Emperin 8 mg /16 mg comprimate FARA ACTIUNE TERAPEUTICA

Substanță activa
Diclorhidrat de betahistină
Clasa ATC
N07CA
Format
comprimate
Afecțiuni
Emperin este un medicament care se utilizează în tratamentul simptomelor sindromului Meniere care se manifestă prin ameţeli, zgomote în urechi, pierderea auzului şi greaţă.
Producător
Losan Pharma GmbH

Ce este EMPERIN şi pentru ce se utilizează

Emperin este un medicament care se utilizează în tratamentul simptomelor sindromului Meniere care se manifestă prin ameţeli, zgomote în urechi, pierderea auzului şi greaţă.

Înainte să utilizaţi EMPERIN

Nu utilizaţi EMPERIN

•       dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la betahistină sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatului (vezi şi pct. 6 „Informaţii suplimentare”).

•       dacă aveţi feocromocitom, o tumoră rară a glandelor suprarenale

•       dacă aveţi vârsta sub 18 ani

•       dacă alăptaţi (vezi de asemenea „Sarcina şi alăptarea”)

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi EMPERIN

•       dacă suferiţi sau aţi suferit de ulcer gastric (ulcer peptic)

•       dacă aveţi astm

•       dacă aveţi urticarie, urticarie cutanată sau congestie nazală de natură alergică, deoarece dacă aceste simptome există ele se pot exacerba.

•       dacă aveţi tensiune arterială scăzută

Acest grup de pacienţi trebuie monitorizaţi de către medic pe parcursul tratamentului.

Utilizarea altor medicamente

O interacţiune între medicamente sau substanţe înseamnă că poate fi afectat modul de acţiune sau pot fi cauzate reacţii adverse în momentul când sunt administrate în acelaşi timp. Până în prezent nu s-au semnalat interacţiuni ale betahistinei cu alte medicamente. Este posibil ca betahistina să influenţeze acţiunea antihistaminicelor. Antihistaminicele sunt medicamente utilizate mai ales pentru tratamentul alergiilor cum ar fi febra fânului sau pentru răul de maşină. Consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă utilizaţi antihistaminice (medicamente utilizate în tratamentul alergiilor) concomitent cu Emperin.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunoaşte siguranţa utilizării betahistinei în timpul perioadei de sarcină. Betahistina este excretată în laptele matern, de aceea utilizarea în această perioadă trebuie evitată. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Betahistina poate determina somnolenţă. Dacă prezentaţi această reacţie adversă trebuie să evitaţi activităţile care necesită atenţie, cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur de efectele negative pe care poate să le aibă Emperin asupra dumneavoastră în ceea ce priveşte conducerea vehiculelor.

Informaţii importante privind unele componente ale EMPERIN

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi EMPERIN

Utilizaţi întotdeauna EMPERIN exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este:

Adulţi

Doza iniţială este de 1-2 comprimate de 8 mg sau o jumătate -1 comprimat de 16 mg de trei ori pe zi. Doza uzuală de întreţinere este cuprinsă între 24-48 mg pe zi.

înainte de a observa o îmbunătăţire a stării dumneavoastră poate fi necesar un tratament de câteva săptămâni.

Mod de utilizare

Este recomandat să utilizaţi comprimatele de Emperin în timpul meselor.

Dacă aţi utilizat mai mult EMPERIN decât trebuie

Dacă aţi luat o doză mai mare decât cea prescrisă consultaţi medicul dumneavoastră. Simptomele unui supradozaj cu betahistină sunt greaţa, vărsăturile, probleme de digestie, probleme de coordonare şi -la doze mari- convulsii.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, EMPERIN poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot să apară următoarele reacţii adverse:

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Foarte rare (mai puţin de 1 din 10000 de persoane): erupţie trecătoare pe piele, mâncărime Tulburări gastro-intestinale:

Rare (mai puţin de 1 din 1000 de persoane dar mai mult de 1 din 10000 de persoane): dureri uşoare gastro-intestinale, greaţă, probleme digestive.

Tulburări ale sistemului nervos:

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): dureri de cap, somnolenţă.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează EMPERIN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi EMPERIN după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP..

A se păstra la temperaturi sub 25°C, ferit de umezeală, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine EMPERIN

–                Substanţa activă este diclorhidratul de betahistină. Un comprimat conţine diclorhidrat de betahistină 8 mg. Un comprimat conţine diclorhidrat de betahistină 16 mg.

–                Celelalte componente sunt: povidonă, celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă şi acid stearic.

Cum arată EMPERIN şi conţinutul ambalajului

Emperin 8 mg comprimate: comprimate rotunde, de culoare albă, marcate cu „B8″ pe una din feţe. Cutie cu blistere a 30, 50, 100 sau 120 comprimate.

Emperin 16 mg comprimate: comprimate rotunde, de culoare albă, marcate cu „B16″ pe una din feţe şi

o linie mediană pe cealaltă faţă.

   

Cutie cu blistere a 20, 30, 42, 50, 60, 84 sau 100 comprimate.

 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

EGIS Pharmaceuticals PLC.

1106 Budapesta, Kereszturi ut 30 – 38,

Ungaria

Fabricantul

Losan Pharma GmbH Otto Hahnstrasse 13, D-79395 Neuenburg, Germania

Catalent Germany Schorndorf GmbH Steinbeisstrasse 2, D-73614 Schorndorf, Germania

EGIS Pharmaceuticals PLC

1165 Budapest, Bökenyföldi ut 118-120,

Ungaria

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being