TELFAST® 30 mg

Producător: Aventis Pharma Deutschland GmbH
Substanță activa
clorhidrat de fexofenadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimat
Afecțiuni
strănut, senzaţia de mâncărime, curgerea nasului, senzaţia de mâncărime a ochilor, ochi înroşiţi sau înlăcrimaţi, senzaţia de mâncărime a boltei palatine sau a gâtului, congestia nazală, reacţii provocate de febra fânului (rinite alergice sezoniere)
Producător
Aventis Pharma S.p.A
Acțiune terapeutică
antihistaminic

Pentru ce se utilizează Telfast 30 mg?

Telfast 30 mg conţine clorhidrat de fexofenadină, care este un antihistaminic. Antihistaminicele ameliorează simptome cum sunt strănutul, senzaţia de mâncărime, curgerea nasului, senzaţia de mâncărime a ochilor, ochi înroşiţi sau înlăcrimaţi, senzaţia de mâncărime a boltei palatine sau a gâtului, congestia nazală, reacţii provocate de febra fânului (rinite alergice sezoniere).

Când nu trebuie să utilizeze copilului dumneavoastră Telfast 30 mg?
Copilul dumneavoastră NU trebuie să utilizeze Telfast 30 mg dacă a avut o reacţie la oricare dintre componenţii săi (vezi Ce conţine medicamentul care se administrează copilului dumneavoastră?).

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje şi Telfast 30 mg
Studiile efectuate au demonstrat că este puţin probabil ca Telfast 30 mg să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, asiguraţi-vă că Telfast 30 mg nu îl afectează în nici un fel pe copilul dumneavoastră înainte de a efectua sarcini care necesită concentrare sau înainte de a conduce/de a merge cu bicicleta, pe skateboard etc.

Administrarea medicamentului

Înghiţiţi comprimatele cu apă. Comprimatele se vor administra copilului dumneavoastră înainte sau după masă.
Dacă copilul dumneavoastră urmează un tratament pentru indigestie care conţine magneziu sau aluminiu, este recomandabil să lăsaţi un interval de 2 ore între administrarea Telfast 30 mg şi administrarea medicamentului pentru indigestie. Aceasta deoarece, tratamentul pentru indigestie pe care îl urmează copilul dumneavoastră poate afecta acţiunea Telfast 30 mg prin scăderea cantităţii de medicament absorbită.

Copii cu vârste între 6 şi 11 ani
Utilizaţi un comprimat de 30 mg de două ori pe zi.
Telfast 30 mg nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 6 ani.
În cazul adulţilor cu insuficienţă hepatică sau renală, nu este necesară ajustarea dozei obişnuite de Telfast. Totuşi, nu sunt disponibile date privind siguranţa şi eficacitatea administrării Telfast 30 mg la copiii cu insuficienţă renală sau hepatică. De aceea, înainte de administrarea acestui medicament, informaţi medicul dacă copilul dumneavoastră prezintă insuficienţă renală sau hepatică,.
Dacă aţi uitat să îi administraţi copilului dumneavoastră o doză, asiguraţi-vă că îi veţi administra acea doză în cel mai scurt timp posibil. Această recomandare nu este valabilă în cazul în care urmează timpul administrării următoarei doze. Nu se vor utiliza niciodată două doze pentru a compensa doza omisă.
Dacă copilului dumneavoastră i se administrează accidental mai multe comprimate, adresaţi-vă medicului sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital.
Dacă copilului dumneavoastră i s-au administrat accidental prea multe comprimate, este posibil ca Telfast 30 mg să provoace ameţeli, senzaţie de oboseală/somnolenţă, greaţă şi senzaţie de uscăciune a gurii.

După administrarea medicamentului
În studiile clinice, cele mai frecvente reacţii adverse ale Telfast 30 mg au fost cefalee, ameţeli, stare de oboseală/somnolenţă, greaţă, tulburări ale somnului, coşmaruri sau nervozitate. Aceste reacţii adverse au fost observate şi în cazul administrării comprimatelor placebo.
Alte reacţii adverse includ reacţii cutanate alergice cum sunt erupţii cutanate şi mâncărimi. Rareori, au fost prezente reacţii adverse precum senzaţie de constricţie toracică, dificultate în respiraţie sau respiraţie şuierătoare (wheezing), umflături neobişnuite mai ales în zona feţei, a buzelor, a limbii sau ochilor şi înroşirea feţei.
Vă rugăm să opriţi tratamentul şi să vă adresaţi imediat medicului dacă observaţi una dintre reacţiile adverse menţionate. Dacă observaţi ceva neobişnuit, dacă suneţi îngrijorat sau dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare reacţii adverse în timpul administrării comprimatelor, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Păstrarea medicamentului

Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Nu lăsaţi Telfast 30 mg la îndemâna şi vederea copiilor.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică