De ce NU este indicat să-ți lași hainele în mașina de spălat mult timp după spălare

Află consecințele negative ale lăsării hainelor în mașina de spălat rufe pentru o perioadă îndelungată de timp.
  • Publicat:
De ce NU este indicat să-ți lași hainele în mașina de spălat mult timp după spălare
De ce nu este indicat să-ți lași hainele în mașina de spălat pentru o perioadă îndelungată de timp Sursa foto: Shutterstock

Mașina de spălat este unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice din gospodărie. Cu toate acestea, există unele obiceiuri pe care ar trebui să le evităm atunci când folosim acest aparat. Unul dintre aceste obiceiuri este acela de a lăsa hainele în mașina de spălat pentru o perioadă îndelungată de timp. În cele ce urmează, vom analiza de ce este important să scoți hainele din mașina de spălat imediat după spălare și care sunt consecințele neglijenței în acest sens.

  1. Hainele tale vor dezvolta un miros de mucegai

Dacă îți lași hainele în mașina de spălat rufe pentru o perioadă îndelungată, aceasta poate avea mai multe consecințe negative asupra hainelor tale și a mașinii de spălat. În primul rând, hainele tale vor dezvolta un miros de mucegai acru, deoarece mediul cald și umed din interiorul mașinii oferă un teren perfect pentru ca bacteriile și mucegaiul să se dezvolte pe țesătură. Pentru a elimina mirosul, va trebui să speli din nou hainele cu o ceașcă de oțet alb în ciclul de clătire sau să utilizezi un produs dezinfectant pentru rufe.

  1. Fibrele hainelor tale se pot slăbi

Din păcate, nu doar mirosul hainelor tale poate fi afectat, ci si fibrele acestora. Umiditatea poate slăbi materialul hainelor tale sau chiar poate provoca găuri. Chiar dacă nu observi imediat probleme, acestea pot cauza o uzură mai rapidă în timp sau țesăturile pot deveni atât de întinse sau deformate încât sunt imposibil de călcat înapoi într-o stare de purtare. Aceste probleme sunt mai probabile să apară dacă lași hainele mai mult de 24 de ore.

  1. Hainele tale se pot decolora

Mașina de spălat poate provoca decolorarea hainelor tale. Detergentul și balsamaul de rufe pot lăsa reziduuri pe haine, care pot provoca decolorarea sau pete. Din păcate, acest lucru poate să nu fie reversibil.

  1. Mașina de spălat se umple de mucegai

Dacă lași hainele în mașina de spălat pentru o perioadă lungă de timp, mașina se poate mucegăi. Umiditatea de la haine poate determina creșterea mucegaiului în interiorul mașinii, ceea ce duce la mirosuri neplăcute și la potențiale deteriorări ale componentelor mașinii.

Dacă mașina ta de spălat începe să capete un miros neplăcut, rezervă-ți o după-amiază pentru a o curăța bine. Poți adăuga 1/4 cană de bicarbonat de sodiu și 1/4 cană apă în recipientul de detergent al mașinii și 2 căni de oțet alb în tambur și alege un program de spălare al mașinii pentru a începe procesul de curățare. Dacă mai rămân pete murdare după spălare, îndepărtează-le cu un burete umed.

  1. Ai putea atrage dăunători

Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla dacă îți uiți hainele prea mult timp este că atragi insecte. Mediul umed și cald creat de hainele umede este un teren ideal pentru acești vizitatori nedoriți, care pot cauza probleme suplimentare și daune casei tale.

Surse: bestlifeonline.com, housedigest.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”