Detralex, 500 mg, comprimate filmate

Producător: Les Laboratoires Servier
Substanță activa
Fracţiune flavonoidică purificată micronizată
Clasa ATC
C05CA
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
tratamentul simptomelor legate de insuficienţa veno-limfatică, tratamentul simptomelor funcţionale legate de criza hemoroidală
Producător
Les Laboratoires Servier Industrie
Acțiune terapeutică
medicaţia capilarelor, bioflavonoide

Ce este Detralex şi pentru ce se utilizează

Grupa farmacoterapeutică:

C05CA53 – medicaţia capilarelor: bioflavonoide.

Indicaţii terapeutice:

Tratamentul simptomelor legate de insuficienţa veno-limfatică :

  • senzaţie de greutate la nivelul picioarelor,
  • durere,
  • sindromul picioarelor neliniştite.

Tratamentul simptomelor funcţionale legate de criza hemoroidală.

Înainte să luaţi Detralex

Nu luaţi DETRALEX

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale DETRALEX.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveţi grijă deosebită când luaţi DETRALEX

Dacă aveţi o criză hemoroidală, puteţi să utilizaţi DETRALEX pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă simptomele persistă, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

DETRALEX nu este destinat utilizării la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Luaţi DETRALEX numai conform recomandării medicului dumneavoastră.

În absenţa datelor privind trecerea în laptele matern, în timpul tratamentului trebuie evitată alăptarea. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

DETRALEX nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Detralex

Luaţi întotdeauna DETRALEX exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

  • În insuficienţa veno-limfatică, doza recomandată este de 2 comprimate filmate DETRALEX pe zi, în două prize, la prânz şi seara, în timpul mesei.
  • In criza hemoroidală: 6 comprimate filmate DETRALEX pe zi, timp de 4 zile, apoi 4 comprimate filmate DETRALEX pe zi, timp de 3 zile.

Modul şi calea de administrare

Administrare orală.

Înghiţiţi comprimatul cu o cantitate suficientă de apă.

Durata tratamentului

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp durează tratamentul. Nu întrerupeţi tratamentul fără să vă consultaţi în prealabil cu medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din DETRALEX

Dacă aţi luat mai mult decât trebuie din DETRALEX, contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi DETRALEX

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, DETRALEX poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Acestea pot include:

– Reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 100 utilizatori): diaree, digestie dificilă, greaţă, vărsături

  • Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 1000 utilizatori): colită
  • Reacţii adverse rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 10000 utilizatori): vertij, dureri de cap, stare de indispoziţie, erupţii pe piele, mâncărimi, urticarie.

-Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută: edeme (umflături) izolate ale feţei, buzelor, pleoapelor. In mod excepţional poate să apară edem Quincke (umflarea rapidă a unor ţesuturi precum faţa, buzele, gura, limba sau gâtul, care poate duce la dificultăţi în respiraţie).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Detralex

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi DETRALEX după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine DETRALEX

Substanţa activă este fracţiunea flavonoidică purificată micronizată.

Fiecare comprimat conţine 500 mg fracţiune flavonoidică purificată micronizată, corespunzând la 450 mg diosmină (90%) şi 50 mg flavonoide sub formă de hesperidină (10%).

Celelalte componente sunt:

Comprimat: gelatină, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu, talc. Film: glicerol, macrogol 6000, stearat de magneziu, metilhidroxipropilceluloză, oxid roşu de fier, laurilsulfat de sodiu, dioxid de titan, oxid galben de fier.

Cum arată DETRALEX şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate de DETRALEX sunt ovale, de culoarea somonului. Comprimatele sunt disponibile în:

Cutie cu 2 blistere Al/PVC a câte 15 comprimate filmate Cutie cu 50 blistere Al/PVC a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 100 blistere Al/PVC a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere Al/PVC a câte 15 comprimate filmate Cutie cu 6 blistere Al/PVC a câte 15 comprimate filmate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Les Laboratoires Servier

22 rue Garnier

92200 Neuilly sur Seine

Franţa

Fabricantul

Les Laboratoires Servier Industrie 905 route de Saran 45520 Gidy Franţa

sau

CENEXI

52, rue Marcel et Jacques Gaucher 94120 Fontenay sous Bois Franţa

sau

Servier (Ireland) Industries Ltd. Moneylands, Gorey Road Arklow, Co. Wicklow Irlanda

Clasificare privind modul de eliberare

Medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală.

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2011

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă