implant dentar rapid reprezintă o soluție comprimată într-o singură ședință. Aceasta înseamnă că, în loc să faci multiple vizite la clinică, pentru mai multe proceduri pregătitoare, poți să faci doar una singură și să ai implantul inserat în câteva minute.

Implantul într-o zi

Acest model de implant se utilizează cu precădere în cazul pacienților care au pierdut toți dinții sau celor care sunt pe cale să își piardă întreaga dantură.

Pentru toți aceștia există 5 soluții:

  • ONE BY ONE: întreaga arcadă este înlocuită cu 10 sau 12 implanturi;
  • FIX-IT ON 4: sistem de reabilitare a întregii arcade pe 64 de implanturi;
  • FIX-IT ON 6: sistem de reabilitare a întregii arcade pe 6 implanturi;
  • Proteza mobilă (cu capse) pe 4 implanturi;
  • Proteza mobilă (cu capse) pe 2 implanturi.

Prețul special Dinți într-o zi – All on 4 – proteză fixă pe 4 implanturi AB – ajunge la 3.500 de euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”