5 vedete internaționale cu grave probleme de sănătate

  • Publicat:

Problemele de sănătate nu țin cont de vârstă sau statut social, iar vedetele de peste hotare în mod clar nu sunt ocolite de afecțiuni nici ele. Iată câteva dintre celebritățile cu grave probleme de sănătate.

5 vedete cu boli grave

Lady Gaga

Lady Gaga suferă de fibromialgie, o afecțiune cronică ce provoacă dureri multiple, însoțite de tulburări de dispoziție.

Din păcate, boala este greu de depistat, întrucât simptomele sunt des confundate cu ale altor afecțiuni și nu există niște teste de certitudine care să o confirme. Afectează între 2% și 5% din populație, preponderent femeile și se agravează din cauza stresului.

Citește și: Fibromialgia, boala cumplită și fără leac de care suferă Lady Gaga: „Este nevoie de sprijin psihologic pentru a trăi cu ea”

Selena Gomez

Artista a fost diagnosticată cu lupus, o boală autoimună cu tratament sever. Această afecțiune provoacă oscilații de greutate, atacă organele, articulațiile, pielea, rinichii, vasele de sânge și țesuturile.

În prezent nu se cunoaște cauza care duce la apariția afecțiunii și nici nu poate fi vindecată, dar există terapii eficiente care pot aduce rezultate și o pot ține sub control.

Bella Hadid

Modelul Bella Hadid a fost și ea diagnosticată cu boala Lyme, o infecție bacteriană determinată de o înțepătura de căpușă. Și pentru că înțepătura nu este dureroasă, puțini oameni își dau seama că au fost infectați. La 30 de zile de la infectare apare de regulă un eritem migrator (roșeață), însoțit de dureri locale, stări de rău și febra. Indiferent de stadiu, boala Lyme afectează calitatea vieții.

Citește și: Bella Hadid, despre lupta zilnică pe care o duce cu boala Lyme: ”În fiecare zi mă confrunt cu cel puţin 10 simptome”

Kanye West

Rapperul suferă de tulburare bipolară. Tulburarea bipolară este definită astăzi că fiind o afecțiune psihică cu episoade de depresie ce pot alterna: de la tristețe profundă, sentiment de goliciune, vid interior sau melancolie și până la iritabilitate sau chiar entuziasm și euforie.

SIA

Cântăreața SIA suferă de o disfuncționalitate a glandei tiroide, numită hipertiroidie. Această se confruntă des cu probleme cardiace, dureri în piept și grave probleme cu metabolismul.

Unul dintre cele mai dificile simptome ale bolii este oboseala excesivă. De cele mai multe ori, pacientul suferind poate resimți o formă de oboseală excesivă atunci când traversează strada sau urcă scările.

Citește și: Hipotiroidie VS Hipertiroidie: simptome şi recomandări alimentare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân