Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Bioflu expectorant, sirop

Companie: S.C. Biofarm S.A.
Cuprins
Ce este Bioflu expectorant, sirop şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Bioflu expectorant, sirop
Cum să utilizaţi Bioflu expectorant, sirop
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Bioflu expectorant, sirop
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Bioflu expectorant, sirop şi pentru ce se utilizează

Bioflu expectorant se utilizează pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale şi tusei productive asociate afecţiunilor tractului respirator - sinuzite, rinite, faringite, bronşite.

Bioflu expectorant este util în boli pulmonare şi ale bronhiilor în care se formează mucus vâscos. Mucusul vâscos devine mai fluid cu ajutorul Bioflu expectorant şi poate fi eliminat mai uşor prin tuse. De asemenea, Bioflu expectorant desfundă nasul şi înlătură senzaţia de apăsare de la nivelul sinusurilor.

sus

Înainte să utilizaţi Bioflu expectorant, sirop

Nu utilizaţi Bioflu expectorant, sirop

 • dacă copilul dumneavoastră este alergic (hipersensibil) la guaifenesină, clorhidrat de pseudoefedrină sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu expectorant, sirop;
 • dacă copilul dumneavoastră are hipertensiune arterială severă sau tulburări de ritm cardiac;
 • dacă copilul dumneavoastră are tulburări severe ale circulaţiei periferice;
 • dacă copilul dumneavoastră are astm bronşic;
 • dacă copilul dumneavoastră are diabet zaharat;
 • dacă copilul dumneavoastră are hipertiroidie;
 • dacă copilul dumneavoastră are glaucom cu unghi închis;
 • dacă copilul dumneavoastră are porfirie.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bioflu expectorant, sirop

Datorită pseudoefedrinei din compoziţia sa, Bioflu expectorant trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii care suferă de hipertensiune arterială uşoară sau moderată. Similar altor medicamente din aceeaşi categorie, pseudoefedrina trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii cu afecţiuni ale inimii, tensiune intraoculară crescută (glaucom) sau cu îngustare la nivelul pasajului dintre stomac şi intestin (obstrucţie piloroduodenală).

Doza de seară se va administra cu minim două ore înainte de culcare, deoarece Bioflu expectorant poate determina insomnie, în special la începutul tratamentului.

In caz de semne de suprainfecţie sau de afecţiuni bronhopulmonare cronice este necesară o reevaluare clinică.

Este iraţională asocierea unui secretostimulant cu un antitusiv.

Dacă tusea nu se ameliorează prin tratament, nu se va creşte doza de medicament, ci se va face o reevaluare clinică. Nu se administrează mai mult de 5 zile fără recomandarea medicului.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Datorită pseudoefedrinei, Bioflu expectorant poate creşte efectele simpatomimeticelor, de exemplu alte decongestionante.

Clorhidratul de pseudoefedrină poate suprima parţial acţiunea hipotensivă a medicamentelor care interferează cu acţiunea simpatomimetică: guanetidină, metildopa, blocante a- şi p- adrenergice. Pseudoefedrina poate creşte riscul de apariţie a aritmiilor la pacienţii în tratament cu glicozide digitalice, chinidină sau antidepresive triciclice.

Administrarea concomitentă a Bioflu expectorant cu antidepresive triciclice poate induce hipertensiune arterială, aritmie şi tahicardie sau poate potenţa manifestările activităţii anticolinergice (pericol de apariţie a ocluziilor intestinale, retenţie urinară, glaucom). Dacă este necesară utilizarea acestei asocieri de medicamente, se recomandă reducerea dozei de antidepresive şi monitorizarea atentă a stării clinice a pacientului.

Bioflu expectorant poate interacţiona, de asemenea, cu următoarele medicamente:

 • bicarbonat de sodiu, acetat de sodiu, citrat de sodiu, lactat de sodiu, citrat de potasiu;
 • furazolidon;
 • antidiabetice orale;
 • indometacin;
 • teofilină;
 • hormoni tiroidieni. Interacţiuni cu testele de laborator:
 • guaifenesină poate determina creşterea clearance-ului renal pentru uraţi determinând astfel scăderea uricemiei;
 • guaifenesină poate produce o creştere a concentraţiei urinare de acid 5-hidroxi-indolacetic, interferând interpretarea testelor de diagnostic pentru sindromul carcinoid;
 • guaifenesină poate determina valori fals crescute ale testelor pentru acidul vanilmandelic urinar. Administrarea de Bioflu expectorant va fi întreruptă cu minim 48 de ore înainte de recoltarea urinei pentru testele mentionate.

Utilizarea Bioflu expectorant, sirop cu alimente şi băuturi

Se va evita consumul de ceai negru şi băuturi energizante.

Sarcina şi alăptarea

Nu este cazul având în vedere faptul că Bioflu expectorant, sirop este indicat pentru copiii cu vârsta între 6 şi 12 ani.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bioflu expectorant, sirop este recomandat pentru copii cu vârsta între 6 şi 12 ani Aceştia trebuie supravegheaţi pe durata tratamentului cu Bioflu expectorant, sirop dacă merg cu bicicleta, rolele sau desfăşoară alte activităţi care necesită atenţie deosebită.

Informaţii importante privind unele componente ale Bioflu expectorant, sirop

Acest medicament conţine amarant (E 123) care poate provoca reacţii alergice.

Acest medicament conţine zahăr (1,6 g/5ml) şi glucoză monohidrat (100 mg/5ml). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să utilizaţi Bioflu expectorant, sirop

Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani: 5 ml la fiecare 6 ore (nu se va depăşi doza totală de 20 ml în 24 ore). Nu se recomandă utilizarea Bioflu expectorant la copiii cu vârsta mai mică de 6 ani. Durata tratamentului trebuie să fie scurtă (maxim 5 zile).

Dacă copilul dumneavoastră utilizează mai mult decât trebuie din Bioflu expectorant, sirop

Pot apărea următoarele manifestări clinice: tremor, nelinişte, insomnie, ritm rapid al bătăilor inimii, creşterea sau scăderea marcată a tensiunii arteriale, paloare, dilatarea pupilelor, imposibilitatea de a urina, dureri abdominale. După doze foarte mari pot să apară afectări severe ale ficatului, rinichilor sau altor organe.

Dacă un copil a luat din greşeală mai mult decât trebuie Bioflu expectorant, sirop, adresaţi-vă de urgenţă medicului sau celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Bioflu expectorant, sirop

Nu daţi copilului dumneavoastră o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Copilul dumneavoastră trebuie să ia următoarea doză de Bioflu expectorant, sirop, la ora la care era programată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bioflu expectorant, sirop poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi, dar mai mult de 1 din 100):

 • anxietate, nelinişte;
 • palpitaţii;
 • transpiraţii;
 • insomnie;
 • tremor;
 • vărsături;
 • creşterea tensiunii arteriale.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi, dar mai mult de 1 din 1000):

 • diaree, dureri abdominale;
 • dureri precordiale;
 • ameţeli, stare de confuzie;
 • parestezii la nivelul extremităţilor;
 • respiraţie dificilă;
 • durere de cap severă, persistentă.

Reacţii adverse rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi, dar mai mult de 1 din 10000) :

 • erupţii trecătoare pe piele;
 • sensibilitate crescută faţă de acţiunea radiaţiilor luminoase şi ultraviolete (fotosensibilizare).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Bioflu expectorant, sirop

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Bioflu expectorant, sirop după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la prima zi a lunii respective. A se utiliza în maxim 30 de zile de la prima deschidere a flaconului. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Bioflu expectorant, sirop

 • Substanţele active sunt guaifenesină şi clorhidratul de pseudoefedrină. 5 ml sirop conţin guaifenesină 100 mg şi clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg.
 • Celelalte componente sunt: zahăr, glicerol, propilenglicol, glucoză monohidrat, acid citric monohidrat, benzoat de sodiu, levomentol, acesulfam de potasiu, aromă de caramel, aromă fructe de pădure, amarant (E 123), apă purificată.

Cum arată Bioflu expectorant, sirop şi conţinutul ambalajului

Bioflu expectorant, sirop se prezintă sub formă de lichid siropos, limpede, de culoare roz şi gust dulce- amărui.

Mărimea ambalajului:

Cutie cu un flacon din sticlă brună, conţinând 100 ml sirop, închis cu capac cu filet, cu inel de siguranţă, din PE şi o măsură dozatoare din PP cu gradaţii de la 2,5 ml-20 ml

Cutie cu un flacon din PET de culoare brună, conţinând 100 ml sirop, închis cu capac cu filet, cu inel de siguranţă, din PE şi o măsură dozatoare din PP cu gradaţii de la 2,5 ml-20 ml

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Biofarm S.A.

Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti, România

 

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie, 2011

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Fecioară Fecioară 23 august - 21 septembrie

În luna august s-ar putea ca toate lucrurile să vă apară într-o lumină minunată. Conjuncţia astrelor stârneşte imaginaţia şi entuziasmul. Aşteptaţi o veste importantă sau căutaţi un răspuns...citește mai departe

×

Zf.ro
Surpriză: Domeniul unde puteţi fi scutiţi de 50% din impozit. Surpriză: Domeniul unde puteţi fi scutiţi...
SURPRIZĂ: O nouă investiţie majoră într-un...
Marele paradox al salariilor din Poliţie...
BusinessMagazin.ro
Cine este tânărul de 20 de ani din Botoşani care refuzat ce mai importante companii din lume, precum Facebook sau Microsoft Cine este tânărul de 20 de ani din Botoşani...
Ce AVERE are Dan Barna, omul care poate...
Vreţi să vă MUTAŢI din România? O ţară...
Mediafax.ro
Jurnalist UCIS, după ce a publicat mai multe anchete despre autorităţile locale. Crima este ultima dintr-o LUNGĂ serie Jurnalist UCIS, după ce a publicat mai...
Un asteroid cu ”POTENŢIAL PERICULOS”...
Posibile CAUZE ale decesului lui Torok Zsolt:...
Gandul.info
Mărturii şocante din camera morţii. „Îmi ARDE braţul drept. Simt gustul injecţiei letale” / Martorii la execuţie au rămas marcaţi pe viaţă: „Sunt mielul de sacrificiu al Domnului. Sper ca într-o zi să...” Mărturii şocante din camera morţii. „Îmi...
Un bărbat se uita pe poze de pe site-ul...
Adevăratul HANNIBAL LECTER, închis pe...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Scandal total în showbiz! Un personaj celebru a fugit cu amanta şi soţia vrea să-l dea pe mâna poliţiei: "Prostituata aia îl droghează toată ziua! Va ajunge la închisoare" Scandal total în showbiz! Un personaj celebru...
Fiica lui Gheorghe Dincă a cedat presiunii...
Secretele vieţii lui Liviu Dragnea în...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
NOKIA pregăteşte o SURPRIZĂ pentru fanii telefoanelor sale. Cum reuşesc finlandezii să concureze cu Apple, Samsung şi Huawei NOKIA pregăteşte o SURPRIZĂ pentru fanii...
TELEFONUL ANULUI a ajuns în România. Iată...
O nouă INOVAŢIE de la APPLE: IPHONE 11...
ProMotor.ro
Care e principala cauză ale exploziei anvelopei. GREŞEALA pe care o fac toţi şoferii, care îi pune în pericol Care e principala cauză ale exploziei anvelopei....
Cu o banală SÂRMĂ hoţii i-au deschis...
Un nou examen MEDICAL pentru şoferi. Dacă...
Descopera.ro
GREŞEALA majoră pe care mulţi o fac în TIMPUL sexului. ''NU aşa trebuie'' GREŞEALA majoră pe care mulţi o fac în...
GESTUL româncelor de altă dată care înnebunea...
Problema SEXUALĂ pe care o au multe tinere....
ULTIMA ORĂ
Jurnalist UCIS, după ce a publicat mai multe anchete despre autorităţile locale. Crima este ultima dintr-o LUNGĂ serie

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.