Neo-bronchol, 15 mg, pastile

Producător: Farmaceutica REMEDIA SA.
Substanță activa
Clorhidrat de ambroxol
Clasa ATC
R05CB
Format
pastile
Afecțiuni
tratamentul mucolitic al bolilor acute şi cronice cu mucus vâscos prezent în bronhii şi plămâni
Producător
DIVAPHARMA GmbH
Acțiune terapeutică
ameliorează secreţia şi transportul mucuslui din căile respiratorii, facilitează expectoraţia şi uşurează tusea

Ce este Neo-bronchol şi pentru ce se utilizează

Ambroxolul, principiul activ din Neo-bronchol , ameliorează secreţia şi transportul mucuslui din căile respiratorii, facilitează expectoraţia şi uşurează tusea.

Neo-bronchol este folosit pentru tratamentul mucolitic al bolilor acute şi cronice cu mucus vâscos prezent în bronhii şi plămâni.

Înainte să utilizaţi Neo-bronchol

Nu utilizaţi Neo-bronchol

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale Neo-bronchol.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Neo-bronchol

  • dacă aveţi afectată funcţia renală sau o boală hepatică severă: vă rugăm să contactaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua Neo-bronchol.

Au fost raportate foarte rar reacţii medicamentoase foarte grave şi uneori care pun viaţa în pericol, cum sunt sindromul Stevens-Johnson (o afecţiune foarte gravă, în care straturile exterioare ale pielii se descuamează) şi necroliză toxică epidermică (NTE, o reacţie la medicament în care porţiuni mari din straturile exterioare ale pielii se desprind de straturile profunde). Administrarea de mucolitice, cum este clorhidratul de ambroxol poate de asemenea să afecteze ochii, gura, gâtul şi bronhiile.

In prezenţa unui răspuns bronchomotor afectat şi a unei cantităţi mari de secreţii (cum este cazul sindromului ciliar malign rar), Neo-bronchol trebuie să fie administrat cu prudenţă datorită posibilităţii de retenţie a secreţiei.

Dacă observaţi modificări la nivelul pielii sau apariţia de leziuni ale mucoaselor, trebuie să consultaţi imediat medicul dumneavoastră şi să opriţi imediat administrarea de Neo-bronchol, ca măsură de precauţie.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Folosirea concomitentă de Neo-bronchol şi medicamente antitusive poate duce la împiedicarea eliminării secreţiei bronşice datorită blocării semnificative a reflexului de tuse.

Tratamentul combinat trebuie administrat numai dacă este strict indicat.

Utilizarea Neo-bronchol împreună cu alimente şi băuturi

Pastilele de Neo-bronchol se lasă să se dizolve uşor în gură, după masă. Efectul Neo- bronchol creşte dacă beţi lichide.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcină

Datorită datelor insuficiente privind utilizarea clorhidratului de ambroxol la femeile gravide, Neo-bronchol nu este recomandat în timpul sarcinii, în special în primele trei luni de sarcină.

Alăptare

Datorită datelor insuficiente privind utilizarea clorhidratului de ambroxol în timpul alăptării, Neo-bronchol nu este recomandat mamelor care alăptează, deoarece clorhidratul de ambroxol se excretă în lapte.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date privind apariţia unui efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu au fost efectuate studii privind influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Neo-bronchol

Neo-bronchol conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a informat că aveţi o intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte să utilizaţi Neo-bronchol.

Notă pentru diabetici: 1 pastilă conţine 922,2 mg substanţă uscată de soluţie de sorbitol 70%, necristalizată, (echivalentul a aproximativ 0,08 unităţi de carbohidraţi).

Cum să utilizaţi Neo-bronchol

Luaţi întotdeauna Neo-bronchol exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este altfel prescris de către medicul dumneavoastră, doza uzuală este :

Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani: în general, 1 pastilă de 2 – 3 ori pe zi (echivalent cu 15 mg clorhidrat de ambroxol de 2 – 3 ori pe zi ).

