Troxerutin MK, gel, 2%

Producător: S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Substanță activa
troxerutin
Clasa ATC
C05CA
Format
gel
Afecțiuni
insuficienţă venoasă cronică, tromboflebită superficială, sindromul posttromboflebitic, hemoroizi, varice, fragilitate capilară, hematoame, edemele, durere de origine traumatică
Producător
S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Acțiune terapeutică
protejează vasele

Ce este Troxerutin MK gel şi pentru ce se utilizează

100 g gel conţin 2 g troxerutin, substanţa activă. Alte componente (excipienţi) sunt: carbomer 980, propilenglicol, trietanolamină, glicerol, etanol, p-hidroxibenzoat de metil, p- hidroxibenzoat de n-propil, apă purificată.

Troxerutin MK gel face parte dintr-un grup de medicamente cu aplicare locală, care protejează vasele (denumite vasoprotectoare).

Troxerutin MK gel este utilizat pentru tratamentul insuficienţei venoase cronice, tromboflebitei superficiale, sindromului posttromboflebitic, hemoroizilor, tratamentul profilactic şi curativ al varicelor, tratamentul durerii postfleboscleroză, tulburărilor circulaţiei sanguine periferice (fragilitate capilară, hematoame), edemelor şi durerii de origine traumatică.

Medicamentul este disponibil în cutii cu un tub din Al a 25 g gel sau cu un tub din Al a 45 g gel.

Înainte să utilizaţi Troxerutin MK gel

Nu utilizaţi Troxerutin MK gel:

– dacă ştiţi că sunteţi hipersensibil (alergic) la troxerutin, la alte rutozide sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului dacă acest lucru este valabil pentru dumneavoastră.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Troxerutin MK gel

Nu aplicaţi gelul dacă la nivelul pielii există răni deschise.

Utilizarea altor medicamente

Troxerutin MKgel nu interacţionează cu alte medicamente utilizate concomitent.

Sarcina şi alăptarea

Ca măsură de precauţie, în timpul primului trimestru de sarcină şi al alăptării Troxerutin MK gel va fi utilizat numai la recomandarea medicului.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza orice medicament în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Troxerutin MK gel nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Troxerutin MK gel

Medicamentul se aplică de două ori pe zi masând uşor până ce pătrunde în piele. Dacă este necesar, puteţi aplica Troxerutin MK gel sub bandaje ocluzive sau ciorapi cu compresie gradată.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Troxerutin MK gel

În general, Troxerutin MK gel este bine tolerat, chiar dacă aţi depăşit doza recomandată. Cu toate acestea, în acest caz adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Efecte nedorite posibile

Ca toate medicamentele, Troxerutin MK gel poate avea efecte nedorite, cum sunt, în cazuri rare, reacţii cutanate de hipersensibilizare (de exemplu, înroşirea pielii).

Dacă observaţi orice efect nedorit nemenţionat în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Troxerutin MK gel

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Informaţii suplimentare

Producător

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L., România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L. Str. Moara de Foc Nr. 35, Iaşi, România

Data ultimei verificări a prospectului Decembrie 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă