Boala Chron, boala cu care a fost diagnosticata Dj Wanda: „Regimul meu este foarte strict şi bazat numai pe produse fără gluten, fără lactoză şi fără fructoză”

  • Publicat:
Boala Chron, boala cu care a fost diagnosticata Dj Wanda: „Regimul meu este foarte strict şi bazat numai pe produse fără gluten, fără lactoză şi fără fructoză”
Sursa foto: instagram @djwandaofficial

DJ Wanda a trecut prin clipe dificile după ce a fost diagnosticată de doctorii din Turcia cu boala Crohn, maladie care atacă întreg tractul gastrointestinal.

Boala Chron, cea care i-a dat bătăi de cap artistei

Vedeta a trecut pe la nenumărați doctori de la noi, însă abia cei din Turcia au reușit să-i pună diagnosticul corect. Mai exact, aceasta suferă de boala Chron. Și este nevoită să fie foarte atentă la ce mănâncă, potrivit medicilor.

„Iau medicamente, fac perfuzii, ţin o dietă. Am voie să mănânc doar alimente care nu produc aciditate, am voie carne albă şi orez fiert. Sunt în perioada de testare, iar regimul meu este foarte strict şi bazat numai pe produse fără gluten, fără lactoză şi fără fructoză. Această alimentaţie este foarte benefică deoarece glutenul este inflamator”, a adăugat ea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de DJ Wanda (@djwandaofficial)

Citește și: Cum ajută postul intermitent tractul gastrointestinal?

Boala Chron: ce este, cauze, tratament

Boala Crohn este una dintre afecțiunile digestive care își pun amprenta considerabil asupra calității vieții pacienților diagnosticați, având manifestări neplăcute, uneori, violente și, dacă este netratată, poate să evolueze spre complicații dintre cele mai severe, precum ocluzia intestinală sau cancerul colorectal.

Cauza exactă a bolii Crohn rămâne necunoscută. În trecut, dieta și stresul erau considerate cauze ale declanșării acestei afecțiuni, dar cercetările ulterioare au arătat că acești factori pot agrava, dar nu pot provoca boala Crohn.

Potrivit specialiștilor, există mai mulți factori, cum ar fi ereditatea și un sistem imunitar defectuos, care pot juca un rol cheie în dezvoltarea bolii Crohn.

În prezent, boala Crohn nu poate fi vindecată. Totuși, există un număr de opțiuni terapeutice, tratamentul fiind decis de la caz la caz în funcție de severitatea bolii și de răspunsul la tratament. Tratamentul poate determina atât ameliorarea simptomelor, cât și remisia bolii pe termen lung.

Principalele tratamente pentru boala Crohn sunt:

  • medicamente pentru reducerea inflamației la nivelul sistemului digestiv
  • medicamente care ajută la ameliorarea simptomelor (antidiareice, calmante, antibiotice)
  • vitamine și suplimente alimentare
  • terapie nutrițională
  • intervenție chirurgicală

Citește și: Vitamina D și legătura cu tractul gastrointestinal

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân