Vestibo, 24 mg, comprimate

Substanță activa
Diclorhidrat de betahistină
Clasa ATC
N07CA
Format
comprimate
Afecțiuni
sindromul Meniere
Producător
Catalent Germany Schorndorf GmbH
Acțiune terapeutică
reducerea semnalelor în centrul echilibrului din creier, ceea ce determină ameţeală

Ce este Vestibo şi pentru ce se utilizează

Vestibo este un medicament indicat pentru tratamentul simptomelor sindromului Meniere, cum sunt ameţeli, ţiuituri în urechi, pierdere a auzului şi greaţă.

Înainte să luaţi Vestibo

Nu utilizaţi Vestibo:

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la betahistină sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatului (vezi de asemenea pct. 6 „Informaţii suplimentare”)
  • dacă aveţi feocromocitom, o tumoră rară a glandei suprarenale
  • dacă aveţi vârsta sub 18 ani
  • dacă alăptaţi (vezi de asemenea pct. „Sarcina şi alăptarea”).

Aveţi grijă deosebită când luaţi Vestibo:

  • dacă aveţi sau aţi avut ulcer la stomac (ulcer peptic)
  • dacă aveţi astm bronşic
  • dacă aveţi urticarie, erupţie trecătoare pe piele sau rinită cauzată de o alergie, deoarece există posibilitatea agravării acestor simptome
  • dacă aveţi o valoare mică a tensiunii arteriale.

Dacă oricare dintre cele prezentate mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a stabili dacă puteţi lua betahistină.

Aceste grupe de pacienţi trebuie monitorizate de un medic pe durata tratamentului.

Utilizarea altor medicamente

Interacţiunea semnifică faptul că medicamentele sau substanţele îşi pot influenţa reciproc modul în care acţionează sau reacţiile adverse, atunci când sunt administrate în acelaşi timp. Până în prezent, nu au fost observate interacţiuni ale betahistinei cu alte medicamente. Este posibil ca betahistina să influenţeze efectul antihistaminicelor. Antihistaminicele sunt medicamente utilizate în special pentru tratamentul alergiilor, cum este febra fânului şi pentru tratamentul răului de mişcare. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi simultan medicamente antihistaminice (medicamente contra alergiei).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi (sau aţi utilizat recent) alte medicamente. Aceasta se aplică inclusiv pentru medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunoaşte dacă utilizarea betahistinei pe durata sarcinii poate fi făcută în siguranţă. Betahistina se excretă în laptele matern; prin urmare, utilizarea betahistinei trebuie evitată la femeile care alăptează. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Betahistina poate cauza somnolenţă. Dacă obervaţi acestă reacţie adversă, trebuie să evitaţi activităţile care necesită atenţie, cum sunt conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor. În cazul în care nu sunteţi sigur dacă betahistina are un efect negativ asupra abilităţii dumneavoastră de a conduce vehicule, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Informaţii importante privind unele componente ale Vestibo

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Vestibo

Luaţi întotdeauna Vestibo exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este:

Adulţi

O jumătate de comprimat sau un comprimat, de două ori pe zi. Poate să dureze câteva săptămâni până să observaţi o ameliorare.

Cum să utilizaţii

Este preferabil să luaţi comprimatele împreună cu alimente.

Dacă aţi luat mai mult Vestibo decât trebuie

Dacă aţi luat mai multe comprimate de Vestibo decât doza prescrisă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Simptomele supradozajului cu betahistină sunt greaţă, vărsături, tulburări digestive, tulburări de coordonare a mişcărilor şi, la doze mai mari, convulsii.

Dacă aţi uitat să luaţi Vestibo

Aşteptaţi până când trebuie să luaţi doza următoare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Vestibo poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pot să apară umătoarele următoarele reacţii adverse:

Piele

Foarte rare (mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi): erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi.

Tract gastro-intestinal

Rare (mai puţin de 1 din 1000, dar mai mult de 1 din 10000 de pacienţi): tulburări gastro-intestinale uşoare, greaţă, probleme digestive.

Sistem nervos

Durere de cap, somnolenţă (nu se cunoaşte cât de des apar aceste reacţii adverse).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă_sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Vestibo

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Vestibo după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere.Intrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Vestibo

Substanţa activă din Vestibo este diclorhidratul de betahistină. Un comprimat conţine diclorhidrat de betahistină 24 mg.

Excipienţi: povidonă, celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă, acid stearic.

Cum arată Vestibo şi conţinutul ambalajului

Comprimat rotund, biconvex, de culoare albă până la aproape albă, prevăzut cu o linie mediană pe una dintre feţe.

Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Disponibil în cutii care conţin 20, 30, 40, 50, 60 sau 100 comprimate ambalate în blistere. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Actavis Group PTC ehf.

Reykjavikurvegur 76-78, IS-220 Hafnarfjorâur,

Islanda

Fabricantul

Catalent Germany Schorndorf GmbH

Otto Steinbeisstrasse 2, D-73614 Schorndorf

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Olanda            Betahistine diHCl Actavis 24 mg Tabletten

Estonia            Betahistine Actavis

Letonia            Betahistine Actavis 24 mg tabletes

Lituania           Betahistine Actavis 24 mg tabletes

Malta               Betahistin Actavis

România Vestibo 24 mg comprimate

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2012.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being