Schimbările mari încep cu pași mici

  • Publicat:
Schimbările mari încep cu pași mici
Sursa foto: shutterstock

Fie că vrei să slăbești, să te apuci de o nouă pasiune, să îți schimbi casa sau jobul, trebuie să îți stabilești mereu obiective. Iar toate aceste obiective pot fi atinse de cele mai multe ori prin a începe cu pași mici, conștienți și consecvenți. Tu te-ai gândit vreodată ce ai vrea să atingi în viață? Și cum să o faci?

Pe scurt: obiceiuri mici, rezultate notabile

În fiecare an, milioane de oameni de pretutindeni aleg să facă schimbări în viață lor. Decid să mănânce mai sănătos, să investească în creșterea și educația lor, să muncească mai mult, șamd. Dar care este secretul consecvenței în tot acest proces? Iată cum să îți găsești motivația în acțiuni mici, dar constante care te vor duce către reușită:

Nu te autosabota, înainte de toate

Lucrurile mărunte, făcute în mod consecvent și în fiecare zi, te vor ajuta să ajungi acolo unde ți-ai propus. Vrei să slăbești? Ei bine, fă o rutină din a avea un antrenament, dar și o alimentație echilibrată pe măsură. Vrei să te dezvolți spiritual? Alege o clasă de yoga, fă sesiuni de meditație, practică mindfulness. Vrei să îți achiziționezi o casă, o mașină? Pune lunar o parte din salariul tău într-un cont de economii, muncește mai mult, găsește o sursă de venit pasivă. 

Citeste si: 7 obiceiuri care îți asigură succesul

Notează-ți aspectele pozitive

La fiecare reușită, îți propun următorul lucru: notează într-un jurnal toate aspectele pozitive, de la cum ai pornit și cum ai ajuns unde ești. Dar, și cum te face să te simți toată această experiență.

Vei resimți o stare de bine, vei vedea! Și vei primi odată cu ea și motivația de care ai nevoie să mergi mai departe.

Citeste si: Oamenii de succes – 10 lucruri pe care le fac pentru a reuși în viață

Practică afirmațiile pozitive

Un alt sfat util a fi să introduci în rutina ta zilnică afirmațiile. Musai că ele să fie pozitive și construite la timpul prezent.

Sunt iubit(ă), Sunt apreciat(ă), Sunt fericit(ă), Sunt creativ(ă)… iar lista continua. Pentru a face acest lucru cu succes, ideal ar fi să găsești un colț de liniște, eventual să pui niște muzică ambientală pe fundal. Vizualizează cum ți-ai dori să fii, observă-te din exterior și apoi poți începe să rostești toate aceste dorințe. 

Tu ce pași ai făcut până acum pentru a-ți îmbunătăți viața?

Citeste si: Cum să ai succes în viaţă: cele 7 ingrediente necesare

Surse: Clear Concept, WebMd, Simply Stated Media

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân