Chiloții care îți îmbolnăvesc vaginul. Cresc riscul de infecții urinare și candidoză

  • Publicat:
Chiloții care îți îmbolnăvesc vaginul. Cresc riscul de infecții urinare și candidoză
Foto: Envato

Chiloții tanga pot crește riscul de infecții de tract urinar și candidoză, mai ales în timpul verii, când transpiri abundent. Însă această lenjerie intimă este periculoasă și din cauza materialelor din care este de obicei confecționată.

Chiloții tanga te expun riscului de infecții

De cele mai multe ori, chiloții tanga sunt foarte strâmți pe piele și frecarea continuă duce la migrarea bacteriilor din zona anală înspre orificiul vaginal.

De asemenea, tipul materialului este foarte important. Lenjeria sintetică sau din dantelă favorizează menținerea umidității în zona intimă și apariția iritațiilor și a leziunilor, factori de risc în candidoză, dar și infecții cu stafilococi.

Fii atentă la secrețiile vaginale, care îți pot da indicii importante privind sănătatea vaginului. Secrețiile cu miros urât, ca de pește, înțepător, gălbui, verzi, brânzoase, dar și cele cu firișoare de sânge sunt semnale de alarmă că te-ai putea confrunta cu o infecție urinară sau candidoză.

Citește și: Infecție urinară sau candidoză? Cum faci diferența, chiar dacă au simptome asemănătoare

Pentru a evita apariția iritațiilor în zona sensibilă a vaginului, ține cont și de tipul de detergent cu care speli lenjeria intimă. Se recomandă evitarea detergentului cu enzime puternice de curățare și a balsamului de rufe parfumat, deoarece chimicalele rămân în țesătură și astfel intră în contact cu pielea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân