10 obiceiuri la care să renunți înainte de a împlini vârsta de 30 de ani

  • Publicat:
10 obiceiuri la care să renunți înainte de a împlini vârsta de 30 de ani
Sursa foto: pexels

Când ai 20 de  ani, ești preocupată să îți trăiești viața, să înveți, să evoluezi și totuși timpul trece destul de repede și te trezești în pragul vârstei de 30 de ani. Odată ce ai ajuns acolo, descoperi că nu totul trebuie să fie un experiment plin de neprevăzut, ci poate fi și o oportunitate de a face lucrurile mai bine. 

10 lucruri pe care trebuie să le faci până la 30 de ani

Învață să îți îngrijești pielea

Da, până la 30 de ani deja trebuie să știi să îți speli fața seara, să te demachiezi cu sfințenie și să folosești creme hidratante și potrivite tipului tău de ten. Desigur, nici SPF-ul nu trebuie să lipsească din rutina ta de skincare. 

Citește și: Îngrijirea corectă a tenului în funcție de tipul acestuia. De ce este important să folosești atât cremă, cât și serum?

Învață să nu mai spui pe atât de des „Scuze”

Nu e nevoie să îți ceri scuze dacă nu poți ajunge la seara cu fetele sau dacă nu poți răspunde la un mesaj câteva ore. Nu trebuie să te justifici în fața tuturor pentru orice. 

Învață să economisești

Fie că e vorba de un cont de economii sau de o pușculiță, să strângi bani este cel mai bun lucru pe care îl poți face până la 30 de ani. Educația financiară este extrem de importantă, să ai resurse pentru zile negre e vital. 

Învață să nu te mai cerți cu părinții

Este adevărat, nu întotdeauna avem o relație fantastică cu părinții sau familia. Dar, asta nu înseamnă că nu o putem menține civilizată și apropiată. Părinții nu vor fi întotdeauna lângă tine, așa că învață să îi respecți și să ii apreciezi chiar și atunci când îți pierzi răbdarea cu ei. 

Învață să îți urmezi pasiunile

Fie că e vorba de pictură, de yoga sau de lectură, nu lăsa pe nimeni să stea în calea pasiunilor tale. Rezervă timp pentru lucrurile care îți bucură sufletul și bucură-te de satisfacțiile care vin odată cu acestea! 

Învață să mergi la medic regulat

Vizitele de rutină la medic și analizele uzuale sunt obligatorii chiar și atunci când se simți excelent. Așadar, încearcă să nu sari peste vizitele la ginecolog sau cele la dentist. Și ai grijă de tine!

Citește și: Prima vizită la medicul ginecolog: când se face, de ce şi reguli pe care trebuie să le urmezi

Învață să fii mai generoasă

Ajută-i pe cei aflați la nevoie. Fă voluntariat. Sprijină o familie cu neajunsuri. Să fii generoasă înseamnă mult astăzi. Nu uita să fii om și bucură-te de lucrurile bune care ți se vor întoarce înzecit înapoi! 

Învață să trăiești în prezent și nu pe social media

O privire aruncată din când în când pe Instagram te-ar putea motiva, însă cu cât te lași absorbită de viețile aparent perfecte ale altora, cu atât mai dezamăgită te vei simți de propria-ți viața.

Învață să nu-l mai aștepți pe el, „sufletul pereche”

Nu este nimic greșit în a avea standarde ridicate. Dar să refuzi cu vehemență pe oricine este interesat de tine pentru că nu întrunește toate pretențiile tale, poate fi eronat. Mai mult, cel pe care tu ți-l imaginezi că fiind perfect nu întotdeauna este și ce ai nevoie, de fapt.

Învață să nu te mai simți vinovată pentru succesul sau reușitele tale

Dacă obții acea promovare pe care o tot așteptai sau începi un business la care visai de mult, oamenii te pot descuraja. Știu, e trist și sună a clișeu, însă adevărul este că oamenii nu vor fi întotdeauna fericiți pentru reușitele tale. Nu le permite să te facă să te simți mai puțin mândră decât trebuie să fii! Nu îi lasă să îți știrbească încrederea că va fi bine. Asumă-ți succesul, îmbrățișează-l și uită de cei care nu se bucură real pentru tine.

Surse: The every girl, Buzz feed, Business Insider, Greatist

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân