Renunță la aceste greșeli la 20 de ani pentru a-ți fi bine toata viața

  • Publicat:
Renunță la aceste greșeli la 20 de ani pentru a-ți fi bine toata viața
Sursa foto: pexels

Se spune că omul cât trăiește, învață. Și așa și este! Doar că cele mai bune învățăminte sunt dobândite în urmă greșelilor pe care le facem. Iată ce trebuie să înveți cât mai curând, dacă ai 20 de ani, pentru a-ți fi bine în viață. 

Ce greșeli să eviți la 20 de ani ca să-i îmbunătățești pe următorii

Timpul nu îl poți recupera, dar din fericire, sunt greșeli pe care le poți repara dacă te trezești la momentul potrivit. Iată care sunt acestea!

Citește și: Schimbările mari încep cu pași mici

Frica permanentă de a lua decizii

Să amâni luarea deciziilor importante sau să aștepți tot timpul că altcineva să decidă în locul tău te poate împiedica să evoluezi.

Trebuie să fii prezent în viața ta, uneori să riști, să te arunci în necunoscut. Cu cât înțelegi asta, cu atât mai multe oportunități grozave își vor face cale către tine.

Partea bună este că și dacă iei o decizie greșită la 20 de ani, te redresezi extrem de rapid, fără a avea prea multe de pierdut. Și orice poveste mai puțin inspirată de la 20 de ani devine automat una de care vei povesti cu zâmbetul pe buze la 40 de ani, spre deosebire de un pas greșit făcut la 50 de ani, care cu siguranță va căpăta un alt impact. Așadar, curaj!

Așteptările nerealiste de la ceilalți

Așteptările nerealiste duc la dezamăgiri cumplite. Cum încep? De regulă, cu un „trebuie”: „trebuie să mă căsătoresc și să fac un copil până la 30 de ani”, „trebuie să urc pe poziția aceea”, „trebuie să îmi deschid propria afacere”.

Indiferent de unde ai aceste convingeri limitative, este important să faci un pas în spate și să analizezi atent. Te ajută cu ceva în prezent? Sau sunt acolo numai să îți alimenteze frustrările și să te mâhnească?

Dependența de casă și de părinți

Mută-te singură. Cu cât mai curând, cu atât mai sănătos va fi pentru tine să o faci. O asemenea responsabilitate luată la 20 de ani te va face mai independentă și mai asumată. Mai mult, te va ajuta să fii mai calculată cu cheltuielile.

Cu siguranță asta va fi benefic și pentru părinții tăi care în mod clar îți vor ghida pașii și vor fi acolo lângă tine să te ajute cu orice vei avea nevoie. Iar o viață proprie îți va aduce bucurii și ție, dar le va aduce și lor în egală măsură.

Risipa banilor

Chiar dacă pe lista ta la 20 de ani nu se regăsesc și economiile, este momentul ideal pentru a concepe acest nou obicei sănătos. Începe cu pași mărunți și pune deoparte sume mici. Și ține cont, sumele nu vor fi acolo pentru o nouă pereche de pantofi sau pentru vacanța aia spontană, ci pentru viitorul tău. Pentru un viitor mai bun!

Citește și: Învață să faci economii: 5 metode eficiente

Surse: Entrepreneur, Business Insider, Mind Tool

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân