Scapa de stres in mod inteligent!

Studii recente au demonstrat ca persoanele care sufera de stres, tensiune arteriala sau depresie se simt mai bine in prezenta constanta a unui acvariu.
  • Publicat:
Scapa de stres in mod inteligent!
Scapa de stres in mod inteligent!

Rosul unghiilor, tipetele si crizele de isterie nu mai sunt demult o solutie pentru stresul de peste zi! Acum ai la indemana numeroase metode ingenioase care te ajuta sa iti recuperezi calmul si echilibrul! Mingile anti-stres, jocurile de pe Internet special concepute in acest sens, acvariile cu pesti sunt cateva dintre ele!

Cu ce te alegi daca nu cazi prada stresului? Scapi de o oboseala inutila, reusesti sa mergi mai departe si sa iti atingi obiectivele, detii controlul asupra performantelor tale fizice si intelectuale. Cu alte cuvinte, esti stapana pe propria ta viata.

Asa ca, renunta la ticurile distructive si fii inteligenta in lupta cu stresul!

Mingile anti-stres
O minge anti-stres este o optiune pe care ar trebui sa o iei in considerare. Foarte maleabila, cu un diametru ce nu depaseste 10 cm, aceasta are ca scop eliberarea tensiunilor musculare cauzate de stres si de miscarile repetitive. Tot ce trebuie sa faci este sa o presezi in palme si sa o manipulezi cu degetele, fapt ce iti permite si sa-ti exersezi musculatura mainii.

Exista toate tipurile de mingi anti-stres. Daca majoritatea sunt facute din cauciuc moale, unele contin gel (in special cele folosite in fizioterapie) sau chiar granule de plastic, precum mingile mai mari de fotbal. Cu aceeasi textura, gasesti jucarii antistres sub forma de casute, brelocuri, masinute sau chiar pixuri.

Acvariile cu pesti
Studii recente au demonstrat ca  persoanele care sufera de stres, tensiune arteriala sau depresie se simt mai bine in prezenta constanta a unui acvariu. Acesta are efecte benefice asupra persoanei care il priveste, calmand nervii si regland presiunea sangelui. Miscarile pestilor, culorile linistitoare ale plantelor (in special verdele), zgomotul apei iti dau o senzatie de calm, relaxare, serenitate.

Jocurile anti-stres
Din ce in ce mai multe pagini de Internet gazduiesc mici joculete menite a te relaxa atunci cand te afli in fata calculatorului. Jocuri de actiune, aventura, cultura generala, sport, strategie, sa il pui pe Bush sa danseze sau sa joci poker pe dezbracate – cum sa nu te scape de stres?

Daca nu ai conexiune la Internet, jocurile de pe telefonul mobil, cum ar fi celebrul Snake, sau cele de pe calculator – Solitaire, Spider Solitaire sau Pinball sunt adevarate solutii anti-stres.

Terapia prin ras
Lipsa acestuia este de-a dreptul periculoasa pentru echilibrul tau psihic. Atunci cand razi, corpul tau produce endorfine, un somnifer natural. Rasul contribuie si la cresterea nivelului de serotonina (hormon care inlatura starile de anxietate si de depresie) si al celui de dopamina (neurotransmitator responsabil cu senzatia de placere, care are, la nivelul creierului, un efect asemanator cu morfina si heroina).

Aceste doua substante elibereaza tensiunile de la nivel psihic. Tot datorita rasului, hipotalamusul (situat la baza creierului) secreta endorfine, hormoni care reduc excesul de adrenalina si cortizol, cauzat de stres.

Asadar, daca vrei sa te cureti de toate sentimentele negative si de stres in special, vizioneaza o comedie si razi din toata inima!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Esti pudica? Trateaza-te!
Esti pudica? Trateaza-te!
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”