Fiul adoptiv al Luminiței Anghel a ajuns la psihiatru: „Am fost pe antidepresive vreo patru luni pentru că am fost diagnosticat cu borderline”

  • Publicat:
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel a ajuns la psihiatru: „Am fost pe antidepresive vreo patru luni pentru că am fost diagnosticat cu borderline”
Sursa foto: instagram @davidpuscason

Fiul adoptiv al Luminiței Anghel a primit o lovitură dură din partea medicilor, după ce s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate de-a lungul timpului. David Pușcaș a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate de tip borderline.

David Pușcaș, fiul adoptiv al Luminiței Anghel, a ajuns la psihiatru

David Pușcaș a trecut printr-o perioadă neplăcută din cauza problemelor de sănătate pe care le-a tot întâmpinat în ultimii ani. Tânărul în vârstă de 26 de ani a luat antidepresive și medicamente petru reglarea emoțiilor după ce a fost diagnosticat cu borderline, o tulburare de personalitate care se manifestă prin furie, crize și frică de a rămâne singur.

”În momentul ăsta viața mea e mult mai ok, n-am fost deloc bine în trecut, până acum o lună. Am fost pe antidepresive vreo patru luni, am fost pe pastile de reglare de emoții pentru că am fost diagnosticat cu borderline. Am fost și la psihiatru, am mers vreo două săptămâni, dar n-am mai continuat pentru că n-am avut bani să le continui, însă mi-a prescris o pungă de medicamente”, a declarat acesta într-un interviu recent.

”Toate aceste stări s-au produs din tot trecutul meu cu mama, din copilăria mea, toate au venit acum în viața de adult, abia acum la 25 de ani m-a lovit rău de tot, am realizat tot ce mi s-a întâmplat, un trecut oribil”, a mai adăugat el.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mad Weather ⚡️ (@davidpuscason)

Citește și: Tulburarea de tip borderline: soluţii de la psihoterapeut VIDEO BY CSID

Borderline: ce este și cum se manifestă

Tulburarea de personalitate borderline este o tulburare de sănătate mintală care impacteaza modul în care o persoană gândește și simte despre sine și despre ceilalți, acest lucru cauzându-i probleme în viața de zi cu zi.

Cauzele care duc la tulburarea de personalitate de tip borderline pot fi genetice, dar pot fi generate în urma unei anomalii la nivelul creierului, precum funcționarea defectuoasă a serotoninei, hormonul responsabil de stare de bine.

Semnele și simptomatica bolii pot include:

  • teamă de abandon
  • tipar de relații instabile, cum ar fi idealizarea cuiva sau ruptura bruscă de acesta
  • schimbări comportamentale ce pot dura și zile și pot cuprinde fericire excesivă, nervozitate, rușine sau anxietate
  • comportamente riscante, precum jocurile de noroc, condusul imprudent, cheltuielile exagerate, mâncatul compulsiv sau abuzul de substanțe
  • amenințări sau comportamente sinucigașe sau de auto-vătămare, cel mai adesea spuse la frică de respingere/separare
  • sentimente intense de singurătate/goliciune
  • exces de furie, pierderea temperamentului, etc

Citește și: Suferința nevăzută a oamenilor cu tulburări de personalitate. Psihanalist: „Persoana profund deprimată are senzația că e copleșită de ceva ce s-a înstăpânit asupra sinelui”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân