Delopes, 5 mg, comprimate filmate

Producător: Specifar S.A.
Substanță activa
desloratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
simptome asociate rinitei alergice, simptome asociate urticariei
Producător
Specifar S.A.
Acțiune terapeutică
antialergic, care nu produce somnolenţă

Ce este Delopes şi pentru ce se utilizează

Delopes este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

Delopes ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărim la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor. Delopes este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagăşi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

Înainte să utilizaţi Delopes

Nu utilizaţi Delopes

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină, la oricare dintre celelalte componente ale Delopes sau la loratadină.

Delopes este indicat adulţilor şi adolescenţilor (cu vârsta de 12 ani şi peste).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Delopes

 • dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Dacă aveţi această afecţiune sau dacă nu sunteţi sigur, vă rugăm să îl întrebaţ pe medical dumneavoastră înainte de a lua Delopes.

Utilizarea altor medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale Delopes cu alte medicamente.

Utilizarea Delopes împreună cu alimente şi băuturi

Delopes poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Delopes.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Delopes să vă determine somnolenţă sau scăderea atenţiei. Totuşi, foarte rar, la unii oameni, desloratadina poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Delopes

Delopes conţine izomalt. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Delopes

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi un comprimat o dată pe zi.Inghiţiţi comprimatul întreg cu apă, cu sau fără alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică pe care o aveţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi Delopes. Dacă rinita dumneavoastră alergică este intermitentă (simptomele sunt prezente timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră. Dacă rinita dumneavoastră alergică este persistentă (simptomele sunt prezente timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă. Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă aţi utilizat mai mult Delopes decât trebuie

Luaţi Delopes numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Delopes decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Delopes

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Delopes poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. La adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţă activă. La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.

După punerea pe piaţă a comprimatelor care conţin desloratadină, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflături) şi erupţii trecătoare pe piele.

De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerare a ritmului bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, stare de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţie a ficatului şi valori anormale ale testelor funcţiei ficatului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Delopes

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30°C.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi ferit de umezeală.

Nu utilizaţi Delopes după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Spuneţi farmacistului dumneavoastră dacă observaţi orice modificare a aspectului comprimatelor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Delopes

 • Substanţa activă este desloratadina 5 mg

Celelalte componente ale comprimatului sunt:

Nucleu:

 • Izomalt (E953)
 • Amidon pregelatinizat de porumb
 • Celuloză, microcristalină
 • Oxid de magneziu greu
 • Hidroxipropilceluloză
 • Crospovidonă (tip A)
 • Stearat de magneziu

Filmul comprimatului:

 • Polivinil alcool
 • Dioxid de titan (E171)
 • Macrogol / PEG 3350
 • Talc
 • Indigotină (E132)

Cum arată Delopes şi conţinutul ambalajului

Delopes comprimate filmate 5 mg sunt comprimate filmate rotunde,biconvex, de culoare albastră, cu un diametru de aproximativ 6,5 mm.

Delopes 5 mg comprimate filmate sunt ambalate în blistere din PCTFE / PVC / Al.

Delopes 5 mg comprimate filmate este ambalat în blistere unidoză, în cutii cu 7, 10, 21, 28, 30, 50, 90 sau 100 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Specifar S.A.

1, 28 Octovriou str., Ag. Varvara

12351 Atena Grecia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Danemarca: Delopes 5 mg filmovertrukne tabletter

România: Delopes 5 mg comprimate filmate

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie 2012.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica