Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g / 4 g/0,5 g, pulbere pentru soluţie perfuzabilă

Producător: S.C. Fresenius Kabi România S.R.L.
Substanță activa
Piperacilină/Tazobactam
Clasa ATC
J01CR
Format
pulbere pentru soluţie perfuzabilă
Afecțiuni
infectii bacteriene
Producător
Laboratorio Farmaceutico C.T. S.r.l., LABESFAL – Laboratórios Almiro SA
Acțiune terapeutică
antibiotic cu spectru larg

Ce este Piperacillin/Tazobactam Kabi şi pentru ce se utilizează

Piperacilina aparţine unei grupe de medicamente cunoscute sub numele de “antibiotice peniciline cu spectru larg”.Aceasta poate distruge multe tipuri de bacterii. Tazobactamul poate preveni ca unele bacterii rezistente să supravieţuiască la efectele piperacilinei. Aceasta înseamnă că atunci când piperacilina şi tazobactamul sunt administrate împreună sunt distruse mai multe tipuri de bacterii. 

 

Piperacillin/Tazobactam Kabi este utilizat la adulţi şi adolescenţi pentru tratamentul infecţiilor bacteriene, precum cele care afectează tractul respirator inferior (plămâni), tractul urinar (rinichi şi vezică urinară), abdomenul, pielea sau sângele. Piperacillin/Tazobactam Kabi poate fi utilizat pentru tratamentul infecţiilor bacteriene la pacienţi cu număr scăzut de globule albe în sânge (rezistenţă scăzută la infecţii).

 

Piperacillin/Tazobactam Kabi este administrat la copii cu vârsta cuprinsă între 2-12 ani pentru tratamentul infecţiilor abdominale, cum sunt apendicită, peritonite (infecţia lichidului şi mucoasei organelor abdominale) şi infecţii ale vezicii biliare (biliare). Piperacillin/Tazobactam Kabi poate fi utilizat pentru tratamentul infecţiilor bacteriene la pacienţi cu număr scăzut de globule albe în sânge (rezistenţă scăzută la infecţii).

 

În anumite infecţii grave, medicul dumneavoastră poate considera necesară administrarea Piperacillin/Tazobactam Kabi în asociere cu alte antibiotice.

Înainte de a vi se administra Piperacillin/Tazobactam Kabi

Nu utilizaţi Piperacillin/Tazobactam Kabi

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la piperacilină,sau tazobactam sau la oricare dintre celelalte componente ale Piperacillin/Tazobactam Kabi.

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la antibiotice cunoscute sub denumirea de peniciline, cefalosporine sau alţi inhibitori de beta-lactamază, deoarece puteţi fi alergic la Piperacillin/Tazobactam Kabi. 

 

 

Aveţi grijă deosebită cu Piperacillin/Tazobactam Kabi

– dacă aveţi alergii. Dacă aveţi diverse alergii, asiguraţi-vă  că aţi spus acest lucru medicului dumneavoastră sau unui alt profesionist din domeniul sănătăţii, înainte de a vi se administra  acest medicament.

– dacă aţi avut diaree înaintea tratamentului sau dacă apare diaree în timpul sau după tratament. În acest caz, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau unui alt profesionist din domeniul sănătăţii. Nu luaţi niciun medicament pentru tratamentul diareei fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră.

– dacă aveţi valori scăzute ale potasiului în sânge. Este posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să verifice cum funcţionează rinichii dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament şi să efectueze periodic unele analize de sânge în timpul tratamentului.

– dacă aveţi o afecţiune a rinichilor sau ficatului sau dacă efectuaţi şedinţe de hemodializă. Este posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să verifice cum funcţionează rinichii dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament şi să efectueze periodic analize de sânge în timpul tratamentului.

– dacă luaţi anumite medicamente (numite anticoagulante) pentru evitarea coagulării în exces a sângelui (vezi, de asemenea, Utilizarea altor medicamente din acest prospect) sau dacă apare orice sângerare neaşteptată în timpul tratamentului. În acest caz, trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau unui alt profesionist din domeniul sănătăţii.

– dacă apar convulsii în timpul tratamentului. În acest caz, trebuie să spuneţi imediat medicului sau unui alt profesionist din domeniul sănătăţii.

– dacă credeţi că a apărut o infecţie nouă sau infecţia veche s-a agravat. În acest caz, trebuie să spuneţi imediat medicului sau unui alt profesionist din domeniul sănătăţii.

 

 

Copii cu vârsta sub 2 ani

Asocierea piperacilină/tazobactam nu este recomandată pentru utilizare la copii cu vârsta sub 2 ani datorită datelor insuficiente cu privire la siguranţă şi eficacitate.

 

Utilizarea altor medicamente 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau altui profesionist din domeniul sănătăţii dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Unele medicamente pot interacţiona cu piperacilina şi tazobactam. Acestea includ:

medicamente pentru tratamentul gutei (probenecid). Acestea pot creşte timpul necesar eliminării  piperacilinei şi tazobactamului din organismul dumneavoastră.

medicamente care diluează („subţiază”) sângele sau care sunt utilizate pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge (de exemplu heparină, warfarină sau acid acetilsalicilic)

medicamente utilizate pentru relaxarea muşchilor în timpul intervenţiilor chirurgicale. Spuneţi medicului dumneavoastră, dacă urmează să vi se efectueze anestezie generală..

metotrexat (un medicament utilizat pentru tratamentul cancerului, artritei sau psoriazisului). Piperacilina şi tazobactamul pot creşte timpul necesar eliminării metotrexatului din organismul dumneavostră

medicamente care reduc nivelul de potasiu din sângele dumneavoastră (de exemplu comprimate care cresc cantitatea de urină elmininată sau unele medicamente pentru tratamentul cancerului).

medicamente care conţin alte antibiotice (tobramicina sau gentamicina). Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor.

 

Efecte asupra analizelor de laborator

Spuneţi medicului sau personalului de la laborator că luaţi Piperacillin/Tazobactam Kabi dacă trebuie să vi se ia o probă de sânge sau de urină.

 

 

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă, credeţi că puteţi fi gravidă sau încercaţi să rămâneţi gravidă, spuneţi medicului dumneavoastră sau altui profesionist din domeniul sănătăţii înainte să vi se administreze acest 

medicament. Medicul dumneavoastră va decide dacă Piperacillin/Tazpbactam Kabi este potrivit pentru dumneavoastră.

Piperacilina şi tazobactamul pot ajunge la copil în uter sau în laptele matern. Dacă alăptaţi, medicul dumneavoastră va decide dacă Piperacillin/Tazobactam Kabi este potrivit pentru dumneavoastră.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este de aşteptat ca Piperacillin/Tazobactam Kabi să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Informaţii importante privind unele componente ale acestui medicament

Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g

Acest medicament conţine sodiu 4,7 mmol (sau 108 mg) pentru un flacon cu pulbere pentru soluţie perfuzabilă.

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g

Acest medicament conţine sodiu 9,4 mmol (sau 216 mg) pentru un flacon cu pulbere pentru soluţie perfuzabilă.

 

A se avea în vedere de către pacienţii care urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

Cum se administrează Piperacillin/Tazobactam Kabi

Medicul dumneavoastră sau un alt profesionist din domeniul sănătăţii vă vor administra acest medicament prin perfuzie (picurare timp de 30 minute) într-o venă. Doza de medicament care vi se administrează este stabilită în funcţie de boala pentru care sunteţi tratat, vârsta dumneavoastră şi dacă aveţi sau nu probleme la rinichi.

 

Adulţi şi copii cu vârsta între 2- 12 ani 

Doza uzuală este de 4 g/0,5 g piperacilină/tazobactam, administrată într-o venă (direct în circulaţia sanguină) la intervale de 6-8 ore.

 

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 12 ani

 

Doza uzuală pentru copii cu infecţii abdominale este de 100 mg / 12,5 mg pe kg greutate corporală piperacilină/tazobactam, administrată la interval de 8 ore într-o venă (direct în circulaţia sanguină). Doza uzuală pentru copii cu număr scăzut de globule albe este de 80 mg/10 mg pe kg de greutate corporală piperacilină/tazobactam, administrată la interval de 6 ore într-o venă (direct în circulaţia sanguină).

 

Medicul dumneavoastră va calcula doza în funcţie de greutatea copilului,dar doza zilnică nu va depăşi 4 g/0,5 g de Piperacillin/Tazobactam Kabi. 

 

Vi se va administra Piperacillin/Tazobactam Kabi până la dispariţia completă a semnelor infecţiei (5 până la 14 zile).

 

Pacienţi cu probleme cu rinichii

Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să reducă doza de Piperacillin/Tazobactam Kabi sau frecvenţa cu care se administrează acesta. Este posibil, de asemenea, ca medicul dumneavoastră să dorească să vă efectueze analize de sânge, pentru a se asigura că tratamentul dumneavoastră este administrat în doza corectă, în special dacă trebuie să luaţi acest medicament mai mult timp. 

 

Dacă vi se administrează mai mult decât trebuie din Piperacillin/Tazobactam Kabi 

Deoarece Piperacillin/Tazobactam Kabi vă va fi administrat de către un medic sau de către un alt profesionist din domeniul sănătăţii, este puţin probabil să vi se administreze o doză greşită. Cu toate

acestea, dacă prezentaţi reacţii adverse cum sunt convulsiile sau dacă credeţi că vi s-a administrat o doză prea mare, spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră.

 

Dacă se omite o doză de Piperacillin/Tazobactam Kabi

Dacă credeţi că nu vi s-a administrat o doză de Piperacillin/Tazobactam Kabi, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau altui profesionist din domeniul sănătăţii. 

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau altui profesionist din domeniul sănătăţii.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Piperacillin/Tazobactam Kabi poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau altui profesionist din domeniul sănătăţii.

 

Reacţii adverse grave la Piperacillin/Tazobactam Kabi sunt:

umflarea feţei, buzelor, limbii sau a altor părţi ale corpului

scurtarea respiraţiei, respiraţie şuierătoare sau dificultăţi la respiraţie

erupţie tranzitorie severă pe piele, mâncărime sau urticarie pe piele

colorarea în galben a ochilor sau pielii

distrugerea celulelor din sânge (semnele includ: senzaţie de lipsă de aer când nu vă aşteptaţi la acest lucru, urină de culoare roşie sau brună, sângerări din nas sau vânătăi).

 

 

Dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus, adresaţi-vă imediat unui medic. Pentru frecvenţa reacţiilor adverse, consultaţi informaţiile de mai jos.

 

Reacţii adverse posibile sunt enumerate în funcţie de următoarele categorii: 

frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100 

mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000 

rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000 

foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

 

 

Reacţiile adverse frecvente:

diaree, vărsături, greaţă

erupţii trecătoare pe piele

 

 

Reacţii adverse mai puţin frecvente:

aftă

scădere (anormală) a numărului de globule albe (leucopenie, neutropenie) şi plachete (trombocitopenie) în sânge

reacţii alergice

durere de cap, insomnie

tensiune arterială scăzută, inflamaţie a venelor (sensibilitate sau înroşire a zonei afectate)

icter (colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor), inflamaţia mucoasei gurii, constipaţie, indigestie, durere de stomac

creşterea concentraţiilor anumitor enzime din sânge (creşterea concentraţiei alanin aminotransferazei, creşterea concentraţiei aspartat aminotransferazei)

– mâncărime, erupţie urticariană

– creşterea concentraţiei produşilor de metabolism muscular în sânge (creşterea concentraţiei de creatinină în sânge)

– febră, reacţie la locul injectării 

– infecţii fungice (suprainfecţie cu Candida

 

Reacţii adverse rare:

– scăderea (anormală) a globulelor roşii din sânge sau a pigmentului sanguin/hemoglobinei, scăderea (anormală) a globulelor roşii din sânge datorită distrugerii premature (degradării) (anemie hemolitică), vânătăi cu aspect de mici puncte (purpură), sângerare din nas (epistaxis) şi prelungirea timpului de sângerare, creşterea (anormală) a unui anumit tip de globule albe în sânge (eozinofilie) 

– reacţie alergică severă (reacţie anafilactică/anafilactoidă, incluzând şoc)

– înroşirea pielii

– o anumită formă de infecţie a colonului (colită pseudomembranoasă), durere abdominală

– inflamaţia ficatului (hepatită), creşterea produşilor de degradare a pigmenţilor din sânge (bilirubină), creşterea concentraţiei anumitor enzime din sânge (creşterea concentraţiei fosfatazei alcaline, creşterea concentraţiei gamma-glutamiltransferazei)

– reacţii la nivelul pielii manifestate cu înroşire şi formare de leziuni pe piele (exantem, eritem multiform), reacţii pe piele cu formare de vezicule (dermatită buloasă)

– durere ale articulaţiilor şi muşchilor 

– diminuarea funcţiei rinichilor şi probleme cu rinichii

– frisoane/rigiditate.

 

 

Reacţii adverse foarte rare:

– scăderea severă a globulelor albe granulare din sânge (agranulocitoză), scăderea severă a numărului de globule roşii, globule albe şi plachete sanguine (pancitopenie)

– timp prelungit de formare a cheagului sanguin (timp prelungit de tromboplastină parţial activată, timp de protrombină prelungit), valori anormale ale analizelor de laborator (test Coombs direct pozitiv), creşterea numărului de trombocite (trombocitemie).

– scăderea concentraţiei potasiului în sânge (hipokaliemie), scăderea concentraţiei de zahăr (glucoză) în sânge, scăderea concentraţiei albuminei (o proteină din sânge), scăderea concentraţiei proteinelor totale din sânge

– desprinderea stratului  superficial al pielii la nivelul întregului corp (necroliză epidermică toxică), reacţii alergice grave pe tot corpul manifestate cu erupţii pe piele şi la nivelul mucoaselor şi diverse erupţii pe piele (sindrom Stevens-Johnson)

– creşterea concentraţiei azotului ureic în sânge.

 

 

Tratamentul cu piperacilină a fost asociat cu o frecvenţă crescută a febrei şi erupţiilor trecătoare pe piele la pacienţii cu fibroză chistică.

 

Cum se păstrează Piperacillin/Tazobactam Kabi

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. 

 

Nu utilizaţi Piperacillin/Tazobactam Kabi după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon, după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 

Flacoanele nedeschise:  A nu se păstra la temperaturi peste 25oC. 

Numai pentru o singură utilizare. A se elimina orice soluţie neutilizată.

 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

 

Informaţii suplimentare

Ce conţine Piperacillin/Tazobactam Kabi

– Substanţele active sunt piperacilină şi tazobactam.

 

Fiecare flacon conţine piperacilină 2 g (sub formă de sare sodică) şi tazobactam 0,25 g (sub formă de sare sodică)

Fiecare flacon conţine piperacilină 4 g (sub formă de sare sodică) şi tazobactam 0,5 g (sub formă de sare sodică).

Nu există alte componente.

 

Cum arată Piperacillin/Tazobactam Kabi şi conţinutul ambalajului

Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g, 4 g/0,5 g este o pulbere albă liofilizată pentru soluţie perfuzabilă.

Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 este disponibil în flacon din sticlă incoloră (tip II) a 15 ml şi 

50 ml, sigilat cu dop din cauciuc clorobutilic de culoare gri.

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g este disponibil în flacon din sticlă incoloră (tip II) a 50 ml, sigilat cu dop din cauciuc clorobutilic de culoare gri.

Mărimi de ambalaj: 1, 5 şi 10 flacoane

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Fresenius Kabi România S.R.L.

Strada Fânarului nr. 2A, 500464 Braşov, România

Telefon:  +40 (0)268 40 62 60

Fax:        +40 (0)268 40 62 63

e-mail:    [email protected]

 

Fabricant(ţi) şi responsabili pentru eliberarea seriilor

Laboratorio Farmaceutico C.T. S.r.l.

Via Dante Alighieri 71, 18038 Sanremo-IM, Italia

 

şi

 

LABESFAL – Laboratórios Almiro SA

FRESENIUS KABI GROUP

3465-157 Santiago de Besteiros, Portugalia

 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

 

Austria                                  Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung

Belgia                                   Piperacilline/Tazobactam Fresenius Kabi N.V. 

2 g/0,25 g poeder voor oplossing voor infusie / poudre pour solution pour perfusion / Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung

Piperacilline/Tazobactam Fresenius Kabi N.V. 

4 g/0,5 g poeder voor oplossing voor infusie / poudre pour solution pour perfusion / Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung

Bulgaria                                Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g прах заинфузионен разтвор

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g прах заинфузионен разтвор

Cipru                                    Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g Κόνις για διάλυμα προς έγχυση

                                              Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 Κόνις για διάλυμα προς έγχυση 

Republica Cehă                    Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g

Danemarca                           Piperacillin/Tazobactam Fresenius Kabi 2 g/0,25 g Pulver til infusionsvæske, opløsning

Piperacillin/Tazobactam Fresenius Kabi 4 g/0,5 g Pulver til infusionsvæske, opløsning

Finlanda                                Piperacillin / Tazobactam Fresenius Kabi 2g / 0.25g infuusiokuivaaine,

liuosta varten

Piperacillin / Tazobactam Fresenius Kabi 4g / 0.5g infuusiokuivaaine,

liuosta varten

Franţa                                   Piperacilline/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g, poudre pour solution pour perfusion

Piperacilline/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g, poudre pour solution pour perfusion

Germania                              Piperacillin/Tazobacatm Kabi 2 g/0,25 g Pulver zur Herstellung einer              Infusionslösung

Piperacillin/Tazobacatm Kabi 4 g/0,5 g Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung

Grecia                                   Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g, Κόνις για διάλυμα προς έγχυση

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g, Κόνις για διάλυμα προς έγχυση

Irlanda                                  Piperacillin/ Tazobactam 2 g/0,25 g powder for solution of infusion 

Piperacillin/ Tazobactam 4 g/0,5 g powder for solution of infusion

Marea Britanie                      Piperacillin/ Tazobactam 2 g/0,25 g powder for solution of infusion 

Piperacillin/ Tazobactam 4 g/0,5 g powder for solution of infusion

Olanda                                  Piperacilline/Tazobactam Fresenius Kabi 2 g/0,25 g poeder voor       oplossing voor of infusie

Piperacilline/Tazobactam Fresenius Kabi 4 g/0,5 g poeder voor oplossing voor of infusie

Norvegia                               Piperacillin/Tazobactam Fresenius Kabi 2 g/0,25 g pulver infusjonsvæske, oppløsning

Piperacillin/Tazobactam Fresenius Kabi 4 g/0,5 g pulver til infusjonsvæske, oppløsning

Polonia                                 Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g, proszek do sporządzenia roztworu do infuzji.

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g, proszek do sporządzenia roztworu do infuzji.

Portugalia                             Piperacilina/Tazobactam, Kabi 2 g /0,25 g

Piperacilina/Tazobactam, Kabi 4 g/0,5 g

România                               Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g, pulbere pentru soluţie  perfuzabilă

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g, pulbere pentru soluţie perfuzabilă

Republica Slovacia               Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g

Spania                                   Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g Polvo para solución perfusión

Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g Polvo para solución perfusión

Suedia                                   Piperacillin/Tazobactam Fresenius Kabi 2 g/0,25 g pulver till                    nfusionsvätska, lösning 

Piperacillin/Tazobactam Fresenius Kabi 4 g/0,5 g pulver till infusionsvätska, lösning 

Ungaria                                 Piperacillin/Tazobactam Kabi 2 g/0,25 g por oldatos infúzióhoz

                                              Piperacillin/Tazobactam Kabi 4 g/0,5 g por oldatos infúzióhoz

 

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical:

 

Acesta este un extras din Rezumatul Caracteristicilor Produsului care oferă instrucţiuni pentru administrarea Piperacillin/Tazobactam Kabi. Când stabileşte oportunitatea utilizării la un pacient, medicul trebuie să cunoască Rezumatul Caracteristicilor Produsului.

 

Incompatibilităţi cu solvenţi sau alte medicamente

 

SOLUŢIA RINGER LACTAT (HARTMANN) NU ESTE COMPATIBILĂ CU PIPERACILLIN/TAZOBACTAM KABI.

 

CÂND PIPERACILIN/TAZOBACTAM ESTE UTILIZATĂ ÎN ASOCIERE CU ALTE ANITBIOTICE (DE EXEMPLU, AMINOGLICOZIDE), MEDICAMENTELE TREBUIE ADMINISTRATE SEPARAT. AMESTECUL IN VITRO DINTRE PIPERACILINĂ/TAZOBACTAM ŞI O AMINOGLICOZIDĂ POATE DETERMINA O INACTIVARE A AMINOGLICOZIDEI.

 

PIPERACILINĂ/TAZOBACTAM NU TREBUIE AMESTECAT CU ALTE MEDICAMENTE ÎN SERINGĂ SAU ÎN FLACONUL DE PERFUZIE, DACĂ COMPATIBILITATEA NU A FOST STABILITĂ.

 

DATORITĂ INSTABILITĂŢII CHIMICE, PIPERACILINĂ/TAZOBACTAM NU TREBUIE UTILIZAT ÎN SOLUŢII CARE CONŢIN HIDROGENOCARBONAT DE SODIU. 

 

PIPERACILINĂ/TAZOBACTAM NU TREBUIE ADĂUGAT LA PREPARATE DIN SÂNGE SAU HIDROLIZATE DE ALBUMINĂ.

 

Instrucţiuni pentru utilizare

Piperacillin/Tazobactam Kabi va fi administrat prin perfuzie intravenoasă (picurare timp de 30 de minute).

 

Administrare intravenoasă

 

Fiecare flacon trebuie reconstituit cu volumul de solvent prezentat în tabelul de mai jos, utilizând unul dintre solvenţii compatibili pentru reconstituire. Se agită flaconul până când pulberea este dizolvată. Când agitarea este constantă, reconstituirea se produce, de regulă, în decurs de 5-10 minute (pentru detalii privind manipularea, vezi mai jos).

Conţinutul flaconului

Volumul de solvent * care trebuie adăugat în flacon

2 g/0,25 g (2 g piperacilină şi 0,25 g tazobactam)

10 ml

4 g/0,50 g (4 g piperacilină şi 0,5 g tazobactam)

20 ml

* Solvenţi compatibili pentru reconstituire:

– soluţie injectabilă de clorură de sodiu 0,9% (9 mg/ml),
– apă pentru preparate injectabile sterilă (1)
 
(1)   Volumul maxim recomandat de apă pentru preparate injectabile sterilă este de 50 ml pentru o doză.

 

Soluţiile reconstituite trebuie extrase din flacon cu ajutorul unei seringi. Când este reconstituit conform instrucţiunilor, conţinutul flaconului extras cu ajutorul seringii va furniza cantitatea de piperacilină şi tazobactam specificată pe etichetă.

 

Soluţiile reconstituite pot fi diluate suplimentar până la volumul dorit (de exemplu 50 ml până la 150 ml) cu unul din următorii solvenţi compatibili:  

– soluţie injectabilă de clorură de sodiu 0,9% (9 mg/ml) 

– glucoză 5% 

– dextran 6% în clorură de sodiu 0,9%

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being