Secretul găluștelor pufoase pentru supă. Folosește acest ingredient care costă 1 leu și nu se vor întări!

Găluște de griș pufoase pentru supă - ai nevoie doar de 5 ingrediente! Vezi ingredientele şi metoda de preparare pentru găluşte pufoase și delicioase.
  • Publicat:
Secretul găluștelor pufoase pentru supă. Folosește acest ingredient care costă 1 leu și nu se vor întări!
Foto: Shutterstock

Găluște de griș pufoase, fragede, delicioase – nimic nu se compară cu o supă fierbinte de pui în care plutesc agale dodoloaşe de găluşte de griș pufoase şi moi care se topesc pur şi simplu în gură.

Problema e că mulţi încă nu au aflat secretul găluştelor perfecte, iar rezultatul e un cocoloş de griş tare şi fără gust, care mai degrabă seamănă cu un cartof crud. Astăzi vei afla însă care sunt trucurile prin care poţi obţine găluşte de griș pufoase, fragede şi delicioase.

Citește și: Cât timp se fierb ouăle pentru a fi moi sau tari

Găluște de griș pufoase – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru 12 găluște mari:

  • 2 ouă mari
  • 140 de grame de griş (nu foarte fin)
  • O linguriţă cu sare
  • Puţin pătrunjel tocat mărunt (puteți renunța la el dacă vreți găluște simple, aurii)
  • Un praf de bicarbonat de sodiu – acest ingredient conferă frăgezime și previne întărirea găluștelor

Citește și: Trucul cu apă rece pentru cartofi la cuptor delicioși. Așa ies crocanți și rumeni la exterior, pufoși la interior 

Mod de preparare găluşte de griș pufoase şi fragede pentru supă:

  1. Se amestecă grişul cu sarea şi bicarbonatul de sodiu într-un bol şi se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei.
  2. Se bat bine ouăle întregi, apoi se adaugă peste ingredientele uscate şi se continuă amestecarea cu o furculiţă sau un tel, până se obţine o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. La final se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se încorporează bine în compoziţie.
  3. Se lasă amestecul la frigider pentru 10-15 minute.
  4. Se pune pe foc o oală umplută pe jumătate cu apă și se aduce la fierbere.
  5. Se scoate amestecul de găluşte de la frigider şi se pune cu linguriţa în apa care fierbe (lăsaţi focul mai mic). Se pune capacul pe oală şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Rezistaţi tentaţiei de a lua capacul de pe oală sau să amestecaţi în găluşte cu lingura – în caz contrar, se vor destrăma.
  6. Se scot găluştele cu o spumieră pe un platou întins şi apoi se adaugă în supă. Poftă bună!

Citește și: Secretul celor mai buni ardei umpluți la cuptor. Dacă îi faci așa, se va mânca tot din farfurie!

Supă de pui cu găluște de griș
Supă de pui cu găluște de griș pufoase. Foto: Paula Rotaru

Citește și: Rețetă găluște cu prune. Cum faci aluatul fraged dulce și cât timp se fierb gomboții

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”