Sănătatea dentară. Cum ai grijă de ea prin tratamente dentare digitale

Trei experți ne prezintă care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le avem în vedere, atunci când ne preocupă sănătatea dentară.
  • Publicat:
Sănătatea dentară. Cum ai grijă de ea prin tratamente dentare digitale
Sănătatea dentară. Cum ai grijă de ea prin tratamente dentare digitale

Calitatea vieții este importantă pentru fiecare dintre noi, iar studiile moderne au demonstrat că ea depinde de sănătatea dentară. Medicul dentist poate face imposibilul pentru tine, doar dacă tu faci o alegere bună la momentul potrivit.

Sănătatea dinților este 100% sigură, dacă știi să iei decizia corectă atunci când ai nevoie de stomatolog. Trei experți ne prezintă care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le avem în vedere, atunci când ne preocupă sănătatea dentară.

Sănătatea dentară explicată de specialiști

“Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, aceasta poate fi soluționată sigur, iar rezultatele pot fi garantate pe termen lung. Însă, avem nevoie ca pacientul să înțeleagă că niciodată compromisul nu îl ajută, ci mai mult, îl încurcă. Îl conduce spre complicații, spre tratamente costisitoare, spre durere și frustrare. Fie că vorbim de tratament cu implant dentar, fie că vorbim de reabilitări complexe, pacientul știe că are în fața sa un expert atunci când primește un diagnostic bazat pe investigații digitale, abordare multidisciplinara, iar rezultatul este previzionat pe termen lung și foarte lung”, explică Dr. Mihnea Nica.

“În stomatologia modernă, niciun plan de tratament nu poate porni fără investigații 2D și 3D. Acestea se realizează cu ajutorul tehnologiei digitale și astfel, putem să punem un diagnostic digital sigur și să avem control la fiecare pas. Pacientul primește o soluție completă și fără risc pe termen lung. Nu mai discutăm despre durere, care este perfect controlabilă în era digitală, când avem acces la manopere de suport precum anestezia digitală. Pacientul are confort la fiecare pas, și astfel nu ne expunem complicațiilor”, clarifică dr. Roxana Serb.

“Sănătatea dentară înseamnă sănătatea țesuturilor dure și moi, sănătatea tuturor celor 32 de dinți pe care îi are un om. Însă, acest lucru implică din start o viziune multidisciplinară. Nu se poate oferi un plan de tratament la nivelul anului 2021, dacă nu există abordare multidisciplinară prin care prevenim orice complicație, prin care pacientul înțelege exact care este de fapt problema lui din toate punctele de vedere: chirurgie dentară, implantologie dentară, protetică dentară, endodontie dentară, ortodonție dentară”, precizează dr. Simona Boberis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan