Acceptă furtunile din viața ta. După ele, apare cel mai frumos curcubeu!

  • Publicat:
Acceptă furtunile din viața ta. După ele, apare cel mai frumos curcubeu!
Sursa foto: evanto

Nu permite situațiilor mai puțin plăcute din viața ta să te doboare. Ci învață ceva din ele și evoluează! Tot ce ți se întâmplă în viață, ți se întâmplă pentru că tu să crești. Iată ce întrebări să îți pui atunci când simți că nu mai poți.

3 întrebări cheie care te vor motiva în viață

„Ce pot învăța din asta?”

Să creăm următorul scenariu: ți-ai pierdut locul de muncă. Cu siguranță că este o situație neplăcută, însă odată cu acest fapt întreabă-te „Eram realmente fericită aici? Aceasta era slujba la care visam?”

Acum răspunde-ți sincer.

Și învață din tot ce ți-e menit să experimentezi. Doar așa poți crește, poți evolua. Luând ce a fost bun și pornind într-o altă aventură cu și mare mare entuziasm. 

Citește și: Atunci când simți că nu mai poți, mai poți puțin!

„Cum pot să devin o mai bună versiune a mea?”

Aprecierea provocărilor și a oportunităților reale este probabil una dintre cele mai puternice trăsături umane.

Și indiferent dacă realizăm sau nu, evenimentele exterioare au rolul de a ne forma, de a ne construi ca oameni, ca structură, de a ne consolida caracterul și personalitatea. 

Citește și: Fii cea mai bună versiune a ta!

„Cum pot beneficia de pe urma acestei situații?”

Să luăm exemplu izolarea cu care ne-am confruntat în contexul pandemic. Câți dintre voi v-ați concentrat pe lucrurile pozitive, pe faptul că ați stat acasă, alături de cei dragi, că ați avut timp și prilej să vă redescoperiți pe voi, să vă redescoperiți relația de cuplu?

Și câți v-ați plâns în pumni, focusându-vă pe lipsa banilor, pe neajunsuri, mai puțin pe soluții?

Atitudinea este cea care face diferența în viață. În orice context. Partea plină a paharului, calmul cu care iei partea bună a lucrurilor. Și asta nu o spunem doar noi, ci și specialiștii.

Citește și: Nu te opri oricât de dificil ți s-ar părea drumul pe care îl parcurgi acum

Surse: Everyday Power, Motivation and Love

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân