Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400 mg, capsule

Producător: Aurobindo Pharma Limited
Substanță activa
Gabapentină
Clasa ATC
N03AX
Format
capsule
Afecțiuni
epilepsie, dureri neuropate periferice
Producător
APL Swift Services (Malta) Limited
Acțiune terapeutică
antiepileptic, poate fi de asemenea utilizat pentru tratarea durerii neuropate

Ce este Gabapentin Aurobindo şi pentru ce se utilizează

Gabapentin Aurobindo face parte din grupa medicamentelor utilizate în tratamentul epilepsiei şi al durerii neuropate periferice (durere de lungă durată cauzată de afecţiuni ale nervilor).

Gabapentin Aurobindo este utilizată în tratamentul:

Diferitelor forme de epilepsie (convulsii care sunt iniţial limitate la anumite zone ale creierului şi care se extind sau nu şi în alte părţi ale creierului).

Medicul dumneavoastră vă va prescrie Gabapentin Aurobindo ca să vă ajute în tratamentul epilepsiei atunci când medicaţia curentă nu mai poate controla complet starea dumneavoastră. Trebuie să luaţi suplimentar Gabapentin Aurobindo asociat tratamentului dumneavoastră curent dacă nu aveţi o altă recomandare. Gabapentin Aurobindo poate fi, de asemenea, utilizat individual în tratamentul adulţilor şi copiilor cu vârsta peste 12 ani.

Durerii neuropate periferice (dureri de lungă durată determinate de afecţiuni ale nervilor). O serie de boli diferite pot determina durerea din neuropatia periferică (apărând în principal la nivelul picioarelor şi/sau mâinilor), cum sunt diabetul zaharat sau zona zoster. Senzaţiile dureroase pot fi descrise ca fierbinţeală, arsură, zvâcnitură, durere acută şi bruscă, junghi, înţepătură, crampă, mâncărime, usturime, amorţeală, furnicături etc.

Înainte să luaţi Gabapentin Aurobindo

Nu luaţi Gabapentin Aurobindo

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la gabapentină sau la oricare dintre celelalte componente ale Gabapentin Aurobindo

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Gabapentin Aurobindo

 • dacă suferiţi de probleme ale rinichilor medicul dumneavostră poate prescrie o schemă de dozare diferită
 • dacă sunteţi supus hemodializei (pentru eliminarea produşilor reziduali din cauza insuficienţei renale), spuneţi-i medicului dumneavoastră
 • dacă apar dureri musculare şi/sau stări de slăbiciune
 • dacă apar manifestări cum sunt durere persistentă de stomac, greaţă sau vărsături, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, deoarece acestea pot fi simptomele unei pancreatite (inflamaţia pancreasului).

La un număr mic de pacienţi trataţi cu medicamente antiepileptice cum este gabapentina s-a constatat apariţia unor gânduri de autovătămare sau de sinucidere. In cazul în care vă apar astfel de gânduri, contactaţi-vă imediat medicul, indiferent de moment.

Notă: Flaconul PEÎD conţine desicant. A nu se înghiţi.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Medicamente conţinând morfină

Dacă luaţi orice fel de medicament conţinând morfină, vă rugăm să spuneţi acest lucru medicului dumneavoastră sau farmacistului, deoarece morfina poate creşte efectul Gabapentin Aurobindo.

Antiacide pentru tratarea indigestiei

Dacă Gabapentin Aurobindo se administrează în acelaşi timp cu medicamente antiacide care conţin aluminium şi magneziu, absorbţia Gabapentin Aurobindo la nivelul stomacului poate fi redusă. De aceea, se recomandă ca Gabapentin Aurobindo să fie luată cu cel puţin două ore după administrarea unui medicament antiacid.

Gabapentin Aurobindo:

 • nu este de aşteptat o interacţiune cu alte medicamente antiepileptice sau cu anticoncepţionale orale.
 • poate interfera cu anumite teste de laborator şi ca urmare dacă solicitaţi o analiză de urină spuneţi medicului dumneavoastră sau celui din spital ce anume medicament luaţi.

Utilizarea Gabapentin Aurobindo cu alimente şi băuturi

Gabapentin Aurobindo poate fi administrat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina:

Gabapentin Aurobindo nu trebuie luat în timpul sarcinii, cu excepţia cazului în care sunt alte recomandări din partea medicului dumneavoastră. Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să utilizeze metode contraceptive eficace.

Nu există studii specifice privind utilizarea gabapentinei la gravide, dar în cazul altor medicamente antiepileptice utilizate în tratamentul convulsiilor s-a raportat un risc crescut al afectării fătului, în special atunci când se administrează în acelaşi timp mai multe medicamente anticonvulsivante. De aceea, ori de câte ori este posibil şi numai la recomandarea medicului dumneavoastră, trebuie să luaţi doar un singur medicament anticonvulsivant în timpul sarcinii.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aţi rămas gravidă, credeţi că aţi rămas gravidă sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Gabapentin Aurobindo. Nu întrerupeţi brusc administrarea acestui medicament, deoarece acest lucru poate determina apariţia convulsiilor de întrerupere, care pot avea consecinţe grave asupra dumneavoastră şi a copilului.

Alăptarea:

Gabapentina, substanţa activă din compoziţia Gabapentin Aurobindo este excretată în laptele matern. Deoarece efectele asupra sugarului nu sunt cunoscute, nu este recomandată alăptarea în timpul tratamentului cu Gabapentin Aurobindo.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Gabapentin Aurobindo poate determina ameţeli, somnolenţă şi oboseală. Nu trebuie să conduceţi vehicule, să folosiţi utilaje complexe sau să vă implicaţi în activităţi potenţial periculoase, atât timp cât nu ştiţi cum vă influenţează medicamentul capacitatea de a executa astfel de activităţi.

Cum să luaţi Gabapentin Aurobindo

Luaţi întotdeauna Gabapentin Aurobindo exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră va stabili doza potrivită pentru dumneavoastră.

Dacă aveţi impresia că efectul Gabapentin Aurobindo este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului cât mai repede cu putinţă.

Dacă sunteţi o persoană în vârstă (vârsta peste 65 de ani), trebuie să luaţi doza normală de Gabapentin Aurobindo, cu excepţia cazului în care aveţi probleme cu rinichii.

Medicul dumneavostră poate prescrie diferite scheme de tratament şi/sau doze diferite, în cazul în care aveţi probleme ale rinichilor.

Continuaţi tratamentul cu Gabapentin Aurobindo până când medicul dumneavoastră vă spune să-l întrerupeţi.

Modul şi calea de administrare

Gabapentin Aurobindo se admnistrează pe cale orală. Înghiţiţi întotdeauna capsulele întregi, cu o cantitate suficientă de apă.

Doza uzuală în tratamentul epilepsiei:

Adulţi şi adolescenţi:

Luaţi numărul de capsule prescris. Medicul dumneavoastră vă va mări doza în mod treptat. Doza iniţială va fi, în general, cuprinsă între 300 mg şi 900 mg pe zi. Ulterior, doza poate fi crescută pe baza recomandărilor date de medicul dumneavoastră până la maxim 3600 mg zilnic şi medicul dumneavoastră vă va spune să luaţi această doză în 3 prize, adică una dimineaţa, una la prânz şi una seara.

Copii cu vârsta de minimum 6 ani:

Doza care trebuie administrată copilului dumneavoastră va fi stabilită de medicul dumneavoastră şi este calculată în funcţie de greutatea copilului. Tratamentul se începe cu o doză iniţială mică care este crescută treptat timp de aproximativ 3 zile. Doza uzuală pentru controlul epilepsiei este 25-35 mg/kg şi zi. Ea se administrează, de obicei, în 3 prize separate, luând capsula(ele) zilnic, de exemplu dimineaţa, la prânz şi seara.

Gabapentin Aurobindo nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Doza uzuală în tratamentul durerii din neuropatia periferică:

Adulţi:

Luaţi numărul de capsule prescris de medicul dumneavoastră. Medicul creşte, de regulă, doza în mod treptat. Doza iniţială este, în general, cuprinsă între 300 mg şi 900 mg zilnic. Apoi, doza poate fi crescută conform recomandărilor medicului dumneavoastră până la maxim 3600 mg pe zi şi medicul vă va spune să luaţi această doză în 3 prize, dimineaţa, la prânz şi seara.

Dacă aveţi probleme ale rinichilor sau sunteţi tratat prin hemodializă

Medicul dumneavostră poate prescrie diferite scheme de tratament şi/sau doze diferite, în cazul în care aveţi probleme ale rinichilor sau sunteţi supus hemodializei.

Dacă aţi luat mai mult Gabapentin Aurobindo decât trebuie

Doze mai mari decât cele recomandate pot determina o creştere a reacţiilor adverse incluzând pierderea conştienţei, ameţeli, vedere dublă, vorbire neclară, somnolenţă şi diaree. Anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital dacă aţi luat o doză de Gabapentin Aurobindo mai mare decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră. Luaţi cu dumneavoastră toate capsulele pe care nu le-aţi luat împreună cu ambalajul şi eticheta astfel încât cei de la spital să poată afla imediat ce fel de medicament aţi luat.

Dacă aţi uitat să luaţi Gabapentin Aurobindo

Dacă uitaţi să luaţi o doză de Gabapentin Aurobindo, luaţi-o imediat ce vă aduceţi aminte, cu excepţia cazului în care este momentul să luaţi următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Gabapentin Aurobindo

Nu întrerupeţi administrarea Gabapentin Aurobindo cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă spune să o faceţi. Dacă tratamentul dumneavoastră trebuie întrerupt, acest lucru trebuie să se facă în mod treptat pe parcursul unei perioade de cel puţin o săptămână. Dacă încetaţi brusc să luaţi Gabapentin Aurobindo sau înainte ca medicul dumneavoastră să vă spună acest lucru, există un risc crescut al apariţiei convulsiilor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Gabapentin Aurobindo poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar următoarele simptome după ce aţi luat acest medicament deoarece ele pot fi grave:

 • reacţii severe la nivelul pielii, care necesită asistenţă medicală de urgenţă, umflarea buzelor şi a feţei, erupţie trecătoare pe piele şi înroşirea pielii, şi/sau căderea părului (acestea pot fi simptomele unei reacţii alergice grave)
 • durere persistentă de stomac, greaţă sau varsături, deoarece acestea pot fi simptomele unei pancreatite acute (un pancreas inflamat).

Dacă sunteţi supuşi hemodializei, spuneţi medicului dumneavoastră dacă apar dureri musculare şi/sau stări de slăbiciune.

Alte reacţii adverse includ:

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 persoană din 10):

 • Infecţii virale
 • Stare de somnolenţă, ameţeli, lipsă de coordonare
 • Stare de oboseală, febră

Reacţii adverse frecvente (afectează mai mult de 1 persoană din 100):

 • Pneumonie, infecţie respiratorie, infecţia tractului urinar, infecţie, inflamaţia urechii sau alte infecţii
 • Reducerea numărului celulelor albe din sânge
 • Anorexie, creşterea poftei de mâncare
 • Accese de mânie la adresa celorlalţi, confuzie, modificări ale dispoziţiei, depresie, anxietate, nervozitate, dificultate în gândire
 • Convulsii, mişcări spasmodice, dificultăţi în vorbire, pierderi de memorie, tremor, dificultate la adormire, durere de cap, hipersensibiliate la nivelul pielii, atenuarea simţurilor, dificultăţi de coordonare, mişcări necontrolate ale ochilor, reflexe crescute, scăzute sau absente
 • Vedere înceţoşată, vedere dublă
 • Vertij
 • Tensiune arterială mare, înroşire trecătoare a feţei şi gâtului sau dilatarea vaselor de sânge
 • Dificultăţi la respiraţie, bronşite, dureri în gât, tuse, senzaţie de uscăciune la nivelul nasului
 • Vărsături, greaţă, probleme ale dinţilor, inflamaţia gingiilor, diaree, dureri de stomac, indigestie, constipaţie, uscăciune a gurii sau a gâtului, flatulenţă
 • Umflarea feţei, vânătăi, erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, acnee
 • Dureri la nivelul articulaţiilor, dureri musculare, durere de spate, contracţii musculare
 • Dificultăţi de erecţie (impotenţă)
 • Umflarea picioarelor şi mâinilor, dificultăţi la mers, slăbiciune, durere, stare generală de rău, simptome asemănătoare stărilor gripale
 • Scăderea numărului de globule albe din sânge, creştere în greutate
 • Rănire accidentală, fracturi, julituri

În plus, în studiile clinice efectuate la copii, s-au raportat frecvent comportamentul agresiv şi mişcările spasmodice.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează mai mult de 1 persoană din 1000):

 • Reacţie alergică cum este urticaria
 • Lentoarea mişcărilor
 • Bătăi rapide ale inimii
 • Umflarea feţei, trunchiului sau membrelor
 • Rezultate anormale ale analizei de sânge sugerând probleme cu ficatul.

După punerea pe piaţă au fost raportate următoarele reacţii adverse:

 • Scăderea numărului de plachete (celule pentru coagularea sângelui)
 • Halucinaţii
 • Probleme cu mişcări anormale cum sunt contorsiuni, mişcări spasmodice şi rigiditate
 • Ţiuit în urechi
 • Un grup de reacţii adverse manifestate simultan care pot include umflarea nodulilor limfatici (mici umflături izolate crescute sub piele), febră, erupţie trecătoare pe piele, şi inflamaţia ficatului
 • Îngălbenirea pielii şi a ochilor (icter)
 • Inflamaţia ficatului
 • Insuficienţă renală acută, incontinenţă urinară
 • Dezvoltarea în exces a ţesutului mamar, mărirea sânilor
 • Reacţii adverse ca urmare a întreruperii bruşte a tratamentului cu gabapentină (anxietate, insomnie, greaţă, durere, transpiraţie), durere în piept
 • Fluctuaţii ale valorilor glucozei din sânge în cazul pacienţilor diabetici

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Gabapentin Aurobindo

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Gabapentin Aurobindo după data de expirare înscrisă pe blister, flacon şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25 °C. Blister: a se păstra în ambalajul original. Flacon PEÎD: a se păstra în ambalajul original.

A se utiliza în maxim 30 de zile de la prima deschidere a flaconului PEÎD.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Gabapentin Aurobindo

Substanţa activă este gabapentina.
Fiecare capsulă conţine gabapentină 100 mg. Fiecare capsulă conţine gabapentină 300 mg Fiecare capsulă conţine gabapentină 400 mg.
Celelalte componente sunt:
Conţinutul capsulei: amidon de porumb, talc
Capsula:
100 mg: dioxid de titan (E171), laurilsulfat de sodiu, gelatină 300 mg:oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu, gelatină 400 mg:oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu, gelatină
Cerneală de inscripţionare: shellac, propilenglicol, oxid negru de fer (E172), hidroxid de potasiu

Cum arată Gabapentin Aurobindo şi conţinutul ambalajului
Capsulă
Gabapentin Aurobindo 100 mg capsule cu cap şi corp de culoare alba, imprimate cu ‘D’
pe cap şi cu ‘02’ pe corp conţinând o pulbere cristalină de culoare albă sau aproape albă.
Gabapentin Aurobindo 300 mg capsule cu cap şi corp de culoare galbena, imprimate cu ‘D’ pe cap si cu ‘03’ pe corp, conţinând o pulbere cristalină de culoare albă sau aproape albă.
Gabapentin Aurobindo 400 mg capsule cu cap şi corp de culoare portocalie, imprimate cu ‘D’ pe cap si cu ‘04’ pe corp, conţinând o pulbere cristalină de culoare albă sau aproape albă.
Gabapentin Aurobindo 100 mg capsule sunt disponibile în:
– Ambalaje blister din poliamidă/Aluminium/PVC – aluminium cu 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100 şi 200 capsule.
– Flacon PEÎD cu capac din polipropilenă conţinând şi desicant de silicagel: 100, 200 şi 1000 capsule.
Gabapentin Aurobindo 300 mg capsule sunt disponibile în: – Ambalaje blister din poliamidă/Aluminium/PVC – aluminium cu 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100 şi 200 capsule. – Flacon PEÎD cu capac din polipropilenă conţinând şi desicant de silicagel: 100, 200 şi 1000 capsule.
Gabapentin Aurobindo 400 mg capsule sunt disponibile în: – Ambalaje blister din poliamidă/Aluminium/PVC – aluminium cu 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100, 200 şi 300 capsule. – Flacon PEÎD cu capac din polipropilenă conţinând şi desicant de silicagel: 100, 200, 300 şi 500 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Aurobindo Pharma Limited

Ares, Odyssey Business Park, West End Road

South Ruislip HA4 6QD

Marea Britanie

Fabricantul

APL Swift Services (Malta) Limited HF26, Hal Far Industrial Estate Hal Far, Birzebbugia, BBG 3000 Malta

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria:                        Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg Hartkapseln

Belgia:                         Gabapentine Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg, capsules, hard

Bulgaria:                      Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg Kancyna, TBtpga

Danemarca:                  Gabapentin Aurobindo

Finlanda:                      Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kapseli, kova

Franţa:                         Gabapentine Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg, gélules

Germania:                    Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg Hartkapseln

Grecia:                         Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg KayáKia, oK^npá

Irlanda:                        Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsules, hard

Italia:                           Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsule rigide

Letonia:                        Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg cietâs kapsulas

Lituania:                       Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kietos kapsulés

Marea Britanie:             Gabapentin 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsules, hard

Norvegia:                     Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kapsler, hard

Olanda:                        Gabapentine Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg, capsules, hard

Polonia:                       Gabapentin Aurobindo

Portugalia:                    Gabapentina Aurobindo

Republica Cehă:            Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg tvrdé tobolky

România:                      Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsule

Slovacia:                      Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg tvrdé kapsuly

Slovenia:                      Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg trde capsule

Spania:                        Gabapentina Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg cápsulas duras

Suedia:                        Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kapslar, hârda

Ungaria:                       Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kemény kapszula

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie 2011

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate