Parfumul îţi poate influenţa starea de spirit!

De ce unele parfumuri îţi dau o stare de fericire, în timp ce altele îţi transmit melancolie? Se pare, că în funcţie de aroma parfumului, fiecare substanţă de acest tip îţi influenţează într-un anume fel starea de spirit.
  • Publicat:
Parfumul îţi poate influenţa starea de spirit!

Parfumul este deseori „accesoriul” preferat al unei femei. Te-ai întrebat vreodată de ce parfumul preferat te face să te simţi mai bine? De ce unele parfumuri îţi dau o stare de fericire, în timp ce altele îţi transmit melancolie? Se pare, că în funcţie de aroma parfumului, fiecare substanţă de acest tip îţi influenţează într-un anume fel starea de spirit. Iată care sunt miresmele “câştigătoare”!

Florile orientale – Minunăţiile orientale au mirosuri grele şi opulente – sunt folosite cantităţi covârşitoare de trandafiri, iasomie, tuberoze, gardenii, orhidee, lotuşi şi crini roşii. Deşi pare greu de crezut, conform medicului Alan Hirsch, director la fundaţia care cercetează gusturi şi mirosuri din Chicago, această mireasmă de “flori-condimentate”, te va face să te simţi mai slabă în câteva secunde de la aplicare.

Grepfruitul – întinereşte prin parfum! Femeile care folosesc aceste tipuri de parfum, au fost percepute ca fiind cu aproximativ 5 ani mai tinere decât erau defapt. De asemenea, mireasma grepfruitului este folosită şi în aroma terapie, notele degajate de sucul său sunt considerate ca fiind cele mai puternice arome.

Florile – încerci să memorezi un discurs sau să înveţi pentru un examen? Cercetările doctorului Hirsch au arătat că un parfum cu mix floral, îi face pe oameni să înveţe mai repede şi mai uşor.

Iasomianumele vine de la cuvântul person Yassammen, care înseamnă “dar de la Dumnezeu”. O plantă de iasomie ţinută aproape adduce cu sine mai multe beneficii, parfumul florilor iasomiei relaxând si alungând astfel stresul şi depresia. Eşti o persoană care trebuie să îndeplinească mai multe sarcini într-un timp scurt? Cumpără-ţi un parfum cu iasomie! Se pare că mirosul acestei plante este, deasemenea, stimulul perfect în vederea multitaskingului.

Lavandaadio anxietate! S-a dovedit că o notă de lavandă în parfum, duce la scăderea nivelului de cortizon – hormonul care provoacă stres – din organism. De asemenea, lavanda este cunoscută ca fiind un bun somnifer. Mireasma acestei plante induce un somn liniştitor, fiind apreciată în tratarea insomniei cronice. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân