Cum scapi de petele de pe lenjeria intimă cauzate de secrețiile vaginale sau sângele menstrual. 4 soluții eficiente

  • Publicat:

Dacă nu obișnuiești să porți absorbante zilnice, cel mai probabil ești familiarizată cu petele de pe lenjeria intimă. Acestea sunt cauzate de secrețiile vaginale și sângele menstrual și nu se dau duse nici cu cel mai bun detergent de pe piață.

Aceste pete apar și se încăpățânează să rămână pe lenjeria intimă din cauza pH-ului vaginal, care fluctuează pe parcursul lunii. Astfel, când pH-ul este scăzut, crește aciditatea secrețiilor vaginale, care capătă o culoare mai intensă, sunt mai groase și „se lipesc” mai ușor de fibra textilă.

Citește și: Cum scoți petele de deodorant de pe haine. 7 soluții eficiente

Există și alte soluții pentru a elimina aceste pete, în afară de temperatura crescută, detergentul de calitate și o soluție specială anti-pete. Printre acestea, bicarbonatul de sodiu, un ingredient foarte ieftin care poate fi folosit în numeroase moduri în gospodărie. 

Iată 4 metode naturale prin care poți scăpa de petele de sânge sau secreții vaginale de pe lenjeria intimă.

Clătește cu apă rece lenjeria intimă

Lenjeria intimă pătată trebuie „tratată” cât mai rapid cu apă rece. Dacă lași lenjeria intimă câteva zile în mașina de spălat, aceste pete vor fi mult mai greu de eliminat. În consecință, chiar dacă presupune un efort din partea ta, e indicat să clătești seara lenjeria intimă purtată în timpul zilei.

Clătirea în apă rece este foarte eficientă în cazul petelor cauzate de sângele menstrual (apa fierbinte „fixează” pate pe chilot, deci de evitat). De asemenea, apa rece e bună și pentru petele întărite.

Scoate petele de pe lenjeria intimă cu bicarbonat sau aspirină

O metodă naturală prin care poți scăpa de petele apărute pe lenjeria intimă (dar și de petele de sos de roșii de pe tricouri, de exemplu) este să folosești o pastă formată din apă și bicarbonat sau aspirină pisată.

Aplică pasta pe pată și las-o să acționeze câteva ore sau peste noapte, apoi introdu lenjeria intimă în mașina de spălat, la ciclul normal de spălare.

Pune sare pe pete și vor dispărea

Dacă nu ai bicarbonat, poți folosi și sarea pentru a scăpa de petele persistente de pe lenjeria intimă. Inclusiv petele de ulei sunt dizolvate cu ajutorul sării de bucătărie.

La fel, amestecă sare cu puțină apă și aplică pe pată, lăsând-o să acționeze câteva ore înainte să pui lenjeria la spălat.

Sucul de lămâie elimină petele de pe lenjeria intimă

În cazul lenjeriei intime albe, sucul de lămâie sau peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) poate face minuni. Aplică direct pe pată și lasă să acționeze cel puțin 30 de minute înainte să speli lenjeria la mașină.

Atenție! Sucul de lămâie și apa oxigenată decolorează țesăturile de culoare închisă, așa că este indicat să folosești astfel de soluții doar pe lenjeria intimă albă.

Sursa: hellogiggles.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională, direct de la ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?