Silaxa 25/50/100 mg comprimate filmate

Substanță activa
Sildenafil citrat
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimat
Afecțiuni
erecţie
Producător
Lácer S.A.
Acțiune terapeutică
lărgirea vaselor de sânge din penis

Ce este Silaxa şi pentru ce se utilizează

Silaxa aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). Acesta acţionează prin lărgirea vaselor de sânge din penisul dumneavoastră, lăsând sângele să circule în penis când sunteţi excitat sexual. Silaxa comprimate vă va ajuta să aveţi o erecţie numai dacă sunteţi stimulat din punct de vedere sexual. Nu trebuie să luaţi Silaxa dacă suferiţi de disfuncţie erectilă. Nu trebuie să luaţi Silaxa dacă sunteţi femeie.
Silaxa comprimate este un tratament destinat bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori sub numele de impotenţă. Aceasta se referă la situaţia când un bărbat nu poate avea sau menţine o erecţie puternică a penisului, adecvată pentru a avea activitate sexuală.

Înainte să utilizaţi Silaxa

Nu luaţi Silaxa
– dacă luaţi medicamente care conţin nitraţi, deoarece în combinaţie pot cauza scăderea gravă a tensiunii arteriale. Discutaţi cu medicul dacă luaţi medicamente care sunt utilizate pentru a ameliora simptomele anginei pectorale (sau “durerii în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
– dacă luaţi medicamente cunoscute ca oxid nitric sau donori de oxid cum ar fi nitrit de amil
deoarece în combinaţie pot cauza scăderea gravă a tensiunii arteriale.
– dacă aveţi o boală severă a ficatulului.
– dacă aţi avut un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic, sau dacă aveţi tensiune arterială scăzută.
– dacă aveţi din naştere anumite boli rare de ochi (cum este retinitis pigmentosa).
– dacă aţi avut o pierdere a vederii din cauza unei neuropatii optice ischemice anterioare non-arteritică (NAION).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Silaxa
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă
– dacă suferiţi de anemie falciformă (o anomalie a celulelor roşii sanguine), leucemie (cancer al sângelui);
– dacă suferiţi de orice boală sau diformitate a penisului sau boală Peyronie’s.
– dacă aveţi probleme cu inima. În acest caz, medicul dumneavoastră trebuie să verifice dacă inima dumneavoastră poate suporta efortul suplimentar care apare atunci când faceţi sex.
– dacă suferiţi de ulcer gastric, sau probleme de sângerare (cum ar fi hemofilia).
– dacă aţi avut scăderi sau pierderi ale vederii, nu mai luaţi Sildenafil şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Nu trebuie să luaţi Silaxa dacă luaţi deja orice alte tratamente orale sau locale pentru disfuncţia erectilă.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte
medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Silaxa poate interfera cu unele medicamente, în special cu cele utilizate pentru tratamentul durerilor în piept. În situaţia unei urgenţe medicale, trebuie să spuneţi personalului medical care vă tratează că aţi luat Silaxa şi când aţi luat. Nu luaţi Silaxa cu alte medicamente numai dacă medicul vă indică acest lucru.
Nu trebuie să luaţi Silaxa dacă luaţi şi medicamente care conţin nitraţi deoarece combinarea acestor medicamente poate cauza o scădere gravă a tensiunii arteriale. Spuneţi întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre medicamentele folosite pentru ameliorarea angiei pectorale (sau „durerilor în piept“)
Nu trebuie să luaţi Silaxa dacă luaţi medicamente cunoscute ca donori de oxid nitric cum ar fi nitrit de amil deoarece combinarea acestor medicamente poate cauza o scădere gravă a tensiunii arteriale.
Dacă luaţi medicamente cunoscute ca inhibitori de protează, cum ar fi pentru tratamentul infecţiei HIV, medicul dumneavoastră poate să vă înceapă tratamentul cu doza cea mai mică (25 mg) de Silaxa.
Unii pacienţi care iau alfa-blocante pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau mărirea prostatei pot avea ameţeli sau confuzie, care pot fi cauzate de tensiunea scăzută după ce au stat jos sau atunci când se ridică brusc în picioare. Unii pacienţi pot avea aceste simptome atunci când iau Silaxa cu alfa-blocanţi. Aceste simptome apar, de obicei, în primele 4 ore după ce aţi luat Silaxa. Pentru a reduce probabilitatea apariţiei acestor simptome, trebuie să începeţi să luaţi Silaxa numai dacă boala dumneavoastră este bine controlată printr-o doză zilnică regulată de medicamentul alfa-blocant. Medicul dumneavoastră poate să vă înceapă tratamentul cu doza cea mai mică (25 mg) de Silaxa.

Utilizarea Silaxa cu alimente şi băuturi
Silaxa poate fi luat cu sau fără alimente. Oricum, în cazul în care Silaxa este luat cu în timpul unei mese bogate este posibil ca efectul acestuia să se instaleze mai târziu.
Băuturile alcoolice pot agrava dificultăţile de erecţie. Pentru a obţine un beneficiu maxim al medicamentului, se recomandă să evitaţi consumul de alcool etilic înainte de a lua Silaxa.

Sarcina şi alăptarea
Silaxa nu este indicat pentru utilizare la femei.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Silaxa poate cauza ameţeli şi poate afecta vederea. Trebuie să ştiţi cum reacţionaţi după utilizarea Silaxa înainte de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje.
Informaţii importante asupra unor componente ale Silaxa
Poate cauza reacţii alergice deoarece conţine Tartrazină (E-102). Aceasta poate cauza astm, în special la pacienţii cu alergie la acid acetilsalicilic.

 

 

Cum să utilizaţi Silaxa

Luaţi întotdeanu Silaxa exact cum v-a indicat medicul. Trebuie să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală de start este de 50 mg.
Nu trebuie să luaţi Silaxa mai mult de o dată pe zi.
Trebuie să luaţi Silaxa cu aproximativ o oră înainte de activitatea sexuală. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu un pahar de apă.
Dacă aveţi impresia că efectul Silaxa este prea slab sau prea puternic discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Silaxa vă ajută să aveţi erecţie numai dacă sunteţi stimulat din punct de vedere sexual.
Timpul până când efectul comprimatului Silaxa se instalează variază de la o persoană la alta, dar în mod normal este cuprins între jumătate de oră ţi o oră. Este posibil să constataţi că efectul Silaxa apare mai târziu dacă îl luaţi în timpul unei mese bogate.
În cazul în care Silaxa nu vă ajută să aveţi erecţie sau erecţia dumneavoastră nu durează suficient de mult pentru a încheia actul sexual, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Silaxa
Veţi experimenta o creştere a reacţiilor adverse sau a severităţii acestora. Dozele mai mari de 100 mg nu cresc eficienţa medicamentului.
Nu trebuie să luaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul.
Contactaţi medicul dacă aţi luat mai multe comprimate decât trebuie.
Dacă aveţi orice întrebări în legătură cu utilizarea acestui medicament întrebaţi medicul sau farmacistul.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Silaxa poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea Silaxa sunt de obicei uşoare până la moderate şi de scurtă durată.
Dacă aveţi dureri în piept în cursul activităţii sexuale sau după aceea:
– Aşezaţi-vă într-o poziţie semi-şezând şi încercaţi să vă relaxaţi
– Nu utilizaţi nitraţi pentru a vă trata durerile în piept
– Contactaţi imediat medicul dumneavoastră
Toate medicamentele, inclusiv Silaxa pot cauza reacţii alergice. Trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome după ce aţi luat Silaxa: pierdere bruscă a vederii, dificultate de respiraţie sau ameţeli, umflarea pleoapelor, feţei, buzelor sau gâtului.
Au fost raportate erecţii prelungite şi, uneori, dureroase după administrarea de Silaxa. Dacă aveţi o asemenea erecţie, care durează de mai mult de 4 ore fără întrerupere, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi o scădere sau o pierdere bruscă a vederii, nu mai luaţi Silaxa şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

O reacţie adversă foarte frecventă (apar la mai mult de 1 utilizator din 10) este cefaleea.
Reacţii adverse frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 100) includ: înroşirea feţei, indigestie, tulburări vizuale (inclusiv vedere pe o anumită culoare, sensibilitate la lumină, vedere înceţoşată sau claritatea redusă de vizibilitate), nas înfundat şi ameţeli
Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 1000) includ: vărsături, erupţie pe piele, sângerare la partea din spate a ochilor, iritaţia ochilor, ochi injectaţi/roşii, dureri de ochi, vedere dublă, senzaţie anormală în ochi, bătăi rapide sau neregulate ale inimii, dureri musculare, stare de somnolenţă, simţ tactil redus, vertij, zgomote în urechi, greaţă, gură uscată, dureri în piept, senzaţie de oboseală
Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 utilizatori din 10000) includ: tensiune arterială mare, tensiune arterială scăzută, leşin, accident vascular cerebral, sângerări nazale, scăderea bruscă sau pierderea auzului
Alte reacţii adverse raportate din experienţa după punerea pe piaţă includ: bătăi anormale ale inimii, dureri în piept, moarte subită, atac de cord sau scăderea temporară a fluxului de sânge la părţi ale creierului.
Cei mai mulţi dintre bărbaţii care au avut reacţii adverse cardiovasculare, deşi nu toţi, aveau deja
probleme cardiovasculare înainte de a lua acest medicament. Nu este posibil să se stabilească dacă
aceste reacţii adverse au fost direct legate de administrarea Silaxa. Cazuri de convulsii sau crize convulsive şi reacţii grave de piele caracterizate prin erupţii cutanate, vezicule, descuamarea pielii şi durere care necesită atenţie medicală imediată au fost, de asemenea, raportate.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Cum se păstrează Silaxa

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi Silaxa după data de expirare înscrisă pe cutia de carton. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului înconjurător.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Silaxa
Substanţa activă este sildenafil. Fiecare comprimat conţine sildenafil citrat echivalent la 25 mg, 50 mg şi respectiv 100 mg de sildenafil.
Celelalte ingrediente sunt:
– Comprimatul: celuloză pudră, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogen fosfat de calciu anhidru, croscarmeloză sodică, stearat de magnezi.
– Film: hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), triacetin, indigo carmin (E132), brilliant blue FCF (E133), tartrazină (E102)

Silaxa comprimate filmate sunt de culoare albastră, rotunde şi biconvexe.
Comprimate sunt ambalate cutii cu blistere a câte 1, 2, 4, 8 şi 12 comprimate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie disponibile pe piaţă.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?