Viața e mai bună când e puțin nesigură, potrivit specialiștilor

  • Publicat:
Viața e mai bună când e puțin nesigură, potrivit specialiștilor
Sursa foto: envato

Întrucât incertitudinea lasă loc pentru neprevăzut, specialiștii sunt de părere că viața este mai bună atunci când părăsim zona de confort. Și cu toate că mulți am fost antrenați să căutăm securitate în tot, să ne asigurăm că totul este bine întotdeuna, ei bine această atitudine nu ne ajută să avansăm. Iată mai multe despre asta!

Incertitudinea face viața mai frumoasă

Confortul, sub toate formele sale, cu toată atracția, poate fi o reală piedică în față destinului. Atunci când te încăpățânezi să nu părăsești locul „cald”, nimic nou se poate întâmpla. Iar tu nu poți evolua.

În schimb, insecuritatea îndeamnă la schimbare, la acțiune și la nou. Insecuritatea îi dezvăluie pe cei curajoși, pe cei puternici, pe cei care riscă și câștigă! Pe cei ce perseverează și se agață de speranță.

Viață este provocatoare, imprevizibilă, devine o șansă în sine care trebuie savurată, dacă știi să înțelegi astfel. Este plină de surprinze, iar uneori, odată cu incertitudinea, aduce și cele mai mari binecuvântari!

Dacă te oprești câteva clipe și meditezi asupra propriei vieți, asupra a tot ce ai parcurs, vei realiza că incertitudinea te-a dus unde ești AZI. Că riscul te-a ghidat către ce ai întreprins până ACUM.

Citește și: Ce ar trebui să faci începând de AZI pentru o viață mai împlinită

Certitudinea înseamnă sfârșit

Da, certitudine se aseamănă foarte mult cu ceea ce specialiștii numesc „sfârșit de viață”.

Adevărul este că nu știi niciodată ce va veni, dar știi sigur destinația finală, știi că vei ajunge acolo unde ajungem toți, în pământ. De ce să fii nefericit/ă așteptându-ți moartea? De ce să nu te bucuri din plin de toate surprizele pe care viața ți le oferă? De provocări, de nou, de inedit?

Indiferent de firea umană, trebuie să ne facem curaj să explorăm, să trăim! Să mulțumim Universului și Divinității că momentul ce certitudine finală NU A VENIT ÎNCĂ.

Înfruntă, așadar, orice provocare ca și cum ar fi lupta care îți oferă o NOUĂ ȘANSĂ LA VIAȚĂ. Și de fiecare dată când ești la pământ, gândește-te că nimic nu e întâmplător și că totul se va așeza în mod favorabil pentru tine, mai devreme sau mai târziu. Că reușitele vor veni și ele și că vei avea atât timp să te bucuri de ele!

Citește și: Acceptă furtunile din viața ta. După ele, apare cel mai frumos curcubeu!

Surse: Taylor & Francis Online, Help Guide, TED

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân