Ce riscă românii care au stat la plajă și s-au expus la soare în 2021

Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, atrage atenția asupra pericolelor expunerii excesive la soare pe plajă sau la piscină.

În cadrul emisiunii CSID.RO Live, dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, a trecut în revistă situația celor care au stat excesiv pe plajă și la soare în 2021.

„În vara lui 2021, când s-au ridicat restricțiile, a fost o frenezie a concediilor la mare și a microvacanțelor de week-end pe litoral, la plajă. Românii au profitat din plin de soare și au stat la plajă ca de obicei, mult și neprotejat. Nu cred că am educat suficient populația asupra riscului arsurii solare, din păcate.

Iar daunele acestea se vor plăti mai târziu în viață, totdeauna există această plată. Se știe că una din 5 persoane face un cancer de piele de-a lungul vieții, carcinoamele se vor produce.

Observ acum o incidență mai mare a carcinoamelor și la vârste mai tinere. Dacă înainte era apanajul vârstei adulte, a vârstei a treia, acum avem și persoane tinere cu carcinom.

La fel e și la melanom: există o modificare a plafonului de vârstă. Înainte aveam mai ales un melanom la tânăr, acum întâlnim foarte des melanom la vârsta de 60 de ani sau peste 60 de ani. Sunt persoanele care au stat la soare, nefiind educate în această direcție” ne-a declarat medicul Mihaela Leventer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Mihaela Leventer - Medic primar dermatolog
Dr. Mihaela Leventer este unul dintre cei mai cunoscuți dermatologi din țara noastră, având peste 5.000 de consultaţii, 2.000 de intervenții de dermatochirurgie, 10.000 de mici intervenţii și peste 300 de intervenţii de microchirurgie Mohs, anuale. Doctor în medicină din 2005, dr. Mihaela ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult