Dianeal PD4 Glucose, 1,36% m/v (13,6 mg/ml) / 2,27% m/v (22,7 mg/ml) / 3,86% m/v (38,6 mg/ml), soluţie pentru dializă peritoneală

Substanță activa
combinaţii
Clasa ATC
B05DB
Format
soluţie pentru dializă peritoneală
Afecțiuni
pentru pacienţi ai căror rinichi nu funcţionează temporar sau permanent
Producător
Baxter Healthcare S.A.
Acțiune terapeutică
îndepărtează apa şi produşii de degradare ai metabolismului proteic din sânge şi corectează concentraţiile anormale ale electroliţilor din sânge

Ce este şi pentru ce este utilizat Dianeal PD4 Glucose?

Dianeal PD4 Glucose 1,36%, Solutie pentru dializa peritoneala Dianeal PD4 Glucose 2,27%, Solutie pentru dializa peritoneala Dianeal PD4 Glucose 3,86%, Solutie pentru dializa peritoneala

Compoziţie

1000 ml soluţie pentru dializă peritoneală conţin:

DIANEAL PD4

 

Glucoză 1,36%

Glucoză 2,27%

Glucoză 3,86%

 

(13,6 mg/ml)

(22,7 mg/ml)

(38,6 mg/ml)

Glucoză anhidră

13,6

22,7

38,6

sub formă de

 

 

 

Glucoză monohidrat

15,0

25,0

42,5

Clorură de sodiu

5,4

5,4

5,4

Lactat de sodiu

4,5

4,5

4,5

Clorură de calciu

0,184

0,184

0,184

dihidrat

 

 

 

Clorură de magneziu

0,051

0,051

0,051

hexahidrat

 

 

 

Apă pentru preparate

 

 

 

injectabile

Până la 1000

Până la 1000

Până la 1000

mmol/l

 

 

 

Sodiu

132

132

132

Lactat

40

40

40

Calciu

1,25

1,25

1,25

Magneziu

0,25

0,25

0,25

Clorură

95

95

95

mOsm/l

344

395

483

PH

5,5

5,5

5,5

Dianeal PD4 Glucose este o soluţie de dializă peritoneală.

Indicaţii terapeutice

Dianeal PD4 Glucose este utilizată la pacienţi ai căror rinichi nu funcţionează temporar sau permanent. Îndepărtează apa şi produşii de degradare ai metabolismului proteic din sânge şi corectează concentraţiile anormale ale electroliţilor din sânge. Cu cât concentraţia de glucoză în soluţie este mai mare, cu atât îndepărtează volume mai mari de apă din sânge.

Această soluţie se utilizează în cazul în care se recomandă tratamentul prin dializă peritoneală: insuficienţă renală acută şi cronică, retenţie de apă, dezechilibre electrolitice, intoxicaţii medicamentoase, când alte tratamente nu sunt disponibile. Această soluţie se administrează exclusiv intraperitoneal.

Ambalaj

-Cutii cu 6 pungi din polietilenă conţinând câte o pungă dublă din PVC a 1500 ml soluţie pentru dializă peritoneală prevăzute cu tubulatură pentru injectarea medicaţiei adjuvante şi conector.

  • Cutii cu 5 pungi din polietilenă conţinând câte o pungă simplă din PVC a 2000 ml soluţie pentru dializă peritoneală prevăzute cu tubulatură pentru injectarea medicaţiei adjuvante şi conector.
  • Cutii cu 5 pungi din polietilenă conţinând câte o pungă dublă din PVC a 2000 ml soluţie pentru dializă peritoneală prevăzute cu tubulatură pentru injectarea medicaţiei adjuvante şi conector.
  • Cutii cu 4 pungi din polietilenă conţinând câte o pungă dublă din PVC a 2500 ml soluţie pentru dializă peritoneală prevăzute cu tubulatură pentru injectarea medicaţiei adjuvante şi conector.
  • Cutii cu 2 pungi din polietilenă conţinând câte o pungă simplă din PVC a 5000 ml soluţie pentru dializă peritoneală prevăzute cu tubulatură pentru injectarea medicaţiei adjuvante şi conector.

Înainte de a utiliza Dianeal PD4 Glucose

Când nu se va administra Dianeal PD4 Glucose?

Atunci când se stabileşte dacă dializa peritoneală este tratamentul potrivit pentru dumneavoastră, medicul curant va lua în considerare orice factor din istoricul dumneavoastră care ar putea exclude utilizarea soluţiilor de dializă peritoneală.

In general nu exista contraindicatii pentru utilizarea solutiei pentru dializă peritoneală DianealPD4 Glucose.

Totusi exista cateva situatii in care trebuie sa aveţi grijă deosebită.

In general, nu se recomanda utilizarea dializei peritoneale in prezenta unor afectiuni severe care afecteaza peretele abdominal (de exemplu, infectii cutanate sau arsuri, interventii chirurgicale recente, hernie) sau cavitatea abdominala (de exemplu, ileus, adeziuni, perforatii intestinale, defecte diafragmatice, tumori si sarcina avansata) si in insuficienta respiratorie severa, malnutritie sau tulburari severe ale metabolismului lipidic. In cazuri individuale, beneficiile pentru pacient trebuie evaluate comparativ cu complicatiile posibile.

Ce trebuie sa aveţi în vedere când utilizaţi Dianeal PD4 Glucose?

Medicul curant vă va sfătui despre măsurile ce se pot aplica dumneavoastră în mod particular.

La pacienţii cu insuficienţă renală acută, concentraţiile plasmatice ale electroliţilor trebuie sa fie monitorizate periodic în timpul dializei. În tratamentul cronic, biochimia sângelui şi parametrii hematologici, ca şi alţi indicatori ai stării pacientului, trebuie evaluaţi periodic.

Se recomandă monitorizarea concentraţiilor plasmatice ale calciului şi fosfaţilor la pacienţii dializaţi.

În timpul dializei peritoneale pot apărea pierderi semnificative de proteine, aminoacizi şi vitamine hidrosolubile. Terapia de substituţie va fi luată în considerare în funcţie de necesităţi.

Trebuie să ţineţi o evidenţă scrisă a greutăţii dumneavoastră, balanţei hidrice sau a oricăror alte determinări pe care medicul vă recomandă să le faceţi. Evidenţă strictă a balanţei hidrice şi a greutăţii este necesară pentru a evita deshidratarea sau hiperhidratarea cu consecinţe grave incluzând insuficienţă cardiacă congestivă, depleţie de volum, şoc.

Trebuie să vă adresaţi medicului dacă volumul drenat este mai mare decât cel aşteptat. Utilizarea în exces a soluţiei Dianeal PD4 Glucose 3,86% duce la extragerea de cantităţi semnificative de apă.

Se va utiliza o tehnică aseptică în timpul schimbării pungilor

Pot alte medicamente interfera cu acţiunea Dianeal PD4 Glucose?

Intrebati medicul dumneavoastra inainte de a utiliza orice alt medicament o data cu DianealPD4 Glucose. Unele medicamente sunt afectate de dializa. Va rugam, spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati orice alt medicament si veti fi sfatuit daca este necesar sa modificati dozele.

La pacienţii diabetici este necesară ajustarea dozelor de insulină sau antidiabetice orale.

Sarcina şi alăptarea

Atunci când se ia în considerare dializa peritoneală în timpul sarcinii sau în cursul alăptării medicul vă va avertiza asupra eventualelor complicaţii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu este cazul.

Cum se utilizează Dianeal PD4 Glucose

Soluţia de dializă peritoneală se administrează intraperitoneal numai prin intermediul unui cateter implantat în cavitatea abdominală. Este important să utilizaţi soluţia de dializă peritoneală aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră. Acesta vă va preciza soluţia cu concentraţia de glucoză adecvată pentru dumneavoastră şi volumul de soluţie pe care trebuie să-l utilizaţi, precum şi tipul de punga si numărul de pungi schimbate pe zi.

La adăugarea în soluţia de dializă a altor medicamente, medicul dumneavoastră va verifica compatibilitatea cu soluţia de dializă.

Soluţia pentru dializă peritoneală trebuie încălzită înainte de administrare până la temperatura corpului.

După îndepărtarea ambalajului secundar, produsul va fi utilizat imediat.

Reacţii adverse posibile

Dializa peritoneală poate avea anumite reacţii adverse.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă observaţi una din următoarele reacţii adverse:

  • Temperatură înaltă, senzaţie de rău, dureri de stomac sau simptome asemănătoare celor din gripă.
  • Eritem, secreţie purulentă, inflamaţie sau durere la locul de ieşire al cateterului dumneavoastră.
  • Creştere rapidă în greutate, edeme ale membrelor inferioare, edeme ale ochilor, creşteri ale presiunii arteriale, dificultăţi în respiraţie sau dureri în piept.
  • Pierderi în greutate, scaderi bruste ale tensiunii arteriale, senzaţie de cap greu, vertij, crampe musculare sau sete.
  • Constipaţie.

Reacţiile adverse se pot datora atât tehnicii folosite cât şi soluţiei de dializă. Cele datorate tehnicii sunt: dureri abdominale, hemoragii, peritonite, infecţii în jurul cateterului, blocarea cateterului şi ileus.

Reacţiile adverse datorate soluţiilor de dializă peritoneală includ: dezechilibre hidro- electrolitice, hipo- şi hipervolemie, hipo- şi hipertensiune, crampe musculare şi tulburări de echilibru.

Daca observaţi orice reactie adversa care nu este mentionata in acest prospect, va rugam spuneţi medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Păstrare Dianeal PD4 Glucose

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Alte informaţii

Producător

Baxter Healthcare S.A., Irlanda

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

Baxter Healthcare S.A.

Moneen Road, Castlebar, County Mayo, Irlanda

Data ultimei verificări a prospectului

Noiembrie, 2004

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being