Îngrijirea corectă a tenului în funcție de tipul acestuia. De ce este important să folosești atât cremă, cât și serum?

Aplicarea unui serum bogat în vitamine și alți nutrienți este un pas esențial pentru frumusețea pielii. Crema și serumul trebuie să facă parte, ambele, din rutina ta completă de îngrijire.
  • Publicat:
Îngrijirea corectă a tenului în funcție de tipul acestuia. De ce este important să folosești atât cremă, cât și serum?

Sănătatea pielii este strâns legată de stilul nostru de viață, chiar dacă procesul de îmbătrânire nu iartă pe nimeni. Modul în care avem grijă de pielea noastră, regimul alimentar și obiceiurile de zi cu zi din tinerețe influențează semnificativ aspectul chipului nostru odată cu înaintarea în vârstă.

Nu doar îmbătrânirea este de vină pentru apariția ridurilor sau a altor probleme dermatologice, ci și modul în care trăim poate lăsa o amprentă asupra tenului.

Moștenirea genetică este responsabilă doar în proporție de 25% de modul în care îmbătrânim. De restul suntem responsabili doar noi, prin alegerile pe care le facem zi de zi în ceea ce privește stilul de viață.

Expunerea excesivă la soare, fumatul, consumul insuficient de apă, alimentația lipsită de elemente nutritive, stresul, lipsa de somn și utilizarea inadecvată a produselor dermatocosmetice se numără printre factorii care au o contribuție majoră la îmbătrânirea prematură a pielii.

Îngrijirea tenului în funcție de tipul acestuia

Pentru a preveni sau combate problemele pielii, este esențial să eviți factorii mai sus menționați și să respecți două reguli esențiale: 1) curățarea zilnică și adecvată a pielii și 2) folosirea unor produse dermatocosmetice potrivite tipului tău de ten, țintite pe problema pe care o ai, ca parte din rutina zilnică de îngrijire.

Ține cont întotdeauna de tipul tău de ten atunci când alegi un produs dermatocosmetic.

De exemplu, dacă ai tenul gras, nu folosi un produs destinat tenului uscat, sau invers.

Dacă te confrunți cu pete pigmentare sau acnee, nu te aștepta ca o cremă pentru tenul normal să îți rezolve problema.

Sfătuiește-te cu medicul dermatolog și ia decizia corectă, care te va ajuta să îți recapeți aspectul sănătos al pielii.

Iar dacă vrei să previi apariția ridurilor, focusează-te pe produse care conțin acid hialuronic, un compus care se găsește în întregul corp uman și al cărui scop principal este reținerea apei în țesutul conjunctiv, piele și organe.

Indirect, acidul hialuronic stimulează formarea de colagen, proteina esențială care asigură o piele netedă și contribuie la formarea de fibroblaste, celule noi de piele.

Din păcate, odată cu trecerea timpului, nivelul de acid hialuronic din organism scade cu până la 60%. Iar acest fenomen debutează devreme, chiar înainte de vârsta de 30 de ani. Motiv pentru care este important să includem în rutina zilnică de îngrijire produse dermatocosmetice care ajută la refacerea depozitelor de acid hialuronic și țin la distanță semnele îmbătrânirii pielii.

Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler este un serum anti-îmbătrânire dedicat ridurilor și pierderii fermității pielii, care reface depozitele de acid hialuronic din țesuturi.

Potrivit atât pentru față, cât și pentru zona sensibilă a ochilor, serumul are o formulă concentrată pe bază de acid hialuronic pur, vitamina Cg, peptide și apă vulcanică Vichy, compuși care reduc progresiv ridurile și liniile fine și care umplu instant conturul feței și al ochilor.

În plus, datorită texturii lichide și ușoare, serumul este absorbit rapid în piele, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten.

Cremă sau serum? Ambele!

Din cauza varietății de produse destinate îngrijirii pielii, ai putea fi tentată să alegi prea multe sau, din contră, insuficiente, ambele variante având un impact negativ asupra tenului tău.

Rutina corectă de îngrijire a pielii presupune parcurgerea a 4 pași importanți:

  • Curățare cu un produs care înlătură urmele de machiaj, praf, sebum și celule moarte
  • Folosirea unei loțiuni tonice care face tranziția de la partea de demachiere/curățare către cea de tratament și hidratare
  • Aplicarea unui serum bogat în vitamine și alți nutrienți care sunt rapid absorbiți în piele
  • Aplicarea cremei care reține ingredientele active și umezeala în țesuturi, împiedicând deshidratarea pielii

Trebuie să știi că diferențele dintre o cremă și un serum pentru piele țin de textură și concentrație de ingrediente active, însă aceste două produse trebuie să facă parte, ambele, din rutina ta completă de îngrijire. Cu alte cuvinte, utilizarea serumului nu exclude folosirea cremei, și invers.

Iată și motivele:

  • Dacă ai pielea cu tendință spre uscare, crema reține umezeala la suprafața pielii, dar serumul revitalizează și hidratează în profunzime țesuturile
  • Dacă ai pete pigmentare sau leziuni acneice, crema diminuează aspectul acestora, dar serumul bogat în vitamine și alte ingrediente active acționează mai profund asupra dermului și reface depozitele de colagen și elastină care produc celule noi, sănătoase
  • Dacă ai pielea ridată, crema le poate atenua aspectul, însă serumul le furnizează celulelor ingrediente care stopează sau încetinesc procesul de îmbătrânire celulară și conferă chipului prospețime și tonus

Așadar, crema și serumul se completează reciproc, potențând efectele benefice asupra pielii. De aceea este atât de important să le folosești pe ambele și să ții cont de ordinea în care le aplici.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân