Mariah Carey, diagnosticată cu o boală psihică: „Până recent am negat realitatea. Într-un final, am căutat şi am primit tratament”

  • Publicat:
Mariah Carey, diagnosticată cu o boală psihică: „Până recent am negat realitatea. Într-un final, am căutat şi am primit tratament”
Sursa foto: instagram @mariahcarey

Nici starurile de peste hotare nu sunt ferite de probleme de sănătate. Mariah Carey a fost diagnosticată în urmă cu câțiva ani cu tulburare bipolară, iar de atunci viața ei a fost un coșmar.

Mariah Carey, victima unei boli psihice

În vârstă de 54 de ani, Mariah Carey nu a avut deloc o viață ușoară. Nu de puține ori a simțit cum îi fuge pământul de sub picioare și toate traumele din copilărie au avut un impact extrem de mare asupra stării sale psihice ca adult.

Artista a avut mai multe episoade de depresie și se confruntă cu probleme de sănătate de mai mulți ani.

În urmă cu zece ani a avut prima cădere psihică și fizică, moment în care a primit și diagnosticul crunt din partea medicilor: tulburare bipolară.

„Până recent, am trăit negând realitatea, izolându-mă de toţi de teamă că cineva o să-mi facă povestea cunoscută. A fost o povară prea grea să continui să o duc în spate. Am căutat şi am primit tratament, într-un final, şi m-am înconjurat numai de oameni pozitivi. Mai mult, mi-am concentrat întreaga atenţie pe ceea ce îmi place cel mai mult să fac – să compun melodii şi să le cânt”, a povestit diva într-un interviu acordat revistei People.

Tot aceasta a mai mărturisit și faptul că obișnuia să sufere de insomnii, iar privarea de somn zile întregi au dus la o cădere fizică și psihică.

Declarațiile artistei au venit după ce aceasta a fost nevoită să își anuleze concertele, iar managerii săi au anunțat că Mariah se află într-un punct al extenuării greu de depășit.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mariah Carey (@mariahcarey)

Citește și: Tulburarea bipolară, o afecțiune des confundată cu depresia. Cum se manifestă episoadele maniacale versus cele depresive și ce soluții există

Ce este tulburarea bipolară și cum se manifestă

Tulburarea bipolară nu este o afecțiune rară, ci din contra, este una dintre cele mai prezente afecțiuni afective la nivel global. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, sunt diagnosticați cu bipolaritate aproximativ 60 de milioane de oameni.

De cele mai multe ori, persoanele afectate de bipolaritate nu sunt conștiente că stările lor sunt extreme și devin un factor destabilizant în viață de zi cu zi. Însă, acest lucru este ușor de observat de cei din jur, care pot fi primii care trag un semnal de alarmă.

Tulburarea bipolară este diagnosticată de medicul psihiatru și este ținută sub control cu un tratament combinat de medicamente și terapie psihologică prescris de specialist. Aceasta nu este curabilă.

Cauzele responsabile de apariția tulburării bipolare nu au fost explicate pe deplin,dar se bănuiește că factorii genetici și dezechilibrele chimice care includ activitatea serotoninei, dopaminei și noradrenalinei la nivel cerebral, favorizează apariția simptomatologiei specifice bolii.

Citește și: Tulburarea bipolară are în 85% din cazuri componentă genetică

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân