Bella Hadid, despre lupta zilnică pe care o duce cu boala Lyme: ”În fiecare zi mă confrunt cu cel puţin 10 simptome”

Bella Hadid a fost diagnosticată cu boala Lyme în 2012.
  • Publicat:
Bella Hadid, despre lupta zilnică pe care o duce cu boala Lyme: ”În fiecare zi mă confrunt cu cel puţin 10 simptome”
Dureri de cap, spasme musculare, insomnie sunt doar câteva dintre simptomele cu care Bella Hadid se confruntă în viaţa de zi cu zi, de când a fost diagnosticată cu boala Lyme. Pe data de 24 august, modelul a postat pe reţelele de socializare o listă cu simptomele cu care se confruntă zilnic şi, trebuie să recunoaştem că este destul de lungă.
 
Printre acestea se numără şi anxietatea, sensibilitatea la lumină şi zgomot, dureri articulare, infecţii vaginale şi furnicături.
 
”În fiecare zi mă confrunt cu cel puţin 10 dintre aceste simptome… încă de când aveam 14 ani, dar care s-au agravat de la vârsta de 18 ani”, a scris modelul în vârstă de 23 de ani, care a primit acest diagnostic în anul 2012. Simptomele sunt ”ceea ce avem de suferit zilnic. Fără leac”, a mai adăugat vedeta.
 
Potrivit Centrului de Prevenţie şi Control al Bolilor (CDC), boala Lyme este una dintre cele mai comune în Statele Unite, transmisă prin muşcătura căpuşelor infectate. În 70-80% dintre cazuri, simptomele sunt durerile de cap, stările de oboseală, febra, durerile articulare. Pentru că este o infecţie bacteriană, boala Lyme esre de cele mai multe ori tratată oral cu antibiotice precum doxicilină şi amoxicilină, iar pacienţii se recuperează complet şi rapid în urma unui tratament potrivit. Cu toate astea, există cazuri în care infecţia devine severă şi de lungă durată, iar în acest sens poartă numele de boala Lyme cronică.
 
În timp ce CDC nu recunoaşte boala Lyme cronică, centrul descrie afecţiunea ca fiind un sindrom al bolii care apare după tratament, unde pacienţii se confruntă cu dureri, stări de oboseală sau dificultate de gândire pentru mai mult de şase săptămâni de la finalul tratamentului. Societatea Internaţională Lyme şi Boli Asociate, un grup non-profit, luptă pentru acceptarea diagnosticului de boală Lyme cronică, în ciuda controverselor apărute în comunitatea medicală. De exemplu, o femeie care a fost muşcată de o căpuşă în anul 2007, încă se luptă cu simptomele specifice bolii Lyme, în 2020.

Bella Hadid şi pactul cu ”boala invizibilă”

Bella Hadid a fost diagnosticată cu ”o boală invizibilă”, aşa cum o numeşte ea, despre care a vorbit cu regularitate, mai ales cum îi influenţează viaţa. Într-un interviu pentru publicaţia Evening Standard, modelul a mărturisit că boala i-a afectat memoria.
 
”Am renunţat să mai conduc pentru că mereu făceam accidente, din cauză că mintea mea pur şi simplu nu mai funcţiona”, a povestit tânăra. ”Eram tot timpul epuizată. Mi-a afectat memoria şi dintr-o dată nu mai stiam să ajung în Santa Monica din Malibu, unde locuiam”, a continuat Bella.
 
De asemenea, tânăra a ţinut un discurs emoţionant la cea de-a doua gală organizată în 2016 de Alianţa Globală a Bolii Lyme, ”United for a Lyme-Free World”, unde le-a spus invitaţilor că ”viaţa nu este întotdeauna aşa cum arată pe exterior, iar cea mai dificilă parte a acestei călătorii este să fii judecat pentru felul în care arăţi şi nu pentru felul în care te simţi (…) Ştiu că uneori simţi că nu vrei să te dai jos din pat din cauza durerilor de oase şi a epuizării sau că sunt zile în care nu vrei să socializezi sau să fii înconjurat de oameni din cauza anxietăţii, dar nu merită. După atâţia ani, începi să te obişnuieşti să trăieşti cu boala şi nu mai cauţi să te tratezi. Pur şi simplu îţi continui viaţa”, a spus sora mai mică a lui Gigi Hadid.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân