Topiramat Actavis 25/50/100/200 mg comprimate filmate

Substanță activa
Topiramat
Clasa ATC
N03AX
Format
comprimat
Afecțiuni
convulsii, migrenă
Producător
Actavis Hf.
Acțiune terapeutică
antiepileptic

Ce este Topiramat Actavis şi pentru ce se utilizează

Topiramat Actavis aparţine unui grup de substanţe numite ”medicamente antiepileptice”. Este utilizat:
• singur pentru a trata convulsiile la adulţi şi la copii cu vârsta de peste 6 ani
• împreună cu alte medicamente pentru a trata convulsiile la adulţi şi la copii cu vârsta de peste
2 ani
• pentru a preveni durerile de cap de tip migrenă la adulţi

Înainte să utilizaţi Topiramat Actavis

Nu utilizaţi Topiramat Actavis
– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la topiramat sau la oricare dintre celelalte componente ale Topiramat Actavis (enumerate la pct. 6).
– pentru a preveni migrena dacă sunteţi gravidă sau puteţi rămâne gravidă, dar nu utilizaţi o metodă contraceptivă eficace (vezi punctul „Sarcina şi alăptarea” pentru informaţii suplimentare).
Dacă nu sunteţi sigur că cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza Topiramat Actavis.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Topiramat Actavis
Înainte de a lua Topiramat Actavis verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră dacă:
– aveţi probleme cu rinichii, mai ales pietre la rinichi, sau dacă faceţi dializă renală
– aveţi istoric de anomalii ale sângelui sau ale lichidelor din corp (acidoză metabolică)
– aveţi probleme cu ficatul
– aveţi probleme cu ochii, în special glaucom
– aveţi probleme de creştere
– aveţi o alimentaţie bogată în grasimi (dietă cetogenică)
Dacă nu sunteţi sigur că oricare dintre cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza Topiramat Actavis.
Este important să nu întrerupeţi administrarea medicamentului fără a cere sfatul medicului.
De asemenea, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua oricare alte medicamente care conţin topiramat şi care vă sunt date ca alternativă la Topiramat Actavis.
Este posibil să pierdeţi din greutate dacă utilizaţi Topiramat Actavis aşa că trebuie să vă monitorizaţi regulat greutatea când utilizaţi acest medicament. Dacă scădeţi prea mult în greutate sau dacă un copil care utilizează acest medicament nu ia suficient în greutate, trebuie să vă adresaţi medicului.
La un număr mic de pacienţi trataţi cu medicamente antiepileptice precum Topiramat Actavis s-a constatat apariţia unor gânduri de auto-vătămare sau de sinucidere. În cazul în care vă apar astfel de gânduri, contactaţi-vă imediat medicul, indiferent de moment.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, vitamine şi medicamente
din plante medicinale . Topiramat Actavis şi anumite alte medicamente îşi pot inflenţa reciproc efectele. Uneori doza unuia dintre medicamentele pe care le luaţi sau doza de Topiramat Actavis va trebui să fie modificată.
În special, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi:
 alte medicamente care vă afectează sau vă scad capacitatea de gândire, de concentrare sau coordonarea musculară (de exemplu medicamente deprimante ale sistemului nervos central, precum relaxante musculare şi sedative).
 anticoncepţionale orale. Topiramat Actavis poate afecta eficacitatea anticoncepţionalelor orale.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă observaţi modificări ale sângerării menstruale în timp ce luaţi anticoncepţionale orale şi Topiramat Actavis.
Păstraţi o listă cu toate medicamentele pe care le luaţi. Arătaţi această listă medicului dumneavoastră şi farmacistului înainte de a începe tratamentul cu un nou medicament.
Alte medicamente despre care trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul includ alte medicamente antiepileptice, risperidonă, litiu, hidroclortiazidă, metformin, pioglitazonă, gliburidă, amitriptilină, propranolol, diltiazem, venlafaxină, flunarizină.
Dacă nu sunteţi sigur dacă oricare din cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza Topiramat Actavis.

Utilizarea Topiramat Actavis cu alimente şi băuturi
Puteţi lua Topiramat Actavis cu sau fără alimente. Consumaţi multe lichide pe parcursul zilei pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi pe perioada tratamentului cu Topiramat Actavis. Trebuie să evitaţi băuturile alcoolice în timp ce luaţi Topiramat Actavis.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumeavoastră înainte de a lua Topiramat Actavis dacă sunteţi gravidă, intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi lua
Topiramat Actavis. Similar altor medicamente antiepileptice, există un risc de a afecta copilul nenăscut dacă Topiramat Actavis este folosit în timpul sarcinii. Asiguraţi-vă că ştiţi foarte bine riscurile şi beneficiile utilizării Topiramat Actavis pentru tratamentul epilepsiei în timpul sarcinii.
Nu trebuie să luaţi Topiramat Actavis pentru a preveni migrena dacă sunteţi gravidă sau puteţi rămâne gravidă şi nu utilizaţi o metodă contraceptivă eficace.
Mamele care alăptează în timp ce iau Topiramat Actavis trebuie să spună medicului cât mai curând posibil dacă observă manifestări neobişnuite la copil.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
În timpul tratamentului cu Topiramat Actavis pot apărea ameţeli, oboseală şi problemele de vedere . Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje fără să discutaţi în prealabil cu medicul dumneavoastră.
Informaţii importante privind unele componente aleTopiramat Actavis
Comprimatele filmate de Topiramat Actavis 50 mg, 100 mg, 200 mg conţin lecitină. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament.

Cum să utilizaţi Topiramat Actavis

Luaţi întotdeauna Topiramat Actavis exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Pentru doze care nu sunt realizabile practic cu concentraţiile acestui medicament, există alte concentraţii diferite ale acestuia şi alte forme farmaceutice.
 Luaţi Topiramat Actavis exact aşa cum v-a fost prescris. Medicul dumneavoastră vă va prescrie la începutul tratamentului o doză mică de Topiramat Actavis şi treptat va creşte cantitatea până se ajunge la doza cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
 Comprimatele de Topiramat Actavis trebuie înghiţite întregi. Evitaţi mestecarea comprimatelor pentru că s-ar putea să lase un gust amar.
 Topiramat Actavis poate fi luat înainte, în timpul sau după masă. Consumaţi multe lichide în timpul zilei pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi în timp ce luaţi Topiramat Actavis.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Topiramat Actavis
 Mergeţi imediat la medic. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră.
 Puteţi prezenta somnolenţă sau oboseală, sau puteţi avea mişcări anormale ale corpului, probleme de postură şi de mers, senzaţie de ameţeală datorită tensiunii arteriale scăzute sau bătăi anormale ale inimii sau crize convulsive.
Supradozajul poate să apară dacă luaţi alte medicamente împreună cu Topiramat Actavis.

Dacă uitaţi să luaţi Topiramat Actavis
 Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă este aproape momentul pentru următoarea doză, omiteţi doza uitată şi continuaţi tratamentul ca de obicei. Dacă omiteţi două sau mai multe doze, contactaţi medicul dumneavoastră.
 Nu luaţi o doză dublă (două doze în acelaşi timp) pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Topiramat Actavis
Nu încetaţi să luaţi acest medicament decât dacă medicul dumneavoastră v-a spus să faceţi acest lucru.
Simptomele dumneavoastră s-ar putea să reapară. Dacă medicul dumneavoastră decide să oprească acest tratament, doza dumneavoastră poate fi scăzută treptat pe parcursul a câtorva zile.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medocament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Topiramat Actavis poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvenţa posibilelor reacţii adverse enumerate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie:
foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)
frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)
mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)
rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)
foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)
cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile).
Reacţii adverse foarte frecvente sunt:
 Pierdere în greutate
 Furnicături la nivelul braţelor şi picioarelor
 Toropeală sau somnolenţă
 Ameţeli
 Diaree
 Greaţă
 Nas înfundat sau secreţii nazale şi durere în gât
 Oboseală
 Depresie
Reacţii adverse frecvente sunt:
 Modificări ale stării de dispoziţie sau de comportament, inclusiv furie, nervozitate, tristeţe
 Creştere în greutate
 Scăderea sau pierderea poftei de mâncare
 Reducerea numărului de globule roşii
 Modificări în gândire şi ale stării de vigilenţă, inclusiv confuzie, probleme de concentrare, de memorie sau lentoare în gândire
 Limbaj neclar
 Lipsă de îndemânare sau probleme la mers
 Tremor involuntar al braţelor, mâinilor sau picioarelor
 Reducerea simţului tactil sau al senzaţiilor
 Mişcări involuntare ale ochilor
 Modificări de gust
 Tulburări vizuale, vedere înceţoşată, vedere dublă
 Zgomote în urechi
 Dureri de urechi
 Dificultăţi de respiraţie
 Sângerări din nas
 Vărsături
 Constipaţie
 Dureri de stomac
 Indigestie
 Gură uscată
 Furnicături sau amorţeli la nivelul gurii
 Pietre la rinichi
 Urinare frecventă
 Urinare dureroasă
 Căderea părului
 Erupţii trecătoare pe piele şi/sau mâncărime a pielii
 Dureri articulare
 Spasme musculare, contracţii musculare sau slăbiciune musculară
 Dureri toracice
 Febră
 Pierderea puterii
 Stare generală de rău sau de indispoziţie
 Reacţii alergice
Reacţii adverse mai puţin frecvente sunt:
 Cristale în urină
 Valori anormale ale numărului de celule sanguine, inclusiv reducerea numărului de globule albe sau a trombocitelor, sau număr crescut de eozinofile
 Bătăi neregulate ale inimii sau încetinirea bătăilor inimii
 Umflarea ganglionilor la nivelul gâtului, axilei sau inghinal
 Creşterea frecvenţei convulsiilor
 Probleme de comunicare verbală
 Salivare excesivă
 Nelinişte sau activitate fizică şi mintală crescută
 Pierderea stării de conştienţă
 Leşin
 Mişcări încetinite sau diminuate
 Somn dereglat sau de slabă calitate
 Simţ olfactiv deteriorat sau dereglat
 Probleme cu scrisul de mână
 Senzaţia de mişcare sub piele
 Probleme oculare inclusiv senzaţie de ochi uscat, sensibilitate la lumină, ticuri involuntare, lăcrimare şi acuitate vizuală scăzută
 Auz diminuat sau pierderea auzului.
 Voce răguşită
 Inflamarea pancreasului
 Balonare
 Senzaţie de arsură în capul pieptului
 Pierderea sensibilităţii la atingere în gură
 Sângerarea gingiilor
 Senzaţie de plenitudine sau de umflare
 Senzaţii dureroase sau de arsură în gură
 Respiraţie urât mirositoare
 Incontinenţă urinară şi/sau de fecale
 Nevoie imperioasă de a urina
 Dureri la nivelul rinichilor şi/sau al vezicii urinare provocate de pietre la rinichi
 Transpiraţie redusă sau imposibilitatea de a transpira
 Modificări de culoare ale pielii
 Umflături localizate pe piele
 Umflarea feţei
 Umflarea articulaţiilor
 Rigiditate musculo-scheletică
 Valori crescute ale acidităţii în sânge
 Valori scăzute ale potasiului în sânge
 Creşterea poftei de mâncare
 Senzaţie acută de sete şi consumul de cantităţi anormal de mari de lichide
 Tensiune arterială scăzută sau scăderea tensiunii arteriale la ridicarea în picioare
 Bufeuri
 Simptome asemănătoare gripei
 Răcirea extremităţilor (de exemplu mâinile şi faţa)
 Probleme de învăţare
 Tulburări ale funcţiei sexuale (disfuncţie erectilă, pierderea libidoului)
 Halucinaţii
 Comunicare verbală scăzută
Reacţii adverse rare sunt:
Sensibilitate excesivă a pielii
Simţ olfactiv diminuat
Glaucom, este un blocaj al fluidelor ochiului care determină creşterea presiunii la nivelul ochilor, durere şi scăderea acuităţii vizuale
 Acidoză tubulară renală
 Reacţii severe la nivelul pielii, inclusiv sindromul Stevens-Johnson, o afecţiune cutanată ce pune viaţa în pericol în care stratul superior al pielii se separă de cel inferior şi eritemul polimorf, o afecţiune în care apar pete roşii care se pot transforma în vezicule
 Miros neplăcut
 Umflarea ţesuturilor din jurul ochilor
 Sindromul Raynaud. O boală ce afectează vasele de sânge la nivelul degetelor de la mâini şi de la picioare şi al urechilor şi provoacă durere şi sensibilitate la rece
 Calcifierea ţesuturilor (calcinoză).
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută
 Maculopatia este o afecţiune a maculei, un punct mic de pe retină unde vederea are cea mai mare acuitate. Trebuie să anunţaţi medicul dacă observaţi o modificare sau o scădere a acuităţii vizuale.
 Umflarea conjunctivei ochiului.
 Necroliză epidermică toxică care este o formă mai gravă a sindromului Stevens-Johnson (vezi reacţii adverse mai puţin frecvente).
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Topiramat Actavis

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Topiramat Actavis după data de expirare înscrisă pe cutie şi flacon sau pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

Informaţii suplimentare

Ce conţine Topiramat Actavis
– Substanţa activă este topiramat. Fiecare comprimat filmat conţine topiramat 25 mg, 50 mg, 100 mg, 200 mg.
– Celelalte componente sunt:
Topiramat Actavis 25 mg
Nucleu: manitol, amidon pregelatinizat, croscarmeloză sodică, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu
Film: dioxid de titan (E 171), alcool polivinilic, macrogol 3350, talc
Topiramat Actavis 50 mg Nucleu: manitol, amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu Film: dioxid de titan (E 171), alcool polivinilic, macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E 172), lecitină (E 322)
Topiramat Actavis 100 mg, comprimate filmate Nucleu: manitol, amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu Film: dioxid de titan (E 171), alcool polivinilic, macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E 172), lecitină (E 322), oxid galben de fer (E 172), lecitină (E 322)
Topiramat Actavis 200 mg, comprimate filmate Nucleu: manitol, amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu Film: dioxid de titan (E 171), alcool polivinilic, macrogol 3350, talc, oxid roşu de fer (E 172), lecitină (E 322)

Cum arată Topiramat Actavis şi conţinutul ambalajului
25 mg: Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă, cu diametrul de 6 mm, inscripţionate cu “V1” pe o faţă. 50 mg: Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galben deschis, inscripţionate cu “V3” pe o faţă. 100 mg: Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbenă, inscripţionate cu “V4” pe o faţă. 200 mg: Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare roz, inscripţionate cu “V5 pe o faţă.
Topiramat Actavis 25 mg, comprimate filmate
Cutie cu 1 blister din Al/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate
Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 4 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate
Cutie cu 3 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 4 blistere din Al/PVC-Al-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 5 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 8 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate
Cutie cu 6 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 14 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate
Cutie cu 10 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 10 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 14 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 20 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 28 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 30 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 40 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 50 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 56 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 60 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 100 comprimate filmate

Topiramat Actavis 50 mg, comprimate filmate Cutie cu 1 blister din Al/PVC-Al-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate
Cutie cu 4 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 3 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 5 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 8 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 6 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 14 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 10 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 10 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 14 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 20 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 28 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 30 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 40 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 50 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 56 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 60 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 100 comprimate filmate

Topiramat Actavis 100 mg, comprimate filmate Cutie cu 1 blister din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 1 blister din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 3 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 5 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 8 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 6 blistere din Al/PVC-Al-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 14 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 10 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 7 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 10 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 14 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 20 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 28 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 30 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 40 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 50 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 56 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 60 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 100 comprimate filmate

Topiramat Actavis 200 mg comprimate filmate Cutie cu 1 blister din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 3 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 4 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 5 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 8 blistere din Al/PVC-Al-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 6 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 14 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 7 comprimate filmate Cutie cu 10 blistere din A1/PVC-A1-OPA a câte 10 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 10 comprimate filmate
Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 14 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 20 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 28 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 30 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 40 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 50 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 56 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 60 comprimate filmate Cutie cu 1 flacon din polietilenă a 100 comprimate filmate

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?