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani: în general, 2 pastile de 3 ori pe zi în primele 2 – 3 zile (echivalentul a 30 mg clorhidrat de ambroxol de 3 ori pe zi), apoi 2 pastile de 2 ori pe zi (echivalentul a 30 mg clorhidrat de ambroxol de 2 ori pe zi)

Adulţi: creşterea eficacităţii este eventual posibilă la doze de 60 mg clorhidrat de ambroxol de două ori pe zi (echivalentul a 120 mg clorhidrat de ambroxol zilnic).

Modul şi durata tratamentului

Dacă simptomele se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 4-5 zile, adresaţi-vă medicului.

Neo-bronchol se lasă să se dizolve uşor în gură, după masă. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi impresia că efectul de Neo-bronchol este prea puternic sau prea slab.

Dacă aţi utilizat mai mult Neo-bronchol decât trebuie

Nu au fost observate simptome de intoxicaţie la supradozarea cu clorhidrat de ambroxol, substanţa activă din Neo-bronchol. Au fost raportate neliniştea cu durată scurtă şi diareea.

In caz de supradozare excesivă accidentală sau intenţionată poate să apară salivaţie în exces, greaţă, vărsături şi tensiune arterială scăzută. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Măsurile acute, cum sunt inducerea vărsăturii şi spălăturile stomacului, nu sunt în general indicate şi trebuie luate în considerare numai în cazurile de supradozare excesivă. Se recomandă tratamentul simptomatic.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Neo-bronchol

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Vă rugăm să continuaţi utilizarea aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Dacă încetaţi să utilizaţi Neo-bronchol

Vă rugăm să nu întrerupeţi tratmentul cu Neo-bronchol fără a vă consulta cu medicul dumneavoastră. Boala dumneavoastră s-ar putea agrava.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Neo-bronchol poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

-reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

-reacţii adverse frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 persoane, dar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

-reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai mult de 1 din 1000 persoane, dar la mai puţin de 1 din 100 persoane);

-reacţii adverse rare (apar la mai mult de 1 din 10000 persoane, dar la mai puţin de 1 din 1000 persoane);

-reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane);

-reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

In cadrul fiecărei grupe de frecvenţă, reacţiile adverse sunt prezentate în ordinea descrescătoare a gravităţii.

Frecvente: modificări ale gustului, amorţirea gâtului, greaţă, amorţirea gurii şi a limbii,

Mai puţin frecvente: diaree, vărsături, indigestie, uscăciunea gurii, dureri abdominale

Cu frecvenţă necunoscută: uscăciunea gâtului, angioedem (umflarea rapidă a pielii sau a menbranelor mucoaselor, care pot produce dificultăţi în respiraţie), mâncărimi, hipersensibilitate, reacţii anafilactice (care se manifestă rapid, reacţii alergice care pun viaţa în pericol) inclusiv şoc anafilactic (o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, colaps circulator şi umflare/tumefiere bruscă).

Rare: erupţii trecătoare pe piele, urticarie

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Neo-bronchol

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Neo-bronchol după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Neo-bronchol

  • Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol.
  • Celelalte componente sunt: soluţie de sorbitol 70% (necristalizată), acacia, ulei de mentă, ulei de eucalipt, zaharină sodică 2 H2O, parafină lichidă, apă purificată.

Cum arată Neo-bronchol şi conţinutul ambalajului

Pastile rotunde, plate de culoare maro deschis.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 pastile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Farmaceutica RREMEDIA SA. Blv. Metalurgiei nr. 78, sector 4 041836 Bucureşti România

Telefon:+ 40 21 321 16 40 Fax:+ 40 21 321 16 40 e-mail : office@remedia.ro

Fabricant:

DIVAPHARMA GmbH Motzener Str.41 D-12274 Berlin Germania

Telefon : + 49 30-7 20 07-266 Fax : + 49 30-7 20 07-229 e-mail : info@divapharma.de

Acest prospect a fost aprobat în Mai 2012.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă