Karvol capsule decongestive

Producător: Boots Healthcare International
Substanță activa
combinaţii
Clasa ATC
R05CA
Format
capsule decongestive
Afecțiuni
raceala la nivelul tractului respirator
Producător
Boots Healthcare International
Acțiune terapeutică
expectoranta

Informatii generale

Compoziţie:

O capsulă conţine chlorbutol 2,25 mg, levo- mentol 35,55 mg, timol 3,15 mg, terpineol 66,6 mg, Pini sylvestris aetheroleum 9 mg, Pini pumilio aetheroleum 103,05 mg şi excipienţi: polietilen glycol 400, triacetin, polysorbat 80, macrogol monoleat, cinnamomi aetheroleum.

Grupa farmacoterapeutică: Expectorante, combinaţii

Karvol decongestioneaza caile nazale. Fiecare capsula Karvol contine o combinatie de uleiuri volatile si mentol. Pentru o mai usoara administrare, fiecare capsula Karvol contine o doza masurata exact.

Indicatii terapeutice

Util în tratamentul simptomatic al racelii la nivelul tractului respirator superior si al congestiei nazale.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate cunoscută la oricare din componentele produsului.

Copii cu vârsta sub 2 ani.

Astm bronşic sau tuse convulsivă.

Precauţii

La copii de vârstă mică, în special sub 18 luni, datorită posibilităţii de apariţie a spasmului glotic, trebuie evitat contactul produsului cu tegumentele în zona cefalică şi pre-cefalică.

Trebuie evitat contactul cu ochii si pielea. Daca simptomele persista adresaţi-vă medicului. Produsul nu trebuie lăsat la indemana copiilor. Doar pentru uz extern. A nu se utiliza pe cale internă. Dacă este înghiţit accidental, adresaţi-vă medicului.
Interactiuni

Nu sunt cunoscute interacţiuni clinic semnificative.

Atentionări speciale

Pentru informaţii suplimentare adresaţi-vă medicului. Sarcina si alăptarea:

Siguranta medicamentului Karvol capsule decongestive la gravide si in perioada lactatiei nu a fost demonstrata.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Produsul se administrează prin inhalare dar trebuie evitată inhalarea directă a conţinutului unei capsule. Prin inhalare directă, produsul poate deveni tusogen la orice vârstă.

Extremitatea efilata a capsulei se taie cu grija, orientata in jos, tinand-o departe de faţă.

Pentru copii peste 2 ani si adulti:

Pe timpul noptii: continutul capsulei se picură pe aşternut sau batista, in vecinatatea pacientului dar nu in contact direct cu pielea.

Pe timpul zilei: continutul unei capsule se picură pe o batista sau intr-un vas cu apa fierbinte care se lasă liber în cameră. Se inhalează vaporii eliberaţi în atmosferă dar nu direct la nivelul batistei sau vasului.

În cazul copiilor de vârstă mică, batista pe care s-a picurat conţinutul capsulei, nu trebuie lăsată la îndemâna acestora.

Vârstnici:

Nu este necesar a se modifica modul de administare pentru varstnici. Produsul nu este recomandat la copii sub 2 ani.

Pentru informaţii suplimentare în privinţa modului de utilizare, adresaţi-vă medicului. Reactii adverse

Poate apare iritaţia mucoaselor tractului respirator, eventual tuse. La copii de vârstă mică, în special sub 18 luni, poate apare spasm glotic dacă produsul vine în contact cu pielea în zona cefalică şi pre-cefalică.

De asemeni produsul are un potenţial de sensibilizare la contactul cu tegumentele. În compoziţia produsului sunt prezente substanţe iritante pentru tegumente şi mucoase (timolul) şi chiar alergizante (aldehida cinamică din Cinnamomi aetheroleum).

Dacă simptomele persistă sau dacă apar simptome neobişnuite, adresaţi-vă medicului.

Supradozaj

Simptomele supradozarii sau a administrării accidentale pe cale orală, pot include greata, voma, colici, cefalee, ameteli, senzatia de incalzire, delir, spasme musculare, convulsii epileptice, deprimarea respiratiei, depresia SNC si coma. Initial tratamentul consta in spalaturi gastrice si aspiratie. Se administrează oral laxative saline ca de exemplu sulfat de sodiu si carbune activ. Convulsiile pot fi tratate cu diazepam sau thiopental sodic.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un blister din Al/PVC-PVDC a 10 capsule. Cutie cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC a 10 capsule.

Producător

Boots Healthcare International, Marea Britanie

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

Boots Healthcare International,
1 Thane Road West, Nottingham, NG2 3AA, Marea Britanie

Data ultimei verificări a prospectului Iunie, 2005

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